Gazete Vatan Logo

'Kovid-19'u yenen 190 kişi 'immün plazma' bağışladı

Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğünde corona virüsü (Kovid-19) hastaları için toplam 190 'immün plazma' bağışında bulunuldu.

'Kovid-19'u yenen 190 kişi 'immün plazma' bağışladı

Corona virüsü sürecinde kan bağışı oranlarının düştüğünü belirterek vatandaşa çağrıda bulunan Başkan Demirel, “Bu dönemde korona virüsünden dolayı insanlar dışarı çıkmaktan çekindiler. Bundan dolayı stoklarımızda düşme oldu. Ama sonradan yeniden Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık Bey'in büyük gayretleriyle Türkiye genelinde yeniden kampanyalar başladı. Bu kampanyalar içerisinde bugün Cumhuriyet Meydanı’nda yeni bir kampanya daha başlıyor. Onun için de vatandaşlarımızın hepsine çağrı yapıyorum. Kan ihtiyaçları olduğunda bunu önemini daha iyi anlayacaklardır. Hepsini kan bağış noktalarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

İmmün plazma noktasında da yoğun bir çaba gösterdiklerini dile getiren Demirel, ”Türk Kızılayı bu dönemde immün plazma ile ilgili çok büyük bir çaba gösterdi. Büyük bir çalışma yaptı. Bununla ilgili şu an stoklarımızda plazmalar var. Şu ana kadar toplamda 190 civarında plazma bağışı var. 155’ini hastanelere gönderdik ve tedavi sürecinde çok etkin oldu. Samsun Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi bu konuda çok çalıştı. Onlara da buradan teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı