Gazete Vatan Logo

Simit Kaç Kalori? Simit Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Severek tüketilen birçok yiyecek ve içecek vardır. Ancak sağlığımız için bunları doğru oranda ve doğru zamanda, aşırıya kaçmadan tüketmek gerekir. Aksi takdirde başta kilo alımı ile ortaya çıkan obezite ve beraberinde çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkar. Bu yüzden yediğimiz ve özellikle sık tükettiğimiz yiyeceklerin kalorilerini ve besin değerlerini öğrenmekte fayda olacaktır.

Simit Kaç Kalori? Simit Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Simit Kaç Kalori?

Simit, küçük görünümü ve yaklaşık 40 gram olan gramajı ile oldukça sorunsuz görünse de kalorisi 350'ye kadar varmaktadır. Bu yüzden her sabah düzenli simit tüketen birinin ciddi oranda kalori alımı yaptığı ve sağlıksız beslendiği söylenebilir.

1 orta boy simit ortalama 300 ile 325 kalori arasında değişmektedir. Elbette yapıma göre ve büyüklüğe göre daha fazla ya da daha düşük kaloride olan simitler de vardır. Simidin bu kadar yüksek kaloriye sebep olması bilinenin aksine hamurundan değil, susamından kaynaklanır.

Susam ciddi oranda yağ içermektedir. Bu yüzden tüketim normal seviyede ve kontrollü olmalıdır. Ayrıca son dönemlerde daha farklı formlarda yapılan simitler de vardır. Tahinli simit, çikolatalı simit gibi çeşitler de daha çok kalori içermektedir.

Simit Besin Değerleri ve Kalorisi

Her sabah taze simit ve sıcacık çay keyfi yapanların artık kalori hesabı yapma vakti gelmiştir. Bir orta boy sokak simidinde de yaklaşık 300 kalori bulunur. Besin değerleri ise şu şekildedir:

Haberin Devamı

Karbonhidrat: 5.14

Protein: 10.71

Yağ: 3.57

Lif: 3.60

Kolestrol: 0

Sodyum: 536

Potasyum: 0

Kalsiyum: 0

A Vitamini: 0

C Vitamini: 0

Demir: 6.43

Besin değerleri de dikkat alındığında aslında yüksek oranda karbonhidrat içerdiği görülür. Karbonhidrat ise insan vücuduna belirli oranda alınması gereken değerlerden iridir. Dolayısıyla gün içerisinde bir simit yemek o günkü karbonhidrat alımın fazlasıyla arşılar.

Bu yüzden mutlaka simit tüketimi kontrol altına alınmalıdır. Çünkü içerdiği kalori sebebiyle kısa sürede kilo alımına sebep olacak ve yağlanma başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarını da yaşatacaktır. 1 orta boy simit içerisinde yer alan kaloriler ve besin değerleri son derece önemsenmesi gereken düzeydedir. Siz de sağlığınızı koruyum ve düzenli kontrollü beslenin.