Gazete Vatan Logo
Magazin Ziya, Alanur'a aşkını Seher'e itiraf etti!

Ziya, Alanur'a aşkını Seher'e itiraf etti!

Pazartesi akşamlarına damga vuran dizi 'Veda Mektubu', nefes kesen yeni bölümüyle ekranlara geldi. Ziya, yazdığı iki mektuptan birini Seher'e verdi ve o mektupta da Alanur'a olan aşkını itiraf etti. Seher her şeye rağmen 30 yıllık hayat arkadaşı Ziya ile evliliğini sürdürmeyi kabul etse de, intikam planları tutmayınca ikinci bir yıkım yaşadı.

Ziya, Alanur'a aşkını Seher'e itiraf etti!

Yapımını Most Production, yapımcılığını Gül Oğuz’un üstlendiği, yönetmen koltuğunda Deniz Çelebi Dikilitaş’ın oturduğu, hikayesini Gamestory, senaryosunu ise Deniz Akçay’ın kaleme aldığı ve zengin oyuncu kadrosunun yanı sıra kalplere dokunan hikayesi ile de çok konuşulan, Kanal D'nin sevilen dizisi 'Veda Mektubu'nun 18'inci bölümünde; Alanur'u tamamen ortadan kaldırmak isteyen Seher'in planı istediği gibi gitmedi.

Milliyet'ten Merve Barut'un haberine göre; Seher'in isteği üzerine Nevzat'ın ayarladığı garsonun, Alanur'u zehirlemek için hazırladığı içeceği Ziya içti. İçeceği içtikten birkaç dakika sonra Ziya fenalaşıp yere yığıldı. Alanur ise o anlarda büyük bir panik yaşadı. Alanur gelen ambulansa Ziya ile birlikte binip gözyaşları içinde hastaneye gitti.

ALANUR'A OLAN AŞKINI SEHER'E İTİRAF ETTİ

Ziya iki mektup yazıp birini Seher'e verdi. Seher, Ziya'nın yazdığı satırları okurken gözyaşlarına hakim olamadı. Ziya, Seher'e yazdığı mektupta, Alanur'a olan aşkını da itiraf etti:

Her şey bir mektupla başladığı için bir mektupla bitirmenin daha doğru olduğunu düşündüm. Zaman her şeyin ilacı olurmuş ama bu sefer olmadı, olduramadık. Bu yazdıklarımı okuyunca kızacaksın, yüzümü bile görmek istemeyeceksin. Ama arafta kalmaya daha fazla dayanacak gücüm kalmadı. Bu kararı vermek zor olsa da sonunun güzel olacağına inanıyorum. Ben artık kararımı verdim. Tüm hayatımı sana ve çocuklarıma adadım. Hata yapmamaya, hepsine örnek olmaya çalıştım ama bazen her zaman olduğun adam olamayabiliyormuşsun. Onu öğrendim. Sana zarar vermek hiç istemedim. Bu yüzden de bunu söylemekten başka şansım yok. Ben genç yaşımda Alanur'a aşık oldum ve seneler geçti yaşadılarımız öğretti ki o aşk bitmemiş. Ama ben seni ve çocuklarımı arkamda bırakacak bir adam hiçbir zaman olmadım, olamam. Aşık olduğum kadını kalbime gömüp, senin ve çocuklarımın yanında olmaya hazırım. Eğer sen de bütün bunları kabul etmeye hazırsan.

ASLI, BARIŞ'IN ASIL NİYETİNİ ANLADI

Haberin Devamı

Barış, Aslı'nın odasına gitti. Odasında Barış'ı görünce büyük bir korku yaşayan Aslı, Barış'ın aslında tedavi olmadığını ve ona yakınlaşmak için Barış'ın Hatice ile nişanlandığını anladı. O sırada odaya Mehmet girdi ancak Barış saklandı ve yakalanmaktan kurtuldu.

 

''BEN ASLI'YI İSTİYORUM SEN DE MEHMET'İ''

Daha sonra Barış, Hatice'nin yanına gidip ''Beni bu söze sen mecbur bıraktın. Ama birlikte yepyeni bir sayfa açabiliriz. Sadece ve sadece Aslı'ya yakın olmak için yanaştım sana. Sen Mehmet'i istemiyor musun? Ben Aslı'yı istiyorum, sen de Mehmet'i. Birlikte hareket edip onları ayırabiliriz. Böylece herkes sevdiği insana kavuşur. Benimle misin?'' dedi. Hatice hiç düşünmeden Barış'ın teklifini kabul etti.

Nevzat, Seher'in yanına gelip Ziya'nın başından geçen olayı anlattı. Büyük bir korku yaşayan Seher, Ziya'nın fenalaştığını duyunca dayanamayıp yanına gitmek istedi ancak Nevzat planladıkları her şeyin ortaya çıkacağını söyleyerek onu durdurdu.

ALANUR, ZİYA'YI YALNIZ BIRAKMADI

Haberin Devamı

Ziya tedavisi tamamlandılktan sonra hastaneden taburcu oldu. Onu hastanede bir an bile yalnız bırakmayan Alanur, hastaneden çıktıktan sonra da Ziya'nın taksiye binmesine müsaade etmedi ve arabasıyla birlikte yola çıktılar. Alanur, Ziya'yı kendi evine getirdi ve Beste, Ziya ile yakından ilgilendi. Beste ile Ziya sohbet ederken Ziya, Alanur'u çok sevdiğini söyledi ve Alanur da konuşulanları duydu. İlerleyen dakikalardaa Ziya'nın Alanur'un galerisinde kalan arabası geldi. Ziya, Alanur'a ''Bugün benim yanımda olman çok değerliydi'' deyip Alanur'un evinden ayrıldı.

MEHMET, ASLI İLE BARIŞ'I GÖRDÜ

Aslı, Barış'ın yanına gidip ''Bu evden defolup gideceksin'' diye resti çekti. Barış da Hatice'yi sevdiğini söyledi. O sırada Mehmet, Aslı'yı aradı ama Barış'ın yanında buldu. Barış, Aslı'nın küpesini kaybettiği bahanesiyle Mehmet'i atlatmayı başardı.

ZİYA EVE GERİ DÖNDÜ

Seher'in telefonunu ardından Ziya evine geri döndü. Kapıyı açınca karşısında Ziya'nın olduğunu gören Seher'in yüzünde güller açtı. Aslı ve Mehmet de Ziya'yı kapıda karşıladı ve ona sarıldılar. Seher, Ziya'ya ''Bir an seni kaybedeceğim diye çok korktum'' itirafında bulundu. Hep beraber ailecek oturdukları kahvaltı masasında Ziya ''Bütün bu olanlardan dolayı sizden özür dilerim'' derken, Seher de ''Her şey bitti geçti'' dedi.

Haberin Devamı

BARIŞ İLE HATİCE İŞBİRLİĞİ YAPTI

Barış, Hatice'nin eline dinleme cihazını tutuşturdu ve Aslı ile Mehmet'in odasına yerleştirmesini isteyerek ''Yatak odasında görmeyecekleri bir yere yerleştirmelisin. Eğer ne konuştuklarını bilirsek hata yapmayız. Söyle o Mehmet'e akşam dört gibi yemeğe çıkalım, ortalığı biraz daha gerelim'' dedi.

DUYDUKLARI ZİYA'YI ŞAŞIRTTI

Doktor, Ziya'yı arayıp kan testinin sonucunun çıktığını ve kanında yüksek oranda kimyasal madde çıktığını haber vererek ''Belki biraz daha maruz kalınsaydı çok geç olabilirdi'' dedi. Ziya duydukları karşısında neye uğradığını şaşırdı. Ardından Alanur, Ziya'yı arayıp test sonuçlarının çıkıp çıkmadığını sordu. Ziya da durumun geçtiğini ve ufak bir gıda zehirlenmesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

MEHMET, HATİCE'NİN YEMEK TEKLİFİNİ KABUL ETTİ

Mehmet, Hatice ile Barış'ın birlikte yemek yeme teklifini kabul etti. Aslı ile Mehmet yemeğe çıktıklarında karşısında Barış ile Hatice'yi gören Aslı'nın keyfi kaçtı. Yemek sırasında sinirleri iyice gerilen Aslı, Hatice ile arkadaş olmayacağının bir kez daha altını çizdi ve Mehmet'e emrivaki yaptığı için kızıp masadan kalkıp gitti. Mehmet de Aslı'nın arkasından gitti.

ASLI İLE MEHMET TARIŞTI

Aslı ile Mehmet'in tartışması ise Barış ile Hatice'nin yüzünü güldürdü. Eve döndüklerinde Aslı, Mehmet'le aynı odada kalmak istemedi ve Mehmet'in eski odasına kalmaya gitti. Mehmet, Aslı'nın son zamanlarda garip davrandığını kardeşleriyle de paylaştı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Aslı, Mehmet'in yanına dayanamayıp gerdi döndü ve ''Belki de yan odada uyuyacak kadar büyük bir problem değildir'' dedi.

MİNA, BARIŞ İLE ASLI'NIN DAHA ÖNCE TANIŞTIKLARINI ÖĞRENDİ

Beste, Aslı'yı arayıp Barış'ı araştırdığını ve Barış'ın tedavisini tamamlamadığını, kontrollere gitmediğini ve ilaçlarını kullanmadığını söyledi. Telaşa kapılan Aslı ne yapacağını şaşırdı. O sırada Mina, Hatice ile Barış'ı konuşurken duydu. Mina, Barış ile Aslı'nın daha önceden tanıştıklarını öğrendi.

 

Mina hiç vakit kaybetmeden Mehmet'in yanına gidip ''Hatice'nin sözlüsü ile Aslı daha önceden tanışıyorlarmış. Eskiden baya yakın arkadaşlarmış, samimilermiş. Barış ile Hatice'yi konuşurlarken duydum. İşte eskiden samimilermiş baya'' dedi. Mehmet hemen Aslı'nın yanına gidip ''Barış ile daha önceden tanıştığını neden bana söylemedin? Mina duymuş, Hatice söylemedi. Barış ile Hatice daha tanışalı bir ay oldu. Adam gitmiş söylemiş, saklamamış'' dedi. Aslı da korktuğunu ve Barış ile birbirlerine bir şey yapmalarından korktuğunu söyledi.

 

ZİYA, GARSONUN İZİNİ BULDU

Tüm bunlar olurken; Ziya etkinlik sırasında kendisine zehirli içeceği getiren garsonun adresini buldu ve soluğu yanında aldı. Ziya, garsona ''Bu işin arkasında kimin olduğunu öğrenmek istiyorum. Eğer açık bir şekilde konuşursan sana dokunmam'' dedi ve masaya bir miktar para bıraktı. Garson da ''Onu siz içmeyecektiniz. Siz içince size bilerek çarptım. Alanur Hanım içecekti'' dedi. Ziya tehdit edince garson da gerçeği söyledi ve her şeyi Nevzat'ın yaptırdığını söyledi.

SONUNDA KARARINI VERDİ

Nevzat'ın adını duyduktan sonra tüm bunların arkasında Seher'in olduğunu anlayan Ziya kararını verdi. Seher ile Alanur arasında kalan Ziya soluğu Alanur'un yanında aldı ve hiçbir şey söylemeden ona sıkıca sarıldı.

Sonra da ''Bundan sonra hiçbir şeyin, hiç kimsenin sana ve bize zarar vermesine izin vermeyeceğim. baştan bari haklıydın, kalbimin sesini dinlemeliydim. Seni seviyorum Alanur'' dedi. Alanur da kararını değiştirip değiştirmeyeceğini sordu ve ''Kalbim bunu kaldırmaz'' dedi. Ziya da ''Hayatımda hiç bu kadar emin olmamıştım. Bana biraz zaman ver, çocuklarla da konuşayım. Bu elleri ömür boyu bırakmayacağım. Sana söz veriyorum'' dedi. Alanur ile Ziya birbirlerine sımsıkı sarıldılar.

 

''EN KISA SÜREDE BOŞANACAĞIZ''

Alanur'un yanından çıkıp Seher'in yanına giden Ziya, Seher'in karşısına dikildi ve ''Seni tanıyamamışım ben Seher. Geçmişte yaptığın hataya bir daha düşmezsin diye düşündüm ama yanılmışım. Sana inanmakla büyük hata yaptım. Ben böyle olsun istemezdim. Böyle olmaması için ne gerekiyorsa yaptım. Başaramadım. Bitti Seher. En kısa sürede boşanacağız'' dedi. Seher duydukları karşısında bir kez daha yıkıldı.

Mehmet, Barış ile ilgili öğrendiği gerçeğin ardından hemen yola çıktı ve Barış'ın evine gitti. Barış'ın evine girmeyi başaran Mehmet, duvardaki örtüyü kaldırıp Aslı'nın duvarda asılı fotoğraflarını görünce hayatının şokunu yaşadı.

 

SON BÖLÜMÜ İLE ÇOK İZLENDİ

Dizinin yayınlanan bu bölümü 20+ABC1 kategorisinde 2.33 reyting ve yüzde 8,46 izlenme payı alarak günün en çok izlenen dizisi oldu.

'Veda Mektubu' yeni bölümüyle her Pazartesi 20.00'da Kanal D'de.