Gazete Vatan Logo

Nar suyunun faydaları nelerdir? Nar suyu ne kadar tüketilmelidir?

Nar, kalp hastalığı, kanser, artrit ve diğer iltihaplı durumlar dahil olmak üzere bazı hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı bileşikleri içeriyor. Hafızayı güçlendiren ve fiziksel performansını arttıran yönüyle de oldukça dikkat çeken besinlerden biri olan nar, zararlı mikroorganizmalarla savaşmaya yardımcı oluyor. Peki, Nar suyunun faydaları nelerdir? Nar suyu ne kadar tüketilmelidir? İşte detaylar…

Nar suyunun faydaları nelerdir? Nar suyu ne kadar tüketilmelidir?

Meyveler insan sağlığına faydalı olan besinler içinde yer almaktadır. Meyvelerden bazıları diğerlerine göre daha çok vitamin ve mineral içermektedir. Bu meyvelerin başında da nar meyvesi gelmektedir. Yüzyıllardır bereketin simgesi olarak belirtilen nar pek çok hastalığa iyi gelen bir besin olarak ifade edilmektedir. Alternatif tıp alanında da pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan nar, mutfaklarda meyve suyu, pasta ve tatlılar olmak üzere çeşitli şekillerde hazırlanmaktadır.

NAR SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Nar meyvesi antioksidan özelliği ile ön planda olan bir meyve olarak ifade edilmektedir. Narı çekirdekleri ile tüketmek istemeyen kişiler suyunu sıkarak meyve suyu formunda kullanmaktadırlar. Narın suyunu sıkarak tüketmenin de sağlığı olan faydaları oldukça fazla olmaktadır. Bu faydalar arasında kanserli hücrelerin vücuda dağılmasını önlemek gelmektedir.

Nar suyu özellikle kadınlarda meme kanseri erkeklerde ise prostat kanserine karşı etkili olan bir besin maddesi olmaktadır. Vücutta yer alan zararlı bakterileri yok ederek bağışıklık sistemine katkıda bulunmaktadır. Karaciğer dostu bir meyve olan nar karaciğerde depolanan yağların yakılmasını sağlayarak bu organın işlevini yerine getirmesine destek olmaktadır.

Haberin Devamı

Nar, kan akışını hızlandırarak kanda bulunan zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlamaktadır. Özellikle tansiyon yüksekliği yaşayanlar için belirli miktarlarda tüketecekleri nar suyu kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlamaktadır. Nar suyunun uyku bozukluğu ve strese de iyi geldiği yapılan araştırmalar arasında yer almaktadır.

Nar suyunun damar tıkanıklığına da iyi geldiği bilinmektedir. Narın vücudu rahatlatıcı bir etkiye sahip olduğu belirtilerek vücudun yorgunluğuna iyi gelmektedir. Düzenli olarak tüketilen nar suyunun beyin fonksiyonları üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Özellikle Alzheimer hastalığının belirtilerini geciktirmek için nar suyunun tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Sindirim sisteminde meydana gelen aksamalarda nar suyu tüketilerek giderilmektedir. Cilt sağlığına da iyi gelen nar suyu sivilce ve siyah nokta oluşumuna engel olmaktadır. Vücutta bulunan kırmızı kan hücrelerinin artmasını sağlayan nar suyu, kalp hastalıklarının tedavisini desteklemektedir. Eklem ve kas ağrılarını azaltarak felç oluşma ihtimalini düşürmektedir. İyi bir adet söktürücü olan nar suyunun anne sütünü arttırdığı da ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

Güçlü hafıza oluşumunu sağlayan nar suyu diş sağlığına, bağırsak sağlığına ve kolesterole iyi gelmektedir. Kan şekerini dengeleyen nar suyu iştah kesici özelliği ile özellikle kilo vermek isteyenlerin tüketmesi gereken gıdalar arasında yer almaktadır.

NAR SUYU NE KADAR TÜKETİLMELİDİR?

Nar çok faydalı bir besin olsa dahi tüketirken aşırıya kaçılmaması gerekmektedir. Günlük 1 su bardağı nar suyu tüketmenin tavsiye edildiği daha fazlasının özellikle kronik hastalığı olan bazı kişilere tavsiye edilmediği belirtilmektedir. Mide rahatsızlığı ve reflüsü olan kişilerin nar ve nar suyu tüketirken dikkatli olmaları gerekmektedir. Gaz ve şişkinlik yapabilen nar suyu tüketilirken dikkatli olunması gerekmektedir. Özellikle hamile kadınların adet söktürücü özelliğinden dolayı tüketirken dikkat etmeleri hatta tüketmemeleri önerilmektedir.

Haberin Devamı