Gazete Vatan Logo

BEE’O ile sağlıklı çocuklar mutlu anneler!

Okulların açılmasıyla hastalıklar da artıyor, peki çocuğunuzun bağışıklığını doğal yollarla güçlendirmek istemez miydiniz? Bee’o uzmanlarının İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent’te geliştirdiği özütleme yöntemi ile artık propolisin zengin bileşenlerinden faydalanabiliyorsunuz... Beeo’nun kurucularından Aslı Elif Tanuğur, propolisin önemini anlattı

BEE’O ile sağlıklı çocuklar mutlu anneler!

Propolis nedir?

Propolis arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları çok güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip tamamen doğal bir arı ürünü. Propolisin antioksidan etkisi nar suyu ile karşılaştırdığında, nar suyundan tam 80 kat daha güçlü antioksidan etkiye sahip olduğu ortaya konuldu. Propolis, arılar tarafından, kovandaki mikropları yok etmek ve kovanın sterilizasyonu için kullanılır. Propolis kovanda hangi görevi görüyorsa, insan vücudunda da aynı etkileri gösterir. Virüs ve bakterileri yok ederek vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur. Propolis düzenli tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirerek hastalanma sıklığının azalmasına yardımcı olur. Solunum sistemi rahatsızlıklarında, ağızda çıkan yaralar, uçuklarda, mide bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır.

BEEO’nun kuruluş hikayesi

Beeo’nun kurucularından Yüksek Mühendis Aslı Elif Tanuğur, oğlunun antibiyotik alerjisine çare aradığı dönemde propolis ve arı sütü ile tanıştı. Oğlu 11 aylıktan itibaren 2 ayda bir yüksek derecede ateşleniyordu ve sürekli antibiyotik vermek zorunda kalıyordu. 5 yaşına geldiğinde antibiyotiklerden dolayı çok kötü bir alerji gelişti ve bağışıklığı aşırı düştü. Tanuğur o sırada propolis ve arı sütü ile tanıştı. Ama ülkemizde üretilmediğini öğrenince oğlu için kendisi üretmeye karar verdi. Propolis özütü ve arı sütünü kullandıktan sonra oğlunda ne ateş ne alerji kalmıştı ve bağışıklığı artmıştı. Bu şifayı görünce tüm annelere ulaştırmaya karar verdi ve Beeo’yu kurdu.

Haberin Devamı

Tüketiciler çok dikkatli olmalı…

Gerçek propolisi analiz yapmadan ayırt etmek mümkün değil. Bu ürünler ülkemize çoğunlukla Çin’den ithal ediliyor. Çin’den gelen ürünlerde katkı kalıntı sorunları mevcut, saf değiller. Tüketici aldatılıyor. Bee’o, İTÜ Arı Teknokent’te gerçekleştirilen Ar-Ge projesiyle propolisin içerisindeki yararlı bileşenleri maksimum düzeyde koruyarak propolisi özütlüyor. Bilinçli olmak şart.

Neden Bee’o?

Propolis ham halde tüketilebilir özellikte değil. Ham halde vücudumuz propolisten yalnızca yüzde 2 oranında yararlanıyor. Yani sindirilmeden vücudumuzdan atılıyor. Bee’o ise gerçekleştirdiği Ar-Ge projesiyle propolisi insan tüketimine uygun hale getirecek ve içerisindeki yararlı bileşenlerden maksimum oranda faydalanmanızı sağlayacak özütleme yöntemini geliştirdi.

Haberin Devamı

Çocuklar rahatlıkla tüketebilir mi?

Ürünleri hem yetişkinler hem de çocuklar rahatlıkla tüketebilir. Propolis alerjen bir ürün değil. Bee’o çocukların kolayca tüketeceği ve bağışıklığı desteklemek için günlük almaları gereken propolis ve arı sütü miktarını almalarını sağlayacak şekilde formüle edilmiş ürünler geliştirdi. Bu ürünlerden sabah akşam birer tatlı kaşığı tükettiklerinde çocuklar günlük alması gereken antioksidanı karşılamış oluyor. Böylece bağışıklık sistemleri güçleniyor; daha az hasta oluyorlar.

Bee’o ürünleri nerelerde?

Ürünler online olarak www.beeo.com.tr web sitesi üzerinden ayrıca, Carrefour Gurme, Macrocenter, Joker, Gratis, Eataly, BTA Tadında Anadolu, Limon Çiçeği, İTÜ 1773, Happy Nest, Özdilek Park ve Unifree mağazalarından yapılmakta. Yüksek propolis ve arı sütü içerikli BEE’O UP ürünleri yalnızca eczanelerde satılmakta. BEE&YOU ürünleri ise Amerika ve Avrupa da satışa sunulmakta.

Haberin Devamı