Gazete Vatan Logo

Hyundai’den 3 model yolda!

Hyundai bu yıl içinde Türkiye’de 3 yeni modelini getirmeye hazırlanıyor. Araç üretimi ise  200 binin üzerine çıkacak.

Hyundai’den 3 model yolda!

Hyundai Assan 2022 yılında i20 N, Staria ve IONIQ 5 modellerini ülkemizde satışa sunacağını açıkladı. 2022 yılında Alikahya’daki araç üretimini  2021’e göre yüzde 18 artırmayı hedefleyen  Hyundai Assan bu yıl 200 bin aracın üzerine üretimine çıkmayı planlıyor. İhracatını da bu yıl yaklaşık yüzde 10 büyütmeyi öngören Hyundai iç pazardaki payını da yükseltmek hedefinde.

 

Çip krizinin etkileri

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel Türkiye otomotiv sektörünün çip kriziyle birlikte enerji ve hammadde sorunları nedeniyle 2021 yılında üretimde kısmen kesintiler yaşadığına dikkat çekti. 2022 yılına da benzer sıkıntılarla başlandığıın kaydeden Berkel, “Bulunurlukla ilgili 2021’de  kısmen az etkilenen markalardan biri  olduk.

 

2022’ye de benzer sorunları göz önünde bulundurup gerekli hazırlıkları yaparak başladık. Yerli üretimin gücünü arkamıza alarak Ocak ayında talep etmiş olduğumuz i20 ve BAYON modellerimizden maksimum adette araç almayı sağladık. Ay ortasına doğru yeniden belirlenen ÖTV baremleri, bu iki yerli modelimizde fiyatları rekabette avantajlı duruma getirdi”diye konuştu. 

Haberin Devamı

 

Yeni elektrikliler

Ocak’ta 38 bin adet civarında satışın gerçekleştiği pazardan yüzde 9,7’lik pazar payı aldıklarını belirten Berkel önümüzdeki aydan itibaren yeni modelleri pazara sunmaya başlayacaklarını vurguladı. Berkel ilkbaharda yeni i20 N önümüzdeki aylarda ise elektrikli IONIC5 ve Staria’nın satışa sunulmasının hedeflendiğini kaydetti.