Gazete Vatan Logo

Yeni yıla güzel bir gülüşle başlayın!

Özgürce gülümsemek herkesin hayali. En samimi ve güzel gülüşler için ise şüphesiz dişlerin güzel görünmesi gerekiyor.

Yeni yıla güzel bir gülüşle başlayın!

Özellikle diş taşı ve çay, kahve gibi dış etkenlerle sararan dişlerle, dilediğimiz gibi gülümsemek mümkün değil. Peki, nasıl etkileyici ve güzel gülüşlere sahip olabiliriz? Diş Hekimi Dr. Nihat Tanfer'e göre aslında sadece bir gün içinde hayallerimizdeki gülüşe sahip olmak mümkün. Oldukça kısa bir süre içinde dişlerinizde gerçekleştirilecek gülüş tasarımı işlemleri ile siz de yeni yıla güzel bir gülüşle başlayabilirsiniz.

Dijital Gülüş Tasarımı Teknolojisi ile Sağlıklı Gülüşler

Sadece bir günde nasıl etkileyici bir gülüşe sahip olunabileceği hakkında merak edilen birçok nokta bulunuyor. Eski geleneksel yöntemlerden biri olan kaşıkla ağız ölçüsü alma işlemi, yerini yüksek çözünürlükteki kameralar ile alınan dijital ölçülere bırakıyor. Bu sayede geleneksel yöntemlerle 10 gün süren işlemler, 3 Boyutlu Cad/Cam adı verilen yeni dijital teknoloji ile sadece bir gün gibi kısa bir süre içinde gerçekleştiriliyor. Estetik diş hekimliği alanında tercih edilen laminate veneer, zirkonyum ve Full seramik porselen kronlar gibi işlemler de 3 Boyutlu Cad/Cam teknolojisi ile gerçekleştirilebiliyor. Dijital bir yöntem olduğu için, ölçüm hataları minimize edilmiş oluyor.

Haberin Devamı

3 Boyutlu Cad/Cam Teknolojisi Nedir?

Diş hekimliğinde devrim yaratan ve kısa bir süre içinde sağlıklı gülüşlere kavuşmanızı sağlayacak olan bu yöntem ile diş estetiği şu süreçlerle gerçekleşiyor:

- Hastanın ağzının, özel bir kamera ile 3 Boyutlu ölçüsü alınır.

- Bu ölçü bilgisayar ortamına aktarılıp diş hekimi ve teknisyen uzmanlığı ile estetik beklentiye uygun olarak tasarlanır

- Tasarlanan diş, özel kazıyıcı ünite ile yaklaşık 30 dk da üretilir.

- Full seramik porselen kronlar, en iyi kaplamalar veya dolgular 3 Boyutlu yazıcılar ile hatasız olarak hazır hale gelir.

- Bu süreçlerin hepsinde hastanın beğenisi esas alınır. Estetik bir gülüş için hazırlanacak dişlerin son durumu için digital mock-up'lar üzerinde hastanın görüşleri doğrultusunda değişiklikler yapılır.

Bu yöntem ile dişler henüz hazır hale gelmeden, gerçeğine çok yakın bir örneğinin hastanın beğenisine sunularak daha sağlıklı bir sürecin yaşanıyor olması da dikkat çeken özellikler arasında. Bununla birlikte, sürecin ağrısız, bulantısız, hızlı ve yüksek memnuniyet ile sonuçlandığını söylemek mümkün.

Haberin Devamı

Artık gözlerinizdeki parıltı gülümsemenize de yansısın istiyorsanız, dijital gülüş tasarımını deneyebilirsiniz.