Gazete Vatan Logo

Bulgur Pilavı Kaç Kalori? Bulgur Pilavı Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Bulgur pilavı sofraların vazgeçilmezi olan en önemli karbonhidrat yiyecekleri içerisinde yer alır. Hem lezzeti hem de doğallığı ile birlikte pek çok sulu yemeğin yanında tercih edilen bir yiyecek türüdür. Tabii diğer yandan belirli oranda bir kaloriye sahip olduğunu da eklemek gerekir.

Bulgur Pilavı Kaç Kalori? Bulgur Pilavı Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Bu konuda bir su bardağı üzerinden 200 mililitre olarak ele alındığında, pişmiş bulgur 117,86 kalori eder. Öylece bardak hesabı yapmak suretiyle bulgur pilavının yemekleri ne kadar tüketilmesi gerektiğine dair bilgi elde edilebilir. Aynı zamanda önemli değerlere sahip olarak öne çıkan bir besin kaynağıdır.

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Bulgur pilavı özellikle akşam yemeklerinde ana yemek olarak verilen değerli Besin kaynakları içerisinde gelir. Başta sulu yemekler olmak üzere birçok farklı yemek ile uyumlu şekilde sunulur. Bunun yanı sıra bulgur pilavı bir bardak, yani 200 mililitre kapsamında bakıldığı zaman 117,86 kcal olarak öne çıkar. Böylece Yapılan bu hesap ile birlikte ne kadar bulguru pilavı tüketilmesi gerektiğine dair bilgi elde edebilir. Özellikle diyet yapanlar için bu durum büyük öneme sahiptir.

Bulgur Pilavı Besin Değerleri ve Kalorisi

Özellikle besin değerleri ile birlikte bulgur pilavı öne çıkar ve aynı zamanda belli bir kalori doğrultusunda ele alınır. Bu durumu daha çok bir bardak su, yani 200 mililitre üzerinden ifade etmek mümkün.

Haberin Devamı

- Pişmiş bulgur 117,86 kcal

- Karbonhidrat 26,38 gram

- Protein 4,37 gram

- Yağ 0,34 gram

- Lif 6,39 gram

- Sodyum 7,10 mg

- Potasyum 96,56 mg

- Kalsiyum 14,50 mg

Besin değerleri ile beraber sofraların vazgeçilmez en önemli kaynaklar içerisinde bulgur pilavı gelir.

Bulgur Pilavının Faydaları Nelerdir?

Sinir sistemi ile birlikte sindirim sistemi konusunda bulgur pilavı oldukça etkilidir. Çünkü içerisinde folat, magnezyum ve B1 vitamini gibi yapılar bulunur. Aynı zamanda bağırsakların sağlıklı ve düzenli bir şekilde çalışmasına katkı verir.

Bağışıklık sistemine önemli oranda güçlendirir ve dış etkilere karşı koruma sağlar. Yüksek oranda enerji vermesinin yanı sıra kabızlığı giderme konusunda da etkilidir. Zihni dinlendirir ve mental açıdan kişinin rahatlamasına olanak tanır.