Gazete Vatan Logo

17. gün iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem? İftarda ne yesek? (10 Mayıs 2020)

Ramazan ayına özel iftar menüleri gazetevatan.com'da. Çorbaları, salatataları, ana yemekleri ve tatlıları ile ramazan sofralarının yeri ayrıdır. İftar sofraları için hem kolay hem de farklı yemek arayışında olanlar için 17. gün iftar menüsü hazırladık. Bugün iftarda ne pişirsem, iftara ne yapsam, iftarda ne yesek diyorsanız sizin için derlediğimiz kolay iftar menüsüne mutlaka göz atın. Bugün iftar menüsünde sarı mercimek çorbası, karnıyarık, pirzola, pirinç pilavı ve Kemal paşa tatlısı var. İşte iftar için yapabileceğiniz pratik, farklı yemek tarifleri ve kolay iftar menüsü önerileri...

17. gün iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem? İftarda ne yesek? (10 Mayıs 2020)

Farklı ve güzel iftar sofraları hazırlamak istiyor iftara ne yapsam ve bugün iftara ne pişirsem diyorsanız sizin için hem lezzetli hem de kolay malzemelerden yapabileceğiniz nefis yemek tariflerinden oluşan iftar menüsü hazırladık. Bugünkü iftar menümüzde sarı mercimek çorbası, karnıyarık, pirzola, pirinç pilavı ve Kemal paşa tatlısı var. İşte iftar sofranız için sarı mercimek çorbası, karnıyarık, pirzola, pirinç pilavı ve Kemal paşa tatlısı tarifi ve yapılışları...

SARI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler;

2 su bardağı sarı mercimek

1 yemek kaşığı pirinç

10 su bardağı su

Tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet orta boy soğan

2 tutam kuru nane

1 kaşık un

Üzeri için;

Tereyağ

1 tutam pul biber

SARI MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI

Çorba tencerenizi ocağa alın ve ısıtın. Yıkadığınız mercimek ve pirinci ekleyin. Suyunu ilave edip haşlayın. 1 yemek kaşığı unu az suyla açın. Kaynayan çorbaya sıcak su ekleyerek ilave edin. Ara ara üzerinde biriken köpükleri temizleyin. Pişen mercimeklerinizin üzerine tuzu ilave edin.

Ayrı bir tavaya tereyağını ekleyin ve eritin. İçerisine rendelenmiş soğanı ilave edin ve iyice kavurun.

Haberin Devamı

Ardından kuru nane ve pul biber ilave edip iyice karıştırın. Yağınızı çorbanızın içerisine ilave edin ve karıştırın. Sıcak servis edin.

KARNI YARIK TARİFİ (Arda Türkmen tarifi)

Malzemeler;

6 adet patlıcan

Zeytinyağı

İç harç için;

Zeytinyağı

1 adet soğan – yemeklik doğranmış

300 gr. kıyma

2 diş sarımsak

2 adet sivri biber

1 adet domates

5 – 6 dal maydanoz

Tuz

Karabiber

Sosu için;

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Süslemek için;

6 adet çeri domates

3 adet sivri biber

KARNI YARIK YAPILIŞI

Patlıcanları alacalı soyun. Bıçağınızın ucuyla küçük çizikler açın ve derin yağda kızartın. Kızaran patlıcanlarınızın üzerine hafif tuz serpin. Patlıcanlarınızın ortasını açın ve parçalanmayacak şekilde içini ezin. Bir tavaya zeytinyağını koyun ve ısıtın. Isınan tavaya soğanları ekleyin ve yumuşatın. Kıymayı ekleyin ve soteleyin. Sarımsağı ince doğrayın ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın ve sotelemeye devam edin. Biberleri ince doğrayın, domatesleri küp küp doğrayın ve tavaya ilave edin. Domatesler kendini bırakana kadar kavurun. İç harcınızı ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip, karıştırın. Hazırladığınız patlıcanların içini hazırladığınız iç harçla doldurun. Üzerini, domates ve biberle süsleyin. Bir kapta salça ve suyu karıştırıp, patlıcanların üzerine dökün. 200 derecede 15 – 20 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Haberin Devamı

PİRZOLA TARİFİ (ALTERNATİF YEMEK)

9-10 kalem kuzu pirzola

Tuz

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı biber salçası

Kekik

Taze biberiye

Karabiber

Pul biber

PİRZOLA YAPILIŞI

Soğanları ve sarımsakları rendeleyin. Derin bir kasede rendelediğiniz soğan, sarımsak, zeytinyağı, biber salçası ve baharatları karıştırın. Pirzolaları hazırladığınız bu marine sosunun içine ekleyip elinizle masaj yaparak güzelce yedirin. Üzerini streç filmle kapattığınız kaseyi birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Fırın tepsisinin Tabanına fırın kağıdını yayın. Etleri kağıdın üzerine yerleştirip kasenin dibinde kalan sosu etlerin üzerine gezdirin. Üzerini yeniden fırın kağıdıyla kapatıp güzelce paket yapın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp etleri fırına verin. 1 saat pişirdikten sonra etlerin üzerini örten fırın kağıdını alıp tepsiyi yeniden fırına verin. 5 dakika boyunca üzeri kızarsın diye fırında tuttuğunuz etleri soğumadan servis yapın. Afiyet olsun!

Haberin Devamı

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

Malzemeler;

2 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı sade yağ

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Ak biber

3 su bardağı su veya et suyu

PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞI

Pirinçleri 20 dakika ılık – sıcak suda bekletin. Pilav tenceresine zeytinyağı ve sade yağı ilave edin. Yağlar eriyince pirinçleri ekleyin ve hafif kavurun. Tuz ve ak biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu ilave edin, kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Pişen pilavı demlenmeye bırakın.

KEMAL PAŞA TATLISI TARİFİ

Malzemeler;

1 Paket Kemal Paşa Tatlısı

2,5 su bardağı şeker

3 su bardağı su

2-3 damla limon suyu

Üzeri için;

Haberin Devamı

Hindistan Cevizi, fındık ya da ceviz

KEMAL PAŞA TATLISI YAPILIŞI

Kemal Paşa tatlısı için önce genişçe bir tencelere şeker ve soğuk suyu ekleyin. Şekerler eriyene kadar iyice karştırın. Sonra tencereyi ocağa alın ve hemen 1 paket Kemal Paşa tatlısını ekleyin. Şerbeti ile birlikte kaynatacağımız için şerbet kaynamadan kuru tatlıları ekleyin. Ara ara bir kaşıkla yüzeye çıkan tatlıları dikkatlice bastırın. Kaynamaya başladıktan limonu ekleyin ve 3 dakika sonra ocaktan indirin. Soğuması ve şerbetini çekmesi için bir kenarda bekletin. Soğuyan ve şerbetini çeken tatlıları servis tepsisine alın. Üzerini kapatın. Tatlılar iyice soğuduktan sonra hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.