Penisin de “hisleri” var!

Sertleşme sorunu yaşayan hastalarımın önemli bir bölümü penis hislerinde azalma yaşıyor. Penis damar ve sinirlerinin sağlıklı olması sertleşme fonksiyonunun gerçekleşmesindeki ana faktörler arasında. Özellikle his kaybı oluştuğunda cinsellikte alınan zevk ve sertleşme kalitesi düşüyor.

Neden olur?

Penis erkek vücudunun en hassas yerlerinden biri ve pek çok sinir ucu içeriyor. Eğer dokunuşlara, uyarılara rağmen peniste yeterli uyarılma olmuyorsa o zaman bir his kaybı söz konusu olabiliyor. Penis bölgesine olan travmalar, aşırı uzun saatler boyunca oturmak, çok dar kıyafetler, penis bölgesinde alerji yaratan kimyasal temizlik ürünlerinin kullanımı gibi pek çok faktör penis hislerine zarar verebiliyor. Düşük testosteron seviyeleri de hem cinsel istek azlığı hem de penis hissiyatında düşüşe yol açıyor. Özellikle diyabet, bazı bağışıklık sistemi hastalıklar, Multiple Skleroz gibi sorunlarda sinir ileti sorunları çok sık görülüyor. 40 yaş üzerinde sıklaşan ve penis eğriliği yaratan Peyronie hastalığında da bazen penis hissizliği oluşabiliyor.

Haberin Devamı

Alarm işaretleri

-“Cinsel isteğim olmasına rağmen hiç sertleşmiyorum”

- “Sertleşsem de istediğim kalitede olmuyor”

- “Sertliği elde ediyorum ama sürdüremiyorum”

- “Birliktelik esnasında tam zevk almıyorum ve sertliği kaybediyorum”

diyorsanız penis damarlarınızı ve sinirlerinizi kontrol ettirmenin zamanı gelmiş demektir.

Hisler ölçülebiliyor

Günümüzde penis hislerini klinik ortamda ölçebiliyoruz. Aynı penis damarlarının doppler ultrasonla incelenmesi gibi penis sinirleri de özel klinik cihazlar yardımıyla incelenebiliyor. Bu testlerin sonucunda peniste sertleşmeyi ve boşalmayı sağlayan damar ve sinirlerin sağlıklı olup olmadığını anlamamız mümkün oluyor. Bunu şu yüzden belirtiyorum: Eğer penis dokunuzda ciddi bir sorun varsa eş-dost

tavsiyesi ile kullanacağınız tedaviler sizde işe yaramayacak demektir.

Bol yürüyüş yapmak büyük fark yaratır

Penis hislerinize iyi bakmak istiyorsanız özellikle penis bölgesinde sıkışma olmamasına dikkat edin. Örneğin sürekli masa başı bir işte çalışıyorsanız sık sık molalar almalı, ayağa kalkmalı, esnemeye özen gösterin. Bisiklet kullanıyorsanız rahat ve geniş bir sele tercih edebilirsiniz. Bol yürüyüş yapmak da penis damar ve sinirlerini rahatlatıyor. Tabii ciddi durumlarda örneğin diyabete bağlı bir sinir hasarında veya Peyronie hastalığına bağlı ileri derece eğriliklerde soruna yönelik ilaç ve girişimsel tedaviler yapılması gerekebiliyor. Yine testosteron seviyelerinin ölçülmesi ve eksiklik durumunda testosteron yerine koyma tedavilerinin yapılması hislerin önemli ölçüde arttırıyor. Kısacası penisin de hisleri var! Siz siz olun kaliteli bir sertleşme ve iyi bir boşalma süresi için penisinizin hislerine duyarsız kalmayın!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR