Gazete Vatan Logo

Yarım Ekmek Kaç Kalori? Yarım Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Ülkemizde ekmek tüketiminde dünya birincisi olduğumuz bilinmektedir. Bu gıda tüketimin asıl nedenine bakıldığında, araştırmalara göre Türk misafirperverliğinden ileri gelmektedir. Çünkü yapılan araştırmalar neticesinde Türkiye'de yaşayan pek çok aile belki anı bir misafir gelir düşüncesi ile her daim fazla ekmek almaktadır. Ancak son dönemlerde önceki yıllara nazaran daha az ekmek tüketildiği görülmektedir. Bu da sağlıklı beslenme trendini akıllara getirmektedir. 

Yarım Ekmek Kaç Kalori? Yarım Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Yarım Ekmek Kaç Kalori?

Ülkemizde bir bütün ekmek 300 gram olarak belirlenmiştir. 1ekmek ise 768 kalori olarak üretilmektedir. Bu hesaba göre ise yarım ekmek 150 gram olmakla birlikte 384 civarında kaloriye sahip olmaktadır.

Yarım Ekmek Besin Değerleri ve Kalorisi

Ekmek her sofranın olmazsa olmaz bir üyesidir. Son dönemlerin kilo alımının büyük bir sorumlusu olarak kabul edilmesi ile birlikte sofralarımızdaki normal ekmeğin yerini kepekli ve tahıllı ekmekler almaya başladı. Aynı zamanda ekmeğin içerdiği besin değerleri ve kalorisi de merak edilmektedir.

Yarım beyaz ekmeğin içeriğinde 75.4 gram, karbonhidrat ve 12.5 gram protein bulunmaktadır. Aynı zamanda, 1.4 gram lif ve 5.2 gram yağ bulunur. Ayrıca beyaz ekmek B vitaminleri yönünden de oldukça zengindir.

Ekmek Yemek Kilo Aldırır mı?

Ekmek son yılların kilo konusunda en baş suçlusu olarak görülmektedir. Kilolu bayanların kilo almalarının yegane nedeni olarak gösterilmiş olsa da aslına bakıldığında pek öyle olmadığı görülür. Ekmek kalori oranı bakımından yüksek bir besindir ancak tek başına kişinin kilo alımında sorumlu değildir.

Haberin Devamı

Günlük tüketilen kek, poğaça ve böreklerle kıyaslandığı zaman oldukça masum dahi kalabilir. Yine de çok tüketilen her besin gibi ekmeğin de fazlası zarardır ve ilk zararını kilo alımı olarak gösterir. Ekmek ile beraberinde ne tüketildiği ve ne kadar tüketildiği de çok önemlidir.

Diyet Yaparken Ekmek Tüketilir mi?

Kişinin diyet yaparken beyaz ekmek tüketmesi pek doğru olmayacaktır. Bunun sebebi beyaz ekmeğin işlenmiş undan yapılması ve lif oranının çok düşük olmasıdır. Bu nedenle kişinin kan şekeri düşür ve çok daha çabuk açılmasına neden olur. Diyet yaparken beyaz ekmeğin yerine tam buğday ya da diğer tahıllı ekmekleri tüketmek daha doğru olacaktır.