Gazete Vatan Logo

Kabak Kaç Kalori? Kabak Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Kabak, çoğu lif ve sudan oluşan sağlıklı bir besindir. 1 adet kabak ortalama 100 gramdır ve 19 kalori içerir. 

Kabak Kaç Kalori? Kabak Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Kabak Kaç Kalori?

1 adet kabak ortalama olarak 100 gram gelir ve toplam 19 kaloridir. 1 porsiyon kabak ise 150 gramdır ve 29 kaloriye denk gelir. Kabak, kalsiyum, sodyum, demir, magnezyum ve fosfor bakımından zengin bir sebzedir. Lif bakımından da yüksek içerikli olması kabızlık gibi bağırsak sorunlarının önüne geçmesini sağlar. Diyet menülerinde kabak çeşitli tarifler ile dahil edilen bir sebzedir.

Kabak, her ne kadar sebze olarak bilinse de tohum içermesinden dolayı meyve olarak kabul edilir. Sağlıklı ve düşük kalorili olan kabak günlük beslenmede de tercih edilmesi gereken lezzetler arasındadır. Yaz aylarında çıkan kabak salata, sıcak yemek, meze, zeytinyağlı ve salata olarak kullanılabilir. 

Kabak Besin Değerleri ve Kalorisi

Kabak, herkes tarafından sebze olarak bilinse de tohum içerdiği için aslında meyve kategorisine girmektedir. İçi yumuşak olmasına rağmen kalın bir kabuğa sahip olan kabağın ana yurdu Orta Amerika ve Meksika'dır. Yaz aylarında çıkan ve oldukça fazla tüketilen kabak dolma, salata, meze ve sıcak yemeklerde tercih edilebilir.

Haberin Devamı

Düşük kalorili olması diyet listelerinin vazgeçilmez sebzesi olmasını sağlar. 1 adet kabak ortalama 100 gramdır ve 19 kalori içerir. 1 porsiyon kabak ise 150 gramdır ve toplamda 29 kaloriye eşittir. 100 gram kabağın içinde 2 g karbonhidrat, 1,6 g protein ve 0,4 g yağ bulunur. 100 gram kabak 1,1 g lif, 58 mg A vitamini, 16 mg C vitamini ve 30 mg kalsiyum içerir.

Kabak Faydaları Nelerdir?

Kabak, zengin bir antioksidan kaynağıdır ve mineral, vitamin açısından da oldukça zengindir. İçeriğindeki yüksek lif ve su oranı dolayısı ile bağırsak ve mide sağlığını da korumaktadır. Lezzetli ve hafif olduğundan birçok tarife uyum sağlar ve birçok kişi tarafından sevilir. Düşük sodyum ve yüksek potasyum sayesinde kan basıncını dengelemektedir. Kansere karşı da koruyucu olan kabak tümör hücrelerinin kısa sürede vücuttan atılmasını sağlar. 

Kabak Hangi Mevsimde Yetişir?

Kabak tüketimi en fazla yaz aylarındadır ve haziran, temmuz, ağustos aylarında tüketilir. Bu aylarda kabaklar doğal hava şartları ile büyüme imkanına sahip olurlar. Fakat son yıllarda gelişen yetiştiricilik sayesinde her ay kabak tüketmek mümkün olmuştur.

Haberin Devamı