Gazete Vatan Logo

Toyota’nın tam elektriklisi yollarda!

Toyota, tamamen yeni ilk yüzde 100 elektrikli modeli bZ4X’ü tanıttı

Toyota’nın tam elektriklisi yollarda!

Toyota bZ “Beyond Zero” alt markası altında, bZ4X SUV ile başlayan bir dizi sıfır emisyonlu model sunmaya hazırlanıyor.Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Yeni elektrikli modelimiz, Toyota’nın 30 yıla dayanan elektrikli araç geliştirme çalışmalarının bir meyvesi olarak öne çıkıyor. Toyota’nın tam elektriklileri yüksek verimliliği ve eşsiz batarya kullanım garantisiyle yine segmentine öncülük yapacak konumda olacak.

Elektrifikasyon çalışmalarının hızlanmasıyla birlikte Toyota globalde 2025’e kadar yılda 5.5 milyon elektrik motorlu araç satmayı hedefliyor. Bu süreçte ürün gamında 70 model olacak ve bunların 15 adedi sıfır emisyonlulardan oluşacak” dedi.

Elektrifikasyon deneyimiyle güçlü motor

Toyota, bZ4X’te önden çekişli ve dört çeker elektrik motoru seçenekleri sunuyor. Önden çekişli bZ4X, hızlı tepkiler veren 150 kW elektrik motoruyla donatıldı. 204 PS güç ve 266 Nm tork üreten aracın 0-100 km/s hızlanması 7.5 saniye ve maksimum hızı 160 km/s olacak.

Dört çeker bZ4X ise, önde ve arkada 80 kW motorlarla donatıldı. Maksimum gücü 218 PS olan ve 337 Nm tork üreten dört çeker bZ4X, 0-100 km/s hızlanmasını 6.9 saniyede gerçekleştiriyor. Ön ve arka motorların kullanımı ortalama güç tüketimini daha verimli hale getirecek şekilde ayarlandı. Düşük tork gereken sürüşlerde sadece öndeki motorlardan güç alıyor.

Haberin Devamı