Gazete Vatan Logo

Togg satışları Ekim'de Tesla'ya karşı hızlandı

Ekim ayında 500 adet Tesla satışı gerçekleşirken, Togg satışları ise 3 bin 567 olarak kaydedildi.

Togg satışları Ekim'de Tesla'ya karşı hızlandı

Togg satış performansında Ekim ayında Tesla'ya yaklaştı.Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre Ekim ayında 500 adet Tesla satışı gerçekleştirildi. Aynı veri setine göre Togg satışları ise 3 bin 567 olarak kaydedildi.

Bununla birlikte yılın tamamına bakıldığında Ekim itibariyle Tesla'nın Togg'dan daha fazla satış rakamına ulaştı. ODMD verilerine göre Ekim itibariyle 2023 satışları Tesla'da 10 bin 700 oldu. Togg ise 9 bin 171 adet araç satışına imza attı.

Elektrikli araç pazarının geneline bakıldığında da Ekim ayında çok hızlı artış yaşandığı görüldü. Verilere göre Ekim'de elektrikli araç satışı 10 kat artışla 9 bin 832 oldu. Ekim satışlarında elektrikli araç satışlarının payı yüzde 11,9'a çıktı.

Ocak-Ekim dönemine bakıldığında ise elektrikli araç satışının 9 kat artışla 48 bin 883 olduğu görüldü. Bu dönemde toplam satışlar içinde elektrikli araçların payı yüzde 6,5 olarak kaydedildi. Ocak-Ekim dönemine bakıldığında Türkiye'de elektrikli araç pazarında Tesla'nın payı yüzde 22 olurken, Togg'un payı ise yüzde 19 oldu.

Haberin Devamı