Gazete Vatan Logo

Tok satıcıyız

Mazda Türkiye, yeni MX-5 ve Mazda3 dizel otomatikle gaza basacak. Genel Müdür Nurkan Yurdakul, “Ancak müşterilerimiz kendini özel hissetsin diye 10 binlik satış hedefimiz yok” dedi.

Tok satıcıyız

Otomotiv pazarı bahar aylarıyla birlikte vites yükseltiyor. Mart’ta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.4 daralarak 83 bin adet olarak gerçekleşen binek oto ve hafif ticari araç pazarının Nisan’da 85 bin adedin üzerine çıkması bekleniyor. Mayıs ile Haziran’da yeni modellerin pazara girmesi ve faizlerin düşmesiyle satış rekorlarının kırıldığı 2015 yılı temposuna dönecek gibi görünüyor. Şirketler de stratejilerini buna göre planlıyor.

Geçen yıla göre hedeflerini büyüten markalardan biri de Mazda Türkiye. Uzun süren bir sessizlik sonrası crossover modeli CX-3’le atağa kalkan marka, bu kez efsane roadster’i MX-5 ve dizel otomatik Mazda3’le gaza basacak. Yenilenen MX-5’in tanıtımında konuşan Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, geçen yıl 1.761 araç sattıklarını, 2016’da yeni ürünlerin pozitif rüzgarıyla bu rakamı 2 bin 400 adede çıkarmayı istediklerini söyledi.

Yüzde 35 büyüyecek

Mazda’nın hedefinde hiçbir zaman 10 bin adetlik satış olmadığının altını çizen Yurdakul, “Mazda müşterilerinin özel hissetmesini istiyoruz, bu yüzden çok araç satmayı planlamıyoruz. Büyük adetli satış hedeflerimiz yok. Mazda kullanan sürücü, kupon bir otomobile yani herkeste olmayan bir modele bindiğini hissetmeli” dedi. Mazda Türkiye Genel Müdürü, şöyle devam etti: “Bu yıl 80 adet MX-5 satmayı hedefliyoruz. 35 adet ön teslimat gerçekleştireceğiz. Haziran’da da Mazda3’ün dizel otomatik versiyonunu piyasaya sunacağız. 2016’da yüzde 35’in üzerinde büyüme kaydedeceğiz.”

Haberin Devamı

Vergi avantajlı 1.5 litre motor

Mazda’nın bugüne kadar 1 milyon adet ürettiği, Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alan modeli MX-5, yeni yüzüyle ülkemizde satışa çıktı. Ağırlığı 100 kilogram düşürülen spor otomobilde 131 beygir güç üreten 1.5 lt SKYACTIVE-G ve 160 beygirlik 2.0 lt SKYACTIVE-G benzinli motor seçenekleri yer alıyor. Yeni MX-5’te bir önceki jenerasyonun aksine ayrılabilir sert tavan yerine sadece soft top (yumuşak tavan) kullanıldı. Aracın fiyatı lansmana özel olarak 102 bin TL’den başlıyor.