İnsülin direncini kontrol altına almanın yolları!
İnsülin direncini kontrol altına almanın yolları! Vücudun yeterince insülin üretmemesi ya da hücrelerin insülini düzgün kullanamaması durumu olan insülin direnci, toplumda birçok kişiyi etkiliyor. Kanser, obezite, tansiyon, diyabet, karaciğer yağlanması gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkaran insülin direnci, kişilerde kilo verememe durumunun arkasında yatan önemli bir sağlık sorunu olarak da yer alıyor. Bu kapsamda yaşam tarzında bazı değişiklikler yaparak insülin direncinin dengelenebileceğinin altını çizen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, “Obezite ve aşırı kilolu kişilerin büyük çoğunluğunda insülin direnci oluşuyor. Pankreas, zamanla insülin salgılama yeteneğini kaybettiğinde ise kişilerde Tip 2 diyabete davetiye çıkıyor. Bu durumun şeker hastalığına dönüşmemesi için kişinin ideal kiloya ulaşması gerekiyor. Bu yüzden insülin direnci olan hastalara su diyeti tedavisi ile insülin direncini kontrol altına alıyor ve hastanın ideal kiloya ulaşmasını sağlıyoruz’’ dedi.
15.03.2022 Sağlık
Su diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte yağ yakan su diyeti listesi!
Su diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte yağ yakan su diyeti listesi! Fazla kilolardan kurtulmak için yapılan pek çok diyet bulunuyor. Son zamanlarda oldukça fazla duyulmaya başlanan diyet türlerinden birisi de su diyeti. Su diyeti yapmak isteyen kişiler öncelikli olarak bu diyetin nasıl yapıldığına ve diyet listesinde neler olduğunu merak jediyor. Peki, Su diyeti nedir, nasıl yapılır? Su diyeti listesinde neler bulunuyor? İşte tüm ayrıntıları ile kilo vermeyi kolaylaştıran su diyeti su diyet listesi!
11.01.2022 Sağlık
Su diyeti nedir, nasıl yapılır? Su diyeti listesinde neler var?
Su diyeti nedir, nasıl yapılır? Su diyeti listesinde neler var? Ünlüler fazla kilolarından kurtulmak için pek çok popüler diyeti deniyor. Bir dönem meşhur olan su diyeti de bunlardan biri. Su diyetini uygulayanların inanılmaz değişimi hızlı kilo verdiren bu diyet ile ilgili araştırmaları da arttırdı. Peki, Su diyeti ile nasıl zayıflanır? Su diyeti nedir? Su diyeti nasıl yapılır? Su diyeti listesinde neler bulunur? Hızlı zayıflamada su diyeti etkili mi? İşte su diyeti ile ilgili bilmeniz gerekenler...
13.09.2022 Sağlık
‘Su diyeti’ uyarısı! 'Kesinlikle önermiyoruz'
‘Su diyeti’ uyarısı! 'Kesinlikle önermiyoruz' Beslenme ve Diyet uzmanı Evnur Saray, son günlerde popülerleşen ve sosyal medya üzerinde de hızla yayınlan su diyeti hakkında uyarılarda bulundu. Özellikle diyabeti olan kişilere kesinlikle bu tarz bir diyeti önermiyoruz diyen Saray, “Beslenme uzmanlarının önerileriyle yazılan diyetleri yapmak en sağlıklı ve doğru olanı” uyarısında bulundu.
28.02.2021 Sağlık