Gazete Vatan Logo

Azgın Teke Otu Nedir? Azgın Teke Otu Faydaları Nelerdir?

Azgın teke otu aynı zamanda keşiş külahı otu olarak da bilinmektedir. Kadıntuzluğugiller familyasından olan azgın teke otu, aynı zamanda 60'dan fazla cinse sahip bir türdür. Asya'dan başlamak suretiyle Avrupa'nın uzak bölgelerine kadar yayılmış geniş çapta kendiliğinden yetişen bir bitki olduğunu söylemek gerekir.

Azgın Teke Otu Nedir? Azgın Teke Otu Faydaları Nelerdir?

Aynı zamanda Türkiye'nin farklı bölgelerinde de yetişir ve değişik biçimlerde kullanılır. Diğer yandan sağlamış olduğu faydaları ile birlikte öne çıkan bir bitki türü olduğunu eklemek gerekir. Sarı ve mor renkleri ile beraber değişik çiçekleri olan bu tür, geniş çaplı bir yaprağa sahiptir.

Azgın Teke Otu Nedir?

Asya'dan Avrupa'ya kadar yayılan geniş çaplı, kendi kendini yetişen bitki türü azgın teke türü olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda kadın tuzlugiller familyasına ait olan bir tür olarak öne çıkar. Dünya çapında 60'dan fazla cinsi olması ile birlikte aynı zamanda sarı ve mor renkleri üzerinden öne çıkmaktadır.

Bununla birlikte yeni çaplı yeşil yaprakları üzerinden kalın bir gövdeye sahiptir. Çerçevede insan vücudu için sağlamış olduğu faydaları üzerinden dünya çapında bilinen bir tür olarak da öne çıkar. Yabancı ismi üzerinden ise epidemium olarak bilinir ve birçok farklı cinse ayrılır.

Azgın Teke Otu Faydaları Nelerdir?

Azgın teke otu dünya çapında özellikle sağlamış olduğu faydaları üzerinden önemli bir yer taşıdığını söylemek gerekir. Bu doğrultuda gün içerisinde düzenli tüketilmesi veya değişik biçimlerde kullanılması üzerinden uzun vadede faydalarından yararlanmak mümkündür.

Haberin Devamı

- Cinsel isteksizliğe ve iktidarsızlığa karşı etkilidir.

- Kullanan kişi de önemli oranda afrodizyak etkisi yaratır.

- Eczanelerin içerisinde bulunan ilaçların çoğunda azgın teke otu kullanır.

- Eklemleri güçlendirmek için oldukça etkilidir.

- Eklem ağrılarına önemli oranında çözüm sun.

- Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

- Bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkisi vardır.

Bu gibi farklı faydaları ile birlikte sağlık açısından önemli otlar arasında azgın teke otu gelmektedir. O zaman da AIDS’e karşı da yine güçlü bir koruma sağlayan bitki türleri içerisinde olduğunu eklemek gerekir.

Azgın Teke Otu Nerelerde Yetişir?

Her açıdan faydalı olan bu önemli ot çeşidi dünyanın birçok farklı yerinde yetişen bir bitki türüdür. Özellikle Asya'nın farklı bölgelerinde yaygın şekilde yetiştiğini söylemek mümkündür. Aynı zamanda Akdeniz Bölgesine doğru oradan da Avrupa'ya yayılan geniş bir alanda öne çıkar. Türkiye'nin birçok farklı bölgesinde de yine yetişen bir bitki türü olarak ön plana çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Azgın Teke Otu Nasıl Kullanılır? 

Daha çok içim üzerinden tüketim ile birlikte azgın teke otunun kullanıldığına eklemek gerekir. Bu kapsamda kaynayan bir suyun içerisinde bir tutam azgın teke otu eklenir. Daha sonra kaynamış olan su 10 dakikada demlemeye bırakılır. Demlenen su üzerinden süzme işleminin ardından keyifli bir şekilde tüketim yapılabilir. Özellikle kısa zaman içerisinde vücuda etki edebilecek önemli bitki türlerinden biridir.