Gazete Vatan Logo

Delmicron nedir, Delmicron varyantı var mı?

Delta ve Omicron varyantının birleşiminden meydana gelen Delmicron varyantı iddiası endişe yarattı. Delta ve omicron varyantı dışında Delmicron varyantının hızlı bir şekilde bulaşıp hastalarda ağır seyredebileceği tedirginlik yarattı. Vatandaşlar Delmicron varyantı nedir, delmicron varyantı belirileri nelerdir? gibi sorulara yanıt ararken uzman isimden Delmicron varyantına yönelik açıklama geldi. Peki, Delmicron varyantı var mı?

Delmicron nedir, Delmicron varyantı var mı?

Hindistan'da ortaya çıkan Delta ve ilk olarak Güney Afrika'da görülen Omicron’un birleşiminden oluşan Delmicron isimli bir varyant ortaya çıktığı iddiaları geçtiğimiz hafta ortaya atıldı. Delmicron nedir, Delmicron varyantı belirtileri nelerdir? sorularına Delta ve Omicron’un birleşiminden oluşan Delmicron isimli bir varyant ortaya çıktığı iddialarının ardından yanıt aranmaya başlanırken, Bangalore Tata Genetik ve Toplum Enstitüsü müdürü Dr. Rakesh Kumar Mishra, konuyla ilgili açıklama yaptı. Peki, Delmicron varyantı var mı?

Delmicron varyantı var mı?

2 yıldır koronavirüs ile mücadele eden dünya aynı zamanda virüs ile ilgili yanlış bilgi ile de mücadele ediyor. Kısa sürede 'yeni varyant' olarak lanse edilen Delmicron ile ilgili beklenen açıklama geldi. Uzmanlar bu isimde bir varyant olmadığının altını çizdi.

Hindistan’da Maharcashtra eyaleti Covid-19 eylem gücünde yer alan bir uzmanı kaynak gösteren haberler ile ilgili konuşan Bangalore Tata Genetik ve Toplum Enstitüsü müdürü Dr. Rakesh Kumar Mishra, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Haberin Devamı

'Delmicron yanıltıcı bir terimdir. Bu isimde bir varyant yoktur. Bir kişinin koronavirüsün bu iki çeşidi ile enfekte olması mümkündür. Ancak bu ihtimal hayli düşüktür.'

Mishra, aynı açıklamasında yeni bir varyantın ortaya çıkması durumunda açıklamanın DSÖ'den geleceğinin de altını çizdi.