Gazete Vatan Logo

Ertesi gün hapı fiyatı ne kadar? Ertesi gün hapı markaları neler? Ertes, Norlevo, Postpill, Ella ertesi gün hapı 2022 güncel fiyatları!

Ertesi gün hapı fiyatı ilaç fiyatlarında gelen zamların ardından sosyal medyada gündem oldu. İlaç fiyatlarında yapılan değişikliğin ardından geçerli olan fiyatlar Avro değeri ile çarpılarak hesaplanıyor. İlaç fiyatlarına gelen zamlardan ertesi gün hapı da etkilendi. Peki, Ertesi gün hapı fiyatı ne kadar? Ertes, Norlevo, Postpill One, Ella ertesi gün hapı 2022 fiyatları ne kadar oldu? Ertesi gün hapı markaları neler? Ertesi gün hapı 2022 fiyatları!

Ertesi gün hapı fiyatı ne kadar? Ertesi gün hapı markaları neler? Ertes, Norlevo, Postpill, Ella ertesi gün hapı 2022 güncel fiyatları!

Korunmasız cinsel ilişki sonrasında kullanılan hamileliği önlemeye yardımcı ertesi gün hapı ilaç fiyatlarına gelen artışlardan etkilenen ürün grupları arasında yer alıyor. İlaç fiyatlarında en son 1 ay önce gelen zamların ardından ertesi gün haplarının da fiyatları arttı. En ucuz ertesi gün hapının fiyatı 194,47’ye çıkarken, en pahalı ertesi gün hapı da 180 TL üzerinden satılıyor. Peki, , Ertesi gün hapı fiyatı ne kadar? Ertes, Norlevo, Postpill One, Ella ertesi gün hapı 2022 fiyatları ne kadar oldu? Ertesi gün hapı markaları neler? Ertesi gün hapı 2022 fiyatları!

ERTESİ GÜN HAPI FİYATI NE KADAR OLDU?

İlaç fiyatlarına gelen zamlardan hamileliği önlemeye yardımcı ertesi gün hapları da etkilendi. Korunmasız cinsel ilişkiden sonra kullanılan ve reçetesiz satılan ertesi gün haplarının en ucuzu 194,47 TL olurken, en pahalısı da 232,57 liraya çıktı.

Ertes, Norlevo, Postpill One, Ella ertesi gün hapı 2022 fiyatları ne kadar oldu?

Eczanelere gelen son depo fiyatlamalarına göre markalara göre ertesi gün haplarının fiyatları şu şekilde:

Haberin Devamı

Ertes fiyatı 194,47

Norlevo fiyatı 194,47 TL

Postpill One fiyatı 194,47 TL

Ella fiyatı 232,57 TL

(Fiyatlar 21 Kasım 2022 itibariyle günceldir)

ERTESİ GÜN HAPI NE İÇİN KULLANILIR?

Hormonal acil kontrasepsiyon (Ertesi gün hapı), döllenmiş yumurtanın rahim içine yerleşmesini önler. Yumurtlamadan önce kullanıldığında yumurta oluşumunu engeller. Yüzde 75-80 etkilidir.

ERTESİ GÜN HAPI NE ZAMAN ALINIR?

Hormonal acil kontrasepsiyon (Ertesi gün hapı) korunmasız ilişki sonrası 72 saati (3 günü) geçmeyecek şekilde alınır.

OLUMLU YÖNLERİ NELERDİR?

Güvenlidir, kullanım süresi kısadır, her yaştaki kadınlarda kullanılabilir, ucuzdur. Korunmasız cinsel ilişkiden ya da kontraseptif kullanımı sırasında olabilecek kazalardan sonra, istenmeyen gebeliklerin daha oluşmadan önlenmesi için fırsat yaratır.

ERTESİ GÜN HAPLARININ YAN ETKİLERİ VAR MI?

Ertesi gün hapının, acil olarak, en geç 3 gün içinde kullanılması gerekir. Tekrar kullanımında gebeliği önleyici etkisi azalır. Kullanımdan sonra yeni bir korunmasız ilişki ya da gebeliği önleyici yöntem kullanım hatası olursa korumaz. Diğer gebeliği önleyici yöntemler kadar etkili değildir, onların yerine kullanılmamalıdır. Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korumaz. Bulantı, kusma gibi yan etkileri vardır. İlişki sonrası RİA uygulamasında ise karın ağrısı, vajinal kanama ve lekelenme olabilir.

Haberin Devamı

KİMLER İÇİN UYGUNDUR?

Hormonal acil kontrasepsiyon (Ertesi gün hapı) korumasız cinsel ilişki yaşayanlar için uygundur.

ERTESİ GÜN HAPI NASIL KULLANILIR?

Acil kontrasepsiyon için bir sağlık kuruluşundan mutlaka danışmanlık alınmalıdır. Hormonal acil kontrasepsiyon (Ertesi gün hapı) ilk 72 saat içerisinde uygulanmalıdır. İlk dozu almadan 1 saat önce bulantı ve kusmayı gidermek için bulantı giderici ilaç tok karına alınır, 12 saat sonra doz tekrarlanır. İlk ya da ikinci dozdan sonraki ilk 2 saatte kusma olursa, doz tekrarlanır.