Gazete Vatan Logo

Hemorajik ateş virüsü nedir, belirtileri ne? Hemorajik ateş virüsü öldürücü mü?

Son aylarda ortaya çıkan hemorajik ateş virüsü nedeniyle can kayıpları yaşanıyor. Irak’ta hemorajik ateş vakaları artarken, 18 kişi hayatını kaybetti. Ülkede salgın endişesi büyürken hemorajik ateş virüsü koronavirüsten sonra büyük paniğe neden oluyor. Peki, Hemorajik ateş virüsü nedir, belirtileri ne? Hemorajik ateş virüsü öldürücü mü? Hemorajik ateş virüsü bulaşıcı mı? İşte detaylar…

Hemorajik ateş virüsü nedir, belirtileri ne? Hemorajik ateş virüsü öldürücü mü?

Dünya 2 yıla aşkın süredir koronavirüsle mücadele ederken yeni virüsler de paniğe neden oluyor. Son günlerde maymun çiçeği virüsü sıkça konuşulurken şimdi de hemorajik ateş virüsü de ortaya çıktı. Pek çok kişi hemorajik ateş virüsünün bulaşıcı olup olmadığını merak ediyor. Peki, Hemorajik ateş virüsü nedir, belirtileri ne? Hemorajik ateş virüsü öldürücü mü? Hemorajik ateş virüsü bulaşıcı mı? İşte merak edilenler…

Irak'ta hemorajik ateş virüsü nedeniyle can kayıpları yaşanırken, ülkede salgın endişesi büyüyor. Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf El-Bedir, ülkede şu ana kadar virüs nedeniyle 18 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, kanamalı olarak bilinen hemorajik ateş virüsü vakalarının korkunç şekilde arttığını söyledi. El-Bedir, ülke genelinde vaka sayısının da 90’a yükseldiğini duyurarak, hastaların hızlıca tedavi edilmemeleri durumunda can kaybının daha da artacağını bildirdi.

HEMORAJİK ATEŞ VİRÜSÜ NEDİR?

Viral hemorajik ateşler (VHF'ler), birkaç farklı virüs ailesinin neden olduğu bir hastalık grubudur. “Viral hemorajik ateş” terimi, vücudun birçok organ sistemini etkileyen, genel kardiyovasküler sisteme zarar veren ve vücudun kendi kendine çalışma yeteneğini azaltan bir durumu ifade eder. Bu tür bir durumun belirtileri değişebilir, ancak genellikle kanamayı veya kanamayı içerir. Bazı VHF'ler nispeten hafif hastalığa neden olurken, diğerleri ciddi, yaşamı tehdit eden hastalığa neden olabilir.

Haberin Devamı

HEMORAJİK ATEŞ VİRÜSÜ TEDAVİSİ VAR MI?

CDC’nin verdiği bilgilere göre, hemorajik ateş virüsün bilinen bir tedavisi veya aşısı yoktur.

HEMORAJİK ATEŞ VİRÜSÜ BULAŞICI MI? 

VHF virüsleri, enfekte hayvanlar veya böceklerle temas ettiklerinde insanlara yayılabilir. Birçok VHF için, insandan insana bulaşma, genellikle doğrudan temas yoluyla gerçekleşiyor.

HEMORAJİK ATEŞ VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NE?

Viral hemorajik ateşlerin belirti ve semptomları hastalığa göre değişir. Genel olarak, erken belirtiler ve semptomlar şunları içerebilir:

- Ateş

- Yorgunluk, halsizlik veya genel olarak iyi olmama hissi

Haberin Devamı

- Baş dönmesi

- Kas, kemik veya eklem ağrıları

- Mide bulantısı ve kusma

- İshal