Tatilde performans haplarına dikkat!

Tatil hepimize iyi geliyor. Ancak hastalarımın yaşadığı bazı endişeler de bu dönem arttı. Tatil haftasının başlamasıyla pek çok erkek ciddi bir performans baskısı yaşamaya başladı. Sertleşme sorunu yaşama korkusu veya daha yüksek bir performans yaşama kaygısıyla birçok erkek sertleşme haplarına yöneliyor. Erkekler sertleşme hapları ile daha kuvvetli ve uzun bir sertleşme yaşamayı, bir gecede birden fazla sertleşme sağlamayı arzu ediyor. Özellikle “haftasonu hapları” olarak bilinen uzun etkili sertleşme ilaçları kulaktan dolma bilgilerle kullanılıyor, dost sohbetlerinde arkadaşlara öneriliyor.

Bu ilaçlar nasıl çalışır?

Sertleşme hapları penis damarlarını genişleten nitrik oksit adlı bir maddeyi arttırıyor. Böylece penis kanla doluyor, sertleşme oluşuyor ve devam ediyor. Bu maksatla kullanılan değişik ilaçlar var. Bunların kimisi kısa süreli, kimisi uzun süreli. Kimisi yarım saatte çalışıyor, kimisinin aktive olması 4-5 saat sürüyor. Yan etkiler açısından benziyorlar ancak bazı farkları bulunuyor. Sonuçta tip olarak farklı da olsalar kullanım açısından dikkatle seçilmeleri gerekiyor. Örneğin bu ilaçları nitrat türü kalp ilacı alan erkekler kullanamıyor. Aşırı yüksek-düşük tansiyonda, yeni geçirilmiş kalp veya beyin sorunlarında, bazı göz problemlerinde bu ilaçların kullanılması yanlış.

Haberin Devamı

Tatilde performans haplarına dikkat

İşe yaramama ihtimali var

Biz bu ilaçları hastalarımız için nasıl seçiyoruz? Öncelikle sertleşme sorununa yol açan damarsal, sinirsel, anatomik, hormonsal sorunları araştırıyoruz. Bunun sonucunda eğer haplara başvuracaksak hastaya özel ilaç tipi, dozu ve kullanım şeklini belirliyoruz. Siz kendi kendinize ilaç kullandığınızda bu hapların işe yaramama ihtimali var. Mesela hormonsal bir düşüklük, testosteron eksikliği yaşıyorsanız bu haplar işe yaramayabilir. Aşırı performans endişesinde bu ilaçlar çalışmayabilir. Veya belki de size uygun olan kısa etkili bir haptır. Ya da yan etkileri azaltmak için bazı önerileri takip etmeniz gerekiyordur.

Performans dopingi değiller

Bu ilaçların fark ettiğim yaygın bir kullanım şekli de cinsel isteği arttırmak için. Oysa sertleşme ilaçlarının cinsel istek üzerine hiçbir etkisi yok. Bu ilaçların etki edebilmesi için erkeğin cinsel istek duyması ve cinsel olarak uyarılmış olması gerekiyor. Sertleşme ilaçları afrodizyak değil. Dolayısıyla erkeklerin bu hapları bir performans dopingi olarak görmesi yanlış. Hatta bazı durumlarda ilaç olmadan yeterli sertleşme elde edemeyeceğine dair bir inanış oluşuyor ve sertleşme ilaçlarına psikolojik bağımlılık gelişiyor.

Haberin Devamı

Bu nedenle sertleşme probleminde bir uzmana başvurmak ve gerçekten gerekli ise bu ilaçları kullanmak gerekiyor. Sertleşme sorununun altında yatan nedenler anlaşıldığında pek çok bilimsel tedavi seçeneği bulunuyor. Haplar bu çözümlerden yalnızca biri. Eğer sertleşme sorunu yaşıyorsanız, sertleşme kalitenizden memnun değilseniz, ve kaygı duyuyorsanız size özel bir tedavi almalısınız.

DİĞER YENİ YAZILAR