Gazete Vatan Logo

Açma Kaç Kalori? Açma Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Yumuşak ve kabarık hamuru ile Türk mutfağının önemli lezzetlerinden birisidir, açma. Açma özellikle kahvaltılarda sıklıkla tercih edilmektedir. Kilosuna dikkat eden insanlar ise açmanın kalorisini ve besin değerini merak etmektedir.

Açma Kaç Kalori? Açma Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Açma Kaç Kalori?

Bir porsiyon orta bir açma ortalama 385 kaloriye eşittir. Peynirli bir açmanın kalorisi ise ortalama 280'dir. 

Açma Besin Değerleri

Açma severek tüketilen bir hamur işidir. Bundan dolayı da kalorisi yüksektir. Bazı kişiler kahvaltıda bazıları ise ara öğünde açmayı tercih etmektedir. Açmanın içeriğinde; 35,32 gram karbonhidrat, 1,13 mg demir, 1,23 gram lif, 5,92 gram protein, 91,18 mg potasyum ve 37,05 mg kalsiyum bulunmaktadır. 

Açma Kalorisi

Orta boy ortalama140 gram olan bir açma 580 kalori içermektedir. Bir tane kaşarlı açma ortalama 275 kaloridir. Bir porsiyon patatesli açma ise ortalama 481 kalori içermektedir. 

Diyette Açma Yenir mi?

Diyet yapan kişiler aldıkları kaloriye dikkat etmek durumundadır. Özellikle bazı gıdalardan uzak durmak önemlidir. Pastanede yapılan açma, poğaça gibi hamur işlerinden diyette iken uzak durulması gerekmektedir.

Bu ürünler ortalama 280 ile 480 kalori arasındadır. Bu da ekstradan kilo demektir. Özellikle de her gün açma tüketilirse kilo alma durumu ortaya çıkacaktır. Hamur işleri kan şekerinin hızla yükselmesine neden olacaktır. Aynı hızla da düşürmektedir. Bu da daha sık acıkmalara yol açacaktır. 

Haberin Devamı

Açma Yemek Kilo Aldırır mı?

Devamlı yenilen açma kilo alımına neden olacaktır. Özellikle açma gibi hamur işleri sık sık acıktıracaktır. Çünkü hızlı bir şekilde kan şekerin yükselmesine ve yine hızlı bir şekilde düşmesine neden olacaktır. Bu da kısa süre içerisinde acıkmalara yol açacaktır. Arada tüketilen yarım açmanın zararı olmazken, her gün açma tüketmek kilo almaya neden olacaktır. 

Açma farklı şekillerde yapılabilir. İçeriği değişebilir. Bu yüzden alınan kalori miktarı da farklılık göstermektedir. Ancak ortalama bir porsiyon açma 480 kalori civarıdır. Kullanılan şeker, un miktarı ve iç malzemeye göre bu rakam değişebilir. Her şekilde açma kilo alımına neden olacaktır. Diyet yapan bireyler ve kilo kontrolünü sağlamak isteyen kişiler nadir durumlarda açma tüketmelidir.