Gazete Vatan Logo

NeoCov varyantı nedir? NeoCov varyantı belirtileri neler?

DSÖ'den yeni varyant açıklaması! Bilim insanları Güney Afrika'da yeni bir corona virüs tespit etti. Yeni varyantın ismine NeoCov adı verildi. Yeni virüsün Covid-19'dan ziyade MERS'e benzediği ifade edildi. DSÖ, NeoCov isimi verilen yeni virüsün tehlikelerine dikkat çekti. Peki, NeoCov varyantı nedir? NeoCov varyantı belirtileri neler? İşte yeni varyantın semptomları!

NeoCov varyantı nedir? NeoCov varyantı belirtileri neler?

Dünya 2 yılı aşkın süredir Covid 19 ile mücadelesine devam ederken, yeni mutasyonlar da vaka sayılarını daha da artırıyor. DSÖ, yeni bir coronavirüs varyantı ortaya çıktığını açıkladı ve uyarılarda bulundu. Bilim insanları NeoCov isimi verilen yeni virüsün tehlikelerine dikkat çekiyor. Peki, NeoCov varyantı nedir? NeoCov varyantı belirtileri neler? İşte yeni varyantın semptomları!

NEOCOV VARYANTI NEDİR?

Dünya coronavirüs salgınının bitmesini beklerken yeni bir coronavirüs varyantı ortaya çıktı. Ancak Güney Afrika'daki yarasalar arasında yayılan "NeoCov", Covid'e yol açan corona virüsün değil MERS'e yol açan virüsün varyantı. NTV'nin haberine göre, bilim insanları şimdilik endişelenmeye gerek olmadığı görüşünde. Çinli bilim insanlarına göre ise virüs insanlara bulaşmak için sadece bir mutasyona daha ihtiyaç duyuyor.

NEOCOV VARYANTI BELİRTİLERİ NELER?

Yeni varyanta dair yayınlanan bir makalede, virüsün insanlara bulaşması halinde salgına yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

Ancak laboratuvar testleri, NeoCov'un insan hüclerini enfekte etme kapasitesinin zayıf olduğunu gösteriyor. Yine de Dünya Sağlık Örgütü tedbiri elden bırakmayarak, "Virüsün insanlar için risk oluşturup oluşturmadığı daha fazla araştırma gerektiriyor" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

DSÖ halihazırda insanları etkileyen virüslerin yüzde 75'inin vahşi hayvanlarda görüldüğünü belirtti. MERS, 2012'de 27 ülkede salgına yol açmış; 858 kişi yaşamını yitirmişti.