Gazete Vatan Logo

Su diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte yağ yakan su diyeti listesi!

Fazla kilolardan kurtulmak için yapılan pek çok diyet bulunuyor. Son zamanlarda oldukça fazla duyulmaya başlanan diyet türlerinden birisi de su diyeti. Su diyeti yapmak isteyen kişiler öncelikli olarak bu diyetin nasıl yapıldığına ve diyet listesinde neler olduğunu merak jediyor. Peki, Su diyeti nedir, nasıl yapılır? Su diyeti listesinde neler bulunuyor? İşte tüm ayrıntıları ile kilo vermeyi kolaylaştıran su diyeti su diyet listesi!

Su diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte yağ yakan su diyeti listesi!

Su diyeti son zamanların oldukça popüler diyetlerinden biri. Pek çok kişi tarafından oldukça fazla uygulanmaya başlanan su diyeti vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyor. Gözle görülür bir etkisi bulunan su diyetinin vücutta detoks etkisi oluşturduğu da biliniyor. Su diyeti doğru bir şekilde uygulandığında ise fazla kilolardan kurtulmak için oldukça etkili diyetlerden biridir.

SU DİYETİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Su diyeti yapmak kilo vermeyi kolaylaştırıcı bir yöntem olarak bilinmektedir. Gün içerisinde su tüketmek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Aynı zamanda su diyeti yapılarak kilo vermek de oldukça hızlı bir şekilde mümkün olmaktadır. Su diyeti, gün içerisinde vücuda su ve sıvı içecek dışında farklı bir besin alınmaması prensibine dayanmaktadır. Bol bol sıvı alınarak yapılan su diyetinde sadece su ile beslenmek sağlık açısından tehlikeli olabilmektedir. Su ile birlikte sıvı gıda tüketimine de dikkat edilmesi gerekmektedir.

SU DİYET LİSTESİ NASIL OLMALIDIR?

Su diyeti kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve ara öğünlerden oluşmaktadır. Su diyetinin düzenli olarak bir hafta uygulanmasının ardından yaklaşık olarak yedi kilo verdireceğini söylemek mümkündür. Su diyeti yapılırken kişinin sağlığının kötü etkilenmesi durumunda ise hemen sonlandırılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Sabah kahvaltısında bir bardak taze sıkılmış portakal suyu ve yanında 5- 6 adet kuru meyve tüketilebilir.

Ara öğün olarak bitki çayı tüketilebilir.

Öğle yemeğinde; iki kase sebze çorbası ve yanında iki bardak su tüketilebilir. Yemeğin yanında Akdeniz salatası da yenilebilir.

Ara öğün olarak 3 ceviz ya da 3 fındık yanında ise bir fincan yeşil çay içilebilir.

Bir sonraki ara öğünde ise 2 dilim meyve yenilebilir.

Diğer ara öğünde ise yeşil salata ve yanında bir bardak su içilebilir.

Akşam yemeğinde 1 kase sebze çorbasının yanında haşlanmış bir porsiyon sebze ve yanında da bir kase ev yoğurdu yenilebilir.

Akşam yemeğinden sonra ara öğün olarak ise bir porsiyon meyve ve yanında su tüketilebilir.

SU DİYETİ YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Haberin Devamı

Kısa süre içerisinde gözle görülür bir şekilde kilo vermeyi sağlayan su diyeti son zamanlarda oldukça popüler bir hale gelmiştir. Su diyetinin bilinçli bir şekilde uygulanmaması durumunda ise ciddi sağlık problemlerinin oluşabileceği göz ardı edilmemelidir. Uygulanan su diyetinin beşinci günde sonlandırılması tavsiye edilmektedir. Kronik rahatsızlıkları bulunan kişilerin ise su diyeti yapmaması tavsiye edilmektedir.

Su diyeti yapılmadan önce diyet hakkında gerekli araştırmaların yapılması ve bilgilerin toplanması gerekmektedir. Sağlığınızı tehlikeye atmadan diyet yapmanız gerekmektedir.