Gazete Vatan Logo

İshal Nasıl Geçer? İshal Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

İshal, insan yaşamı boyunca birçok kez karşılaştığı rahatsızlıktır. Aslında bağırsak sorunu olarak ortaya çıkan ishalin birçok sebebi olabilir. Zehirlenme ve üşütme en yaygın görülen sebebidir. Aynı zamanda kişiye özel dokunan gıdalar da ishale sebep olabilir. İshal özellikle kişilerin günlük yaşamlarında huzursuzluk veren ve rahatsız eden bir durumdur.

İshal Nasıl Geçer? İshal Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Karın ağrısının yanı sıra sürekli tuvalete çıkma isteği insanın hem günlük yaşantısını hem de gece uykularını olumsuz etkiler. Bu yüzden bir an önce çözümü için arayışlara girilir. Bu yüzden kısa sürede geçmesi için yöntemler denenmeye başlanır.

İshal Nasıl Geçer?

Büyük bir problem ya da ishale bağlı başka bir sebep yoksa ishal bir kaç gün içerisinde kendiliğinden geçer. Ancak yine de sürekli tuvalete çıkma isteği insana oldukça zor gelir. Bu yüzden bazı gıdalar ya da yöntemler uygulayarak ishalin daha çabuk kesilmesi sağlanabilir.

Ancak bu yöntemler sonrasında hala bir azalma olmadıysa ve iki günü geçen bir durum söz konusuysa uzman bir doktora başvurarak ilaç tedavisi desteği almak daha sağlıklı olacaktır. İshal geçiren gıdaları ve takviyeleri tüketerek kısa sürede ishalin kesilmesi sağlanabilir. 

İshal Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

İshal evde nasıl geçer ya da kendiliğinden ishal geçirme yöntemleri gibi aramalar oldukça fazladır. İshale iyi gelen şey konuşulduğunda ilk akla gelen şey limonlu Türk kahvesidir. Ancak bunlar dışında elma, havuç, pirinç lapası, haşlanmış patates ve muz en faydalı olan ve normalde de zararı olmayan yiyeceklerdir. Bunları tüketerek mevcut ishal sorununuza kısa sürede çözüm bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Eczanelerde reçetesiz olarak satılan ve söktürücü özelliği olan bazı takviyeler de işe yarayabilir. Haşlanmış yağsız et de ishal için etkili bir yöntemdir. Bir diğer yandan bunları tüketirken, ishale sebep olan yiyeceklerin de özellikle bu dönemde kesilmesi önerilir.

Fasulye, bezelye, lahana ve enginar gibi besinlerin ishal olunduğu sırada tüketilmemesi tavsiye edilir. Tüm bunlar uygulandığı halde ishalde azalma ya da kesilme görülmüyorsa hastaneye giderek ilaç desteği alınmalıdır. Bu sayede ilaçlar yardımı ile kısa sürede ishalin kesilmesi de sağlanmış hale gelir.