Gazete Vatan Logo

PKK’lılar bayrak indirdi çocuklar göndere çekti

Diyarbakır Bağlar’da bir okulda PKK’lılar tarafından direkten indirilerek yere atılan Türk bayrağını 5 öğrencinin öperek göndere çekmesi Türkiye’yi duygulandırdı

PKK’lılar bayrak indirdi çocuklar göndere çekti

Adı Diyarbakır’da sık sık terör olaylarıyla anılan Bağlar ilçesinde küçük çocukların güvenlik kameralarına yansıyan bayrak hassasiyeti gündem oldu. Alınan bilgiye göre 15 Ekim Perşembe günü, Bağlar Fatih Ortaokulu’nda bayrak direğine asılı Türk bayrağı gece saatlerinde PKK’lılarca ipi kesilerek indirildi ve yere atıldı. Ancak bir süre sonra aynı semtte oturan ve oyun oynamak için okula gelen iki küçük çocuk yerdeki bayrağı gördü. Biri 7 yaşındaki birinci sınıf öğrencisi, diğeri ise 11 yaşında 4. sınıf öğrencisi olan çocuklar ellerine aldıkları bayrağı önce öperek alınlarına koydu ve bayrak direğine yöneldi.

‘Sizinler gurur duyuyoruz!’

Yardıma gelenlerle birlikte 5 çocuk olan grup bayrağı tekrar direğe asmaya karar verdi. 4. sınıfa giden 11 yaşındaki öğrenci bayrak direğine tırmandı. Arkadaşlarının yardımıyla yere atılan ay-yıldızlı bayrağı göndere çekerek ait olduğu yere astı. Çocuklar daha sonra da karakola giderek polise haber verdi. Olayın görüntüleri ortaya çıkınca sosyal medyada bir anda gündem oldu. Bir çok kişi attıkları mesajlarda çocukları tebrik etti. Okul yetkilileri ise “Saf ve temiz duygularla hareket eden duyarlı öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Diyarbakırlı küçük yiğitler’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Trabzon mitinginde bayrağı göndere çeken çocuklardan ‘Diyarbakırlı küçük yiğitler’ diye bahsetti ve “Diyarbakır’da böyle yiğitler varken biz bu vatanı böldürmeyiz” dedi.