Erkekleri seksten soğutan 10 neden

8 Eylül 2018

Cinsel isteksizliği sadece bir libido sorunu olarak görmeyin. Cinsel istek olmadığında sertleşme kalitesi düşüyor, boşalma süresi değişiyor. Cinsel isteksizlik ve diğer cinsel sorunları yaşayan erkek cinsellikten kaçmaya başlıyor. Eğer siz de eskisine oranla daha az seks düşündüğünüzü, partnerinizi daha az arzuladığınızı, seks gücünüzün düştüğünü fark ediyorsanız erkekleri seksten soğutan on nedeni dikkatle okuyun.

1- Cinsel sorunlar: Sertleşme sorunu, erken boşalma, geç boşalma gibi cinsel sorunlar cinsel keyfi ve isteği düşürebilir. Cinsel soğukluk gelişebilir. Bu cinsel sorunları yaşama endişesi ile eşinizden uzaklaşabilirsiniz. Bu durumda altta yatan cinsel sorunların tedavi edilmesi, cinsel özgüveninizi ve libidonuzu yükseltecektir.

2- Stres, endişe, yorgunluk: Yorgunluk stres,uykusuzluk, ani hayat değişimleri libidoyu düşürebilir. Partnerinizle konuşarak stresinizin kaynağını belirlemeye çalışın. Örneğin tatil dönüşü iş stresine geri dönmek zor gelebilir. Motivasyon kaybı, sıkıntı, kaygılar yatak odasına yansıyabilir. Ancak 2 ayı aşkın sorunlarda ise mutlaka uzmana başvurun.

3- Sağlık sorunları-ilaçlar: Kronik sağlık sorunları, ağrı yaratan hastalıklar, kalp problemleri, diyabet, bel ağrısı, gaz şikayeti ve daha pek çok sağlık şikayeti isteği düşürebilir. Bazı ilaçlar -örneğin bazı antidepresanlar, hormon ilaçları, ülser ilaçları, kalp ilaçları-da cinsel isteksizlik yaratabilir. Bu durumda ilacınızı kendi kendinize bırakmayın. Hekiminize danışın. İlacınızın tipi/dozu/kullanım şekli değiştirilebilir. Cinsel yan etkisi az olan başka bir ilaca geçilebilir.

4- Testosteron düşüklüğü: Cinsel isteksizliğin yanında, kilo artışı, sinirlilik, vücut tüylerinde azalma, meme dokusunda artış gibi başka belirtiler yaşıyor musunuz? Bu belirtiler ve kas gücünde azalma, kemik erimesi, testis-meni hacminde düşüş, sertleşme sorunu gibi şikayetler birlikte testosteron eksikliğine işaret edebilir. Hekiminiz bir kan testi ile tanıyı kesinleştirip gerekiyorsa hormon yerine koyma tedavilerini tavsiye edecektir.

5- Depresyon: Konsantrasyon güçlüğü, karar vermede zorlanma, uyku problemleri, motivasyon kaybı, düşük mod gibi şikayetleriniz de varsa cinsel isteksizliğinizin altında depresyon olabilir. Bu nedenle libido kaybı ile ilgili biyolojik faktörler incelenirken, hekiminiz psikolojik yönden de bir inceleme isteyebilir. Eğer sorun depresyon ise, cinsel isteği düşürmeyecek ilaçların seçimiyle her iki problemi de aşabilirsiniz.

6- İlişki sorunları: İlişki çatışmaları ve evlilik problemleri, erotik hislerin azalması gibi konular cinsel soğukluk yaratabilir. Çift olarak sizi yakınlaştıracak ve cinselliğinizi ateşleyecek önerilerden yararlanabilirsiniz.

7- Yoğun alkol: Yoğun alkol tüketimi hem libidoyu azaltır, hem de penis sinirlerini harap eder. Penis hislerinizin ölçümü yapıldıktan sonra gerekli tedaviyi almalısınız.

Devamını Oku

Cinsel enerji gençleştirir

25 Ağustos 2018

Pek çok erkek için cinsel yönden hissedilen yaşla kronolojik yaş farklı oluyor. Orta yaşları devirmelerine rağmen kendilerini hala cinsel yönden genç ve dinamik hisseden çok hastam var. Üstelik cinsel yönden aktif kalmak vücudu da dinç tutuyor.

Doğal anti-aging etki

Libido, cinsel motivasyon, cinsel enerji, cinsel arzu, cinsel istek, adına ne derseniz deyin, çoğu zaman içsel bir güç olarak uzun yıllar yaşlanma sürecinde bile devam ediyor. Ben bu motivasyonun bir erkek için ciddi bir yaşam kaynağı olduğu görüşündeyim. Çoğu zaman bu enerji sayesinde bir erkeğin daha sık sağlık kontrollerine gittiğini, daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsediğini, eşiyle daha iyi bir iletişim kurduğunu gözlemliyorum. İşte cinsel sağlıkta hissedilen yaş bu anlamda çok önemli. Kendini seksüel yönden daha genç hisseden erkekler seksi daha çok düşünüyor, daha sık seks yapıyor, yeniliklere daha açık oluyor ve eşlerinin tatminini daha çok önemsiyor. Tüm bunların sonucunda bu erkekler seksin gençleştirici gücünden de daha fazla yararlanıyor. Hormonları daha iyi çalışıyor, daha çok mutluluk hormonu üretiyor, stresi daha kolay yönetiyor ve daha da genç gösteriyorlar! Yani kendini sekste genç hissedenler gerçekten anti-aging etki yaşıyor.

Yaşın etkisine dikkat!
Ancak bir yandan da işin medikal bir boyutu var. Yaşla birlikte düşen testosteron seviyeleri, penis damar ve sinirlerindeki yavaşlama, penis kaslarındaki yetersizlik tedavi edilmediğinde içsel olarak hissedilen cinsel enerjiye tezat bir durum oluşuyor. Libido kaybı, sertleşme sorunu, boşalma problemi, penis eğrilikleri gibi sıkıntılar yaşanıyor. Bu durum aslında her vücut hücresinde doğal olarak meydana gelen yavaşlamanın bir yansıması. Ve ne şanslıyız ki bu sorunların günümüzde pek çok tedavisi var. Haplar, enjeksiyonlar, penis şok dalga terapileri, penis kaslarını geliştiren sistemler hatta ameliyatlara kadar giden cinsel tedaviler bulunuyor. Sertleşmeyi kuvvetlendiren, boşalmayı geciktiren, sekste penisin daha fit gözükmesini sağlayan, libidoyu aktive eden, penisin estetik yönden hacimli olmasını sağlayan tedavilerle erkekler seks performansı açısından da gençlik enerjilerini koruyabiliyor.
En iyisi hedef koymak
İşte bu yüzden keyifli, mutlu ve kaliteli bir cinsel hayat hedefliyorsanız bir yandan fiziksel kontrolleri aksatmayın, bir yandan da hissettiğiniz yaşın getirdiği psikolojik motivasyondan sonuna kadar faydalanın. Orta yaşı geçince seksten vazgeçmek zorunda olduğunuzu düşünmeyin. Sekste hissettiğiniz yaşın size doğal bir güç katmasının tadını çıkarın.

Devamını Oku

Tatilde performans haplarına dikkat!

18 Ağustos 2018

Tatil hepimize iyi geliyor. Ancak hastalarımın yaşadığı bazı endişeler de bu dönem arttı. Tatil haftasının başlamasıyla pek çok erkek ciddi bir performans baskısı yaşamaya başladı. Sertleşme sorunu yaşama korkusu veya daha yüksek bir performans yaşama kaygısıyla birçok erkek sertleşme haplarına yöneliyor. Erkekler sertleşme hapları ile daha kuvvetli ve uzun bir sertleşme yaşamayı, bir gecede birden fazla sertleşme sağlamayı arzu ediyor. Özellikle “haftasonu hapları” olarak bilinen uzun etkili sertleşme ilaçları kulaktan dolma bilgilerle kullanılıyor, dost sohbetlerinde arkadaşlara öneriliyor.

Bu ilaçlar nasıl çalışır?

Sertleşme hapları penis damarlarını genişleten nitrik oksit adlı bir maddeyi arttırıyor. Böylece penis kanla doluyor, sertleşme oluşuyor ve devam ediyor. Bu maksatla kullanılan değişik ilaçlar var. Bunların kimisi kısa süreli, kimisi uzun süreli. Kimisi yarım saatte çalışıyor, kimisinin aktive olması 4-5 saat sürüyor. Yan etkiler açısından benziyorlar ancak bazı farkları bulunuyor. Sonuçta tip olarak farklı da olsalar kullanım açısından dikkatle seçilmeleri gerekiyor. Örneğin bu ilaçları nitrat türü kalp ilacı alan erkekler kullanamıyor. Aşırı yüksek-düşük tansiyonda, yeni geçirilmiş kalp veya beyin sorunlarında, bazı göz problemlerinde bu ilaçların kullanılması yanlış.

İşe yaramama ihtimali var

Biz bu ilaçları hastalarımız için nasıl seçiyoruz? Öncelikle sertleşme sorununa yol açan damarsal, sinirsel, anatomik, hormonsal sorunları araştırıyoruz. Bunun sonucunda eğer haplara başvuracaksak hastaya özel ilaç tipi, dozu ve kullanım şeklini belirliyoruz. Siz kendi kendinize ilaç kullandığınızda bu hapların işe yaramama ihtimali var. Mesela hormonsal bir düşüklük, testosteron eksikliği yaşıyorsanız bu haplar işe yaramayabilir. Aşırı performans endişesinde bu ilaçlar çalışmayabilir. Veya belki de size uygun olan kısa etkili bir haptır. Ya da yan etkileri azaltmak için bazı önerileri takip etmeniz gerekiyordur.

Performans dopingi değiller

Bu ilaçların fark ettiğim yaygın bir kullanım şekli de cinsel isteği arttırmak için. Oysa sertleşme ilaçlarının cinsel istek üzerine hiçbir etkisi yok. Bu ilaçların etki edebilmesi için erkeğin cinsel istek duyması ve cinsel olarak uyarılmış olması gerekiyor. Sertleşme ilaçları afrodizyak değil. Dolayısıyla erkeklerin bu hapları bir performans dopingi olarak görmesi yanlış. Hatta bazı durumlarda ilaç olmadan yeterli sertleşme elde edemeyeceğine dair bir inanış oluşuyor ve sertleşme ilaçlarına psikolojik bağımlılık gelişiyor.

Devamını Oku

Andropoza girmesi kolay çıkması zor

11 Ağustos 2018

Orta yaş erkeklerinin en merak ettiği konulardan biri andropoz. Andropoza girmek nasıl anlaşılır? Andropozdan çıkılır mı? Tedavisi var mı? Bu hafta bize andropozla ilgili en çok sorulanları yanıtlıyoruz.

Andropoz kaç yaşında başlar?
Andropoz genelde 40-50’li yaşlardan itibaren başlıyor. Aslında erkeklik hormonu testosteron otuzluk yaşlardan itibaren her yıl azalıyor. Ancak orta yaşlara gelindiğinde artık tedavi gerektirecek miktarda azalmış oluyor. Eğer kilo fazlalığı, sağlıksız beslenme, hareketsizlik, aşırı stres gibi risk faktörleriniz varsa daha erken yaşta da andropoza girebilirsiniz. Yine kalp-damar sorunları, şeker hastalığı, prostat hastalıkları, ilaçlar, metabolik problemleriniz varsa testosteron daha hızlı düşebiliyor.
Bir erkek andropoza girdiğini nasıl anlar?
Andropoza giren erkekte testosteron hormonunun etkileri azalıyor. Bu durum öncelikle cinsel gücü azaltıyor. Cinsel istek ve cinsel uyarılmada düşüş, sertleşme sağlama- sürdürme zorluğu, gece sertleşmelerinin azalması, gecikmiş orgazm, sperm üretiminde azalma, testis hacminde azalma gibi belirtiler görülüyor. Testosteron düşüşünde vücut kıllarınızda azalma, vücut yağ miktarınızda artış, kas ve kemik kütlesinde azalma, güçsüzleşme, kansızlık oluşabiliyor. Yorgunluk, konsantrasyon zorluğu, huzursuzluk görülebiliyor.
Andropozdan çıkmak mümkün mü?
Andropozda hem biyolojik hem de psikolojik ve sosyal anlamda bir tedavi uygulanıyor. Biyolojik yönden özellikle testosteron yerine koyma tedavileri ve gerekirse diğer performans tedavileri cinsel gücü artırıyor. Bunu yaparken penis damar ve sinirlerinin kontrolü, pelvik kasların eğitimi, prostat sağlığının gözetilmesi şart. Altta yatan damarsal ve metabolik sorunların, hormonal dengeyi bozan risk faktörlerinin düzeltilmesi de çok önemli. Andropoza yönelik beslenme ve egzersiz önerileri, antioksidanlar, cinsel anti aging tedavileri yararlı olabiliyor. Bunun yanında psikolojik yönden de performans endişesi, orta yaş krizi ve stres gibi sorunlarda yardım alınması gerekiyor. Andropoz fizyolojik bir durum dolayısıyla andropozdan çıkılır diyemeyiz. Ama andropoz iyi bir şekilde yönetilebilir diyebiliriz.
Testosteron eksikliği bir uyarı işareti midir?
Testosteron seviyeleri erkek sağlığının en önemli göstergelerinden biri. Cinsel isteksizlik ve testosteron düşüklüğü çeken erkeklerde 5 yıl içerisinde diyabet ve kalp hastalıklarına yakalanma riski çok yüksek. Bu nedenle düzenli olarak kontrol edilmesinde ve gerektiğinde desteklenmesinde fayda var.
Testosteron nasıl ölçülüyor?
Biz andropoz belirtileri ile başvuran hastalarımızdan genel bir sağlık hikayesi ve ayrıntılı cinsel öykü aldıktan sonra testosteron değerlerini ölçüyoruz. Genelde sabah saatlerinde ölçülen testosteron değerlerine ve gerekirse diğer hormonal tetkiklerine bakıyoruz. Total-serbest testosteron, seks hormon bağlayıcı globulin gibi değerleri kontrol ediyoruz.
Andropozda mısınız? Andropozda olup olmadığınızı merak ediyorsanız, Yaşlanan Erkekte Başlayan Hipogonadizm testini çözebilirsiniz. Aşağıdaki şıklarda yer alan şikayetleri hiç yaşamıyorsanız 1, çok şiddetli yaşıyorsanız 5 numaralı puanları işaretleyin. Testi bitirdiğinizde puanlarınızı toplayın ve puan tablosundan kontrol edin. 1. Genel iyilik hissinde azalma (genel sağlık durumu) (1 2 3 4 5) 2. Eklem ve kas ağrısı (1 2 3 4 5) 3. Aşırı terleme, sıcak basması (1 2 3 4 5) 4. Uyku problemleri (1 2 3 4 5 ) 5. Sık sık yorgun hissetme (1 2 3 4 5) 6. Alınganlık (1 2 3 4 5 ) 7. Sinirlilik (1 2 3 4 5 ) 8. Endişe, panik hissi (1 2 3 4 5 ) 9. Bedensel bitkinlik-canlılığın kaybolması (1 2 3 4 5 ) 10. Kas gücünde azalma, güçsüz hissetme (1 2 3 4 5 ) 11. Depresif ruh hali (çökkünlük, motivasyon eksikliği) (1 2 3 4 5 ) 12. En iyi zamanların geride kaldığı hissi (1 2 3 4 5 ) 13. Kendini tükenmiş ve dibe vurmuş hissetmek (1 2 3 4 5 ) 14. Sakal büyümesinde azalma (1 2 3 4 5) 15. Seks yapma gücü ve sıklığında azalma (1 2 3 4 5 ) 16. Sabah ereksiyonu sayısında azalma (1 2 3 4 5 ) 17. Cinsel istek-şehvette azalma (1 2 3 4 5) Toplam puan şikayet derecesi 17-26 Puan : Yok 27-36 Puan : Az 37-49 Puan : Orta 50 ve üstü Puan : Ciddi

Devamını Oku

Testosteronu doğal artırmanın 7 yolu

28 Temmuz 2018

Cinsel istek üzerinde etkisi olan testesteron, erkeksi vücut yapısının oluşmasında büyük rol oynuyor.

Testosteron hormonunun cinsel istek üzerinde önemli bir etkisi var. Daha anne karnında etki göstermeye başlayan bu hormon erkek özelliklerinin oluşmasına katkıda bulunuyor. Cinsel organların gelişimi, ergenlikte kas kütlesi, ses kalınlaşması, vücut kıllarında artış gibi erkeksi vücut yapısının oluşmasında rol oynuyor. Erişkin dönemde ise testosteron libido, fanteziler, gece ereksiyonları, cinsel aktivite, orgazm ve boşalma sıklığı üzerinde etki gösteriyor.

Bu önemli hormon maalesef yaşla birlikte her yıl giderek azalarak orta yaşlarda artık eksikliğini belli etmeye başlıyor. Bu şikayetler arasında cinsel isteksizlik, sertleşme sorunu, göbeklenme, güç kaybı gibi cinsel ve genel yan etkiler var. Son yıllarda ise testosteronun çok daha erken yaşlardan itibaren düştüğüne tanıklık ediyoruz. Özellikle yaşam tarzının bu noktada önemli bir etkisi var. Dolayısıyla hem cinsel şikayet yaşayan hem de testosteronu arttırmaya çalışan erkeklerde artış var.

Testosteronu arttırmanın en kolay yolu eksiklik durumuda testosteron takviyelerini kullanmak. Dikkatle yapılması gereken bu tedavi hem takip hem özen gerektiriyor. Aksi takdirde bir tedavi değil doping şekline dönüşebiliyor. Eksiklik ise basit bir kan testiyle anlaşılabiliyor. Sertleşme ve boşalma işlevi de desteklendiğinde testosteronun yarattığı libido kaybı gibi şikayetler oldukça rahatlatılıyor. Bunun yanında testostronu doğal yollardan arttırmak için yapabilecekleriniz de var:

1. Yeterli Uyuyun: Uykusuzluk vücudun normal çalışması ve testosteron üretimi için gerekli olan hormon ve kimyasalları bozuyor. Bir çalışmada sadece bir hafta kısıtlanmış uyku uyuyan erkeklerde testosteron seviyelerinin %15 azaldığı gösterildi. Bu yüzden özellikle uyku apnesi gibi bir probleminize varsa özellikle dikkat edin. Her gece 7-8 saat uyku uyuyun.

2. Sağlıklı Bir Kiloya İnin: Vücuttaki yağ fazlalığı dolayısıyla salgılanan kimyasallar testosteron üretimini azaltıyor. Özellikle göbeklenmesi olan, karın içi yağ fazlalığı yaşayan erkekler dikkat.

3. Düzenli Seks Yapın: Cinsel aktivite testosteron seviyelerini olumlu etkiliyor. Burada periyodik bir beraberliği hedeflemek önemli. Özellikle 3 haftadan az bir sıklıkta testosteron seviyeleri düşmeye başlıyor.

4. Hareket Edin: Günde minumum 10 bin adım hedefi cinsel sağlık için de geçerli. Düzenli egzersiz yapan erkekler hem stres kimyasallarından kurtuluyor hem de hormon sistemlerini olumlu etkiliyor.

Devamını Oku

Sağlıklı cinsellik için hedef günde 10 bin adım!

21 Temmuz 2018

Düzenli egzersizin kalp damar sisteminden kemiklere, bellekten ruhsal duruma kadar sağlığa sayısız yarar sağladığı herkes tarafından biliniyor. Ancak cinsel performansta etkisi nedir?

Düzenli egzersizin artı puanları

Egzersizle kalp damar sağlığınıza kazandıracağınız her artı puan cinsel performansınız için de geçerli. Bunun nedeni damar sağlığının cinsel performans için oldukça önemli bir yere sahip olması. Bu durum özellikle sertleşme kabiliyetinde fark ediliyor. Eğer damarlarınız kolesterol yüksekliği, şeker fazlalığı ve hipertansiyonla zarar görmüşse, penise giden kan akımı azalıyor ve sertleşme sorunu riskiniz artıyor. Düzenli egzersiz yaparak kalbinizi korumanız aynı zamanda cinsel performansınızı artırmanız anlamına da geliyor. Egzersiz kan dolaşımını hızlandırıyor, kandaki yoğunlaşmayı, pıhtı riskini ve çarpıntıyı azaltıyor. HDL iyi kolesterol seviyelerini yükseltiyor, yüksek tansiyon ve inme gibi sağlık sorunlarına daha az yakalanmanızı sağlıyor. Ayrıca vücudun insüline karşı duyarlılığını artırarak kan şekeri seviyelerini düşürüyor, Tip 2 diyabet riskini azaltıyor. Bel çevrenizi ince tutmanıza yardımcı oluyor ve böylece testosteron seviyelerinizi sağlıklı sınırlarda tutabiliyorsunuz. Ayrıca düzenli bir egzersiz programı fiziksel olarak kendinize daha fazla güvenmenize, vücudunuzdan memnun olmanıza ve partnerinizin yanında kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı oluyor. Sonuçta, düzenli egzersiz genç ve dinamik bir kalp damar sistemi ile yüksek performanslı bir cinsel yaşama sahip olmanızı sağlıyor.

Sadece mekik yetmez!

İyi bir fizik performans ve ince bir bel çevresi için mekik çekmekten daha fazlası gerekiyor. Özellikle aerobik aktivitelerine yönelmelisiniz. Sağlıklı bir cinsellik için hedefiniz günde 10 bin adım olmalıdır. Bu da ortalama 60 -90 dakikalık bir yürüyüşe denktir. Güç ve esneme egzersizleri de -bunları bir egzersiz uzmanı kontrolünde de yapabilirsiniz- egzersiz programınızı tamamlıyor. Sağlık sorunlarınız varsa doktorunuza danışarak size uygun diğer egzersiz tiplerini de öğrenebilirsiniz. Burada amacınız, ev iş yaşamı arasında minimal hareketle sınırlı kalmamak, hareketi ve egzersizi yaşamınızın her evresine yaymak. Böylece iyi bir cinsel performans için gereken damar, hormon, sinir sistemi desteğine kavuşmuş olursunuz.

Testosteron- spor ilişkisi

Testosteron spor performansı ile yakından ilişkili bir hormon. Adım sayınız, günlük aktivite şiddetiniz, kaç dakika oturduğunuz, kaç dakika yürüdüğünüz testosteron seviyeleri üzerinde etkili. Ayrıca sporla fazla kilolarınızdan kurtulduğunuzda da testosteron seviyelerinde doğal bir artış oluyor. Yağ dokusu testosteronu östrojene çeviren aromataz enzimini yüksek seviyede içeriyor. Dolayısıyla vücut yağını azalttığınızda veya kilonuzun yüzde 10’unu verdiğinizde testosteron seviyesi artıyor. Bir de madalyonun diğer yüzü var. Testosteron düştüğünde spor performansı da azalabiliyor. Vücut yağında artış, göbeklenme ve kas yapamama şikayeti gelişiyor. Bu durumda kan testiyle total ve serbest testosteron ve seks hormon bağlayıcı globulin gibi tetkikleri yaptırabilirsiniz. Bir eksiklik söz konusu ise hekiminiz testosteron yerine koyma tedavilerinden yararlanabilir. Bir eksiklik giderildiği için bu tedavi doping değildir. Unutmayın! Hormon yerine koyma tedavisiyle hormonların ikmali her erkek için özel olarak düzenlenmeli ve düzenli takip muayeneleriyle kontrol edilmelidir. Sadece bilgili ve deneyimli bir doktor sizin ihtiyaçlarınızı değerlendirebilir ve size zarar vermeyecek doğru doza karar verebilir. Kendi kendinize hormon tedavisi yapmayın ve kontrollerinizi aksatmayın. Hormon tedavisi sürerken, spora devam etmeniz tedaviye yardımcı ve destek olacaktır.

Devamını Oku