Gazete Vatan Logo

Hz. Meryem kimdir? İşte Hz. Meryem'in hamileliği ve doğumu

Hz. Meryem ismi günümüzde sıkça araştırılan önemli isimlerden birisidir. Hatta Hz. Meryem ile ilgili birçok film ve dizi çekilmiştir. Ayrıca Hz. Meryem tarihte yüceltilen bir şahsiyet olmuştur. Çünkü o itaat ve iffet sembolü bir şahsiyete sahipti. Bunun için Hz. Meryem ismi her zaman için ahlaklı bir kişi olarak anlatılmıştır. Peki, Hz Meryem kimdir? Hz. Meryem'in doğumu nasıl olmuştur? Hz Meryem ne kadar hamile kaldı? İşte Hz. Meryem hakkında bilgiler...

Hz. Meryem kimdir? İşte Hz. Meryem'in hamileliği ve doğumu

Hz. Meryem cennet ile müjdelenen bir kişidir. Kendisi Davud'un soyundan gelmiş olan bir Peygamber annesi olarak bilinir. Bundan dolayı hayatı son derece meraka neden olmaktadır.

HZ MERYEM KİMDİR?

Hz. Meryem, Hz. Davud, Hz. İbrahim'in soyundan geliyordu ve aynı zamanda hükümdardı. Onun akrabası olan İmran ve karısı Hanna ise Hz. Meryem'in ailesidir.

HZ MERYEM'İN DOĞUMU NASIL OLMUŞTUR?

İmran ve Hanna bir gün Kudüs'e gitmeye karar verirler. Çünkü İmran bir rüya görür ve bunu işaret olarak anlayarak Hanna ile yola çıkarlar. İmran ve Hanna'nın yaşları ileri olsa da hiç çocukları olmamıştır. Kudüs'te ise Beytü'l Makdis'e hizmet etmeye başladıkları bilinir.

İlerleyen süreçte mucize gerçekleşir ve İmran ve Hanna'nın çocukları olur. Al-i İmran Suresinin 35.ayetinde bu mucizeden bahsedilir. Yahudi halkı ise gelecek olan çocuğun Mesih olduğuna inanırlar. Yani bu çocuk onlar için bir kurtarıcı olacaktı.

HZ MERYEM'İN HAMİLELİĞİ VE DOĞUMU

Hz. Meryem'in doğumu tam anlamıyla bir mucize olmuştur. Ancak onun doğumundan sonra gelişecek olan olaylar daha ilgi çekicidir. Çünkü yeni bir mucize gerçekleşmek üzereydi. Hz. Meryem doğduktan sonra İmran ölür. Daha sonra Hanna bebek ile birlikte mabede gider. Ancak Hz. Meryem'in beklenen kurtarıcı olmaması halkta büyük tepkilere neden olmuştur. Ayrıca kadınların mabede girmesi yasaktı. Doğal olarak mabed içerisinde büyük bir arbede yaşanmıştır. Bu sırada Hanna ölmüştür. Böylelikle Hz. Meryem tek başına kalacaktı.

Haberin Devamı

Hz. Meryem'e bakan kişi ise teyzesinin eşi olmuştur. Hz. Zekeriyya onu himayesine alarak mabede kabul etmiştir. Oda burada büyümüştür. Büyüdüğü zaman temizlik işleri yapıyor ve artan zamanda ise ibaret ediyordu. 14 yaşında olduğunda ise Cebrail ona gelir ve Allah'ın müjdesini iletir. Buna göre Hz. Meryem'e bir evlat müjdelenmiştir. Müjdelenen bu evlat ise kurtarıcı olarak beklenen Hz. İsa'dır. Bakire olarak bilinen Hz. Meryem mucizevi bir şekilde evlat sahibi olur.

HZ MERYEM NE ZAMAN ÖLDÜ?

Hz. Meryem'in ölümü net olarak bilinmez. Çünkü onun kaç yıl yaşadığı veya kaç yaşında öldüğü sadece rivayetlere göre değerlendirilir. Buna göre çarmıh hadisesi olduğunda Hz. Meryem 50'li yaşlarında idi. Bu olaydan sonra yaklaşık 10-13 yıl arasında yaşadığı söylenir. Doğal olarak Hz. Meryem öldüğünde muhtemelen 60'lı yaşlarda olmalıydı.

Haberin Devamı

Hz. Meryem ve daha birçok kişinin ölümleri hakkında net bilgiler yoktur. Çünkü Hz. Meryem'in yaşamış olduğu tarihler günümüzden oldukça eskidir. Bunun için Hz. Meryem'in ölümü net değildir. Ancak 62 veya 63 yaşında ölmüş olabileceği güçlü bir rivayettir.