Gazete Vatan Logo

Göz Seğirmesi Nasıl Geçer? Göz Seğirmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Göz seğirmesi, insanların günlük olarak pek çok insan tarafından sıkça yaşanan bir durumdur. Özellikle de gün içinde uykusuz kalma ya da bilgisayara çok bakma gibi durumlarda göz seğirmesi yaşanabilir. Göz seğirmesi ise, gözün üzerinde yer alan kaslarda ortaya çıkan bir spazm durumudur.

Göz Seğirmesi Nasıl Geçer? Göz Seğirmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Göz Seğirmesi Nasıl Geçer?

Göz seğirmesi, arada bir yaşandığında insanlar tarafından çok da önemsenmez. Ama bu durumla sıkça karşılaşılıyorsa insanların hayat kalitesini etkileyen bir durum haline gelebilir. Göz seğirmesi ise çoğu zaman kısa süreler içinde meydana gelir. Ama bazen bu durum ise, günlerce sürerek ve insanları bıktıracak noktaya kadar ulaşır.

Göz seğirmesinin çok uzun süreli olmasının altında aslında başka bir hastalık nedeni de olabilir. Bu nedenle de uzun süreli göz seğirmesi yaşandığı zaman kesinlikle bir göz doktoruna gidilmesi ve bu durumun altında yatan nedenlerin araştırılması önerilir.

Göz seğirmesinden kurtulmanın pek çok farklı yöntemi vardır. Bu yöntemleri uygulayarak bu rahatsız edici kas spazmlarından kurtulmanız gerekir. Bilgisayar, telefon, televizyon gibi gözü yoran ışıklı ekranlara uzun bir süre ile bakılması gözün yorulmasına ve göz seğirmelerine neden olabilir. Bu nedenle de bu elektronik cihazlara olabildiğince az bakılması önerilir.

Göz Seğirmesi Geçiren Yöntemler

Haberin Devamı

Uykunun yeteri kadar alınmaması durumlarında göz seğirmesi sorunları yaşanabilir.

Göz kuruluğu sorunları da bu rahatsızlığa yol açan durumlardan birisidir. Eğer bir sorun yaşıyorsanız göz doktorunuzun size tavsiye ettiği bir göz damlasını düzenli olarak kullanmanız gerekir.

Göz Seğirmesi Geçirecek Püf Noktaları Nelerdir?

Vücudun çok uzun süreli hareketsiz kalması da bu duruma neden olabilir. Bu nedenle de günlük hayatınızda rutin olarak küçük egzersizlere yer vermeniz gerekir.

Göz seğirmelerinin çok uzun sürdüğü durumlarda ise, bunu önemli ölçüde azaltmak için gözünüze kısa aralıklar ile buz kompresi yapabilir ve bu sayede buraya kan akışının azalmasına yardımcı olabilirsiniz. 

Vücuda gereğinden fazla kafein alımı da göz seğirmesine yol açabilir. Bu nedenle de gün içinde tükettiğiniz çay, kahve gibi kafein bakımından zengin olan içeceklerin olabildiğince azaltılması gerekir. Vücuttaki B12 vitamini eksikliği de göz seğirmesi sorunlarına neden olabilir.