Gazete Vatan Logo

Arda Türkmen'den 22. gün iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem diyenlere pratik iftar menüsü (15 Mayıs 2020)

Arda Türkmen Ramazan Mutfağı'nda 22. gün iftar menüsü için pratik, değişik ve nefis yemek tarifleri hazırladı. Arda Türkmen bugünkü iftar sofrasına haşlama, maydanozlu nohut ezmesi ve fıstıklı tel kadayıf tarifi hazırladı. Bugün iftara ne yapsak, iftarda ne yesek diyorsanız Arda’nın Ramazan Mutfağı iftar menüsünde yer alan pratik yemek tariflerine mutlaka göz atın. Peki, haşlama, maydanozlu nohut ezmesi ve fıstıklı tel kadayıf tarifi nasıl yapılır? İşte Arda Türkmen pratik, kolay ve hafif iftar menüsü hazırladı. İşte haşlama, maydanozlu nohut ezmesi ve fıstıklı tel kadayıf tarifi ve yapılışı…

Arda Türkmen'den 22. gün iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem diyenlere pratik iftar menüsü (15 Mayıs 2020)

Arda Türkmen Ramazan sofraları için 22. gün iftar menüsü önerileri ile Kanal D ekranlarına geliyor. Hafif yemekler, zeytinyağlılar, tatlılar, et yemekleri, çorbalar, salatalar, atıştırmalıklar ve ana yemek tarifleri Arda Türkmen'in kendine has üslubu ve sunum tarzı ekranlara geliyor. İftara ne yapsak diyorsanız Arda’nın Ramazan Mutfağı 15 Mayıs iftar menüsü tam size göre. Arda Türkmen'in 22. gün iftar menüsünde haşlama, maydanozlu nohut ezmesi ve fıstıklı tel kadayıf tarifi bulunuyor. İşte iftar vaktine az kala hazırlayabileceğiniz pratik yemek tariflerinden haşlama, maydanozlu nohut ezmesi ve fıstıklı tel kadayıf tarifi yapılışı…

HAŞLAMA TARİFİ

Malzemeler

İncikleri haşlamak için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet kuzu incik

6 su bardağı su

Tane karabiber

2 adet defne yaprağı

Haşlama için;

2 adet kereviz sapı – iri doğranmış

3 adet patates – iri küp doğranmış

1 adet havuç – iri doğranmış

10 – 12 adet arpacık soğan

Tuz

Karabiber

Meyanesi için;

1 yemek kaşığı un

1 adet yumurta sarısı

½ limon suyu

HAŞLAMA YAPILIŞI

Haberin Devamı

Düdüklü tencereyi ocağa alıp zeytinyağını koyun ve ısıtın. İnciklerin her tarafını mühürleyin. Mühürlenen etlerinizin içerisine su, tane karabiber ve defne yapraklarını ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp 40 – 45 dakika pişirin. Etler iyice piştikten sonra defne yapraklarını çıkartın ve içine kereviz sapı, patates, havuç ve arpacık soğanları ekleyin. Gerekirse su ilave edin.

Tuz ve karabiberi ilave edip sebzeler pişene kadar kaynatın.

Meyanesi için;

Bir karıştırma kabında un, yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın.

Haşlamanın suyundan bir kepçe alıp içerisine ekleyin ve sürekli çırparak iyice yedirin. Meyaneniz ılınana kadar bu işlemi devam ettirin. Hazır olunca inciklerin üzerine ilave edin ve 1 – 2 taşım kaynatın. Haşlamanızı servis edeceğiniz tabaklara alın ve sıcak servis edin.

Not: Küçük incikle çalışıyorsanız çorbanızı yaparken inciklerinizi tencereden çıkartıp kenara alın. Sebzeleriniz pişince etlerinizi tekrar tencerenize ilave edin.

MAYDANOZLU NOHUT EZMESİ TARİFİ

Malzemeler;

Haberin Devamı

200 gr. nohut – haşlanmış

1 bağ maydanoz

½ bağ dereotu

2 – 3 dal taze soğan

7 – 8 adet yeşil zeytin

½ su bardağı ceviz

7 – 8 adet kornişon turşu

Tuz

Karabiber

1 tutam sumak

Sosu için;

2 yemek kaşığı tahin

1 adet limonun suyu

4 – 5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 – 2 yemek kaşığı su

MAYDANOZLU NOHUT EZMESİ YAPILIŞI

Nohutlarınızı bir karıştırma kabına alın. Bir patates ezici yardımıyla hafif ezin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın. Yeşil zeytinin çekirdeklerini çıkartın ve ince dilimleyin. Cevizi ince kıyın. Turşuları ince dilimleyin. Bütün malzemeleri nohutların üzerine ilave edin. Tuz, karabiber ve sumağı ilave edip karıştırın.

Sosu için;

Bir karıştırma kabına tahini ilave edin ve çırpın. İçerisine limon suyunu ilave edin ve çırpmaya devam edin. Zeytinyağını ilave ederek çırpmaya devam edin. Suyu ilave edin hızlıca çırpmaya devam edin.

Birleştirmek için;

Hazır olan nohutlu karışımınızı servis edeceğiniz tabağa alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek servis edin.

FISTIKLI TEL KADAYIF TARİFİ

Malzemeler,

Haberin Devamı

Şerbet için;

2 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

3 – 4 damla limon suyu

Kadayıf için,

400 gr. tel kadayıf

250 – 300 gr. tereyağı

250 gr. toz antep fıstığı

FISTIKLI TEL KADAYIF YAPILIŞI

Şerbeti için;

Sos tenceresini ocağa alın. içerisine toz şeker ve suyu ilave edin ve toz şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbetinizin içerisine limon suyunu ilave edin ve ocaktan alın.

Kadayıf için;

Tel kadayıfları iyice didikleyin. Didiklediğiniz tel kadayıfların üzerine eritip soğuttuğunuz tereyağını ilave edin ve her tarafına gelmesi için didiklemeye devam edin. Hazırladığınız kadayıfların yarısını fırın kabınızın tabanına elinizle ya da bardağın arka tarafıyla iyice bastırarak yayın. Kadayıflarınızın üzerine antep fıstıklarını her tarafa gelecek şekilde serpiştirin. Kadayıfın diğer yarısını da üzerine yayın ve iyice bastırarak yayın. Kadayıfları iyice sıkıştırmazsanız, istediğiniz kıvamı elde edemezsiniz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında alt – üst ısıtmada tabanda 40 – 50 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökerek servis edin.

Haberin Devamı

TARİFLERİN VİDEOLARI İÇİN TIKLAYIN