Gazete Vatan Logo
Magazin Zeynep Bastık'tan enkazdan çıkarılan Ayfer ve kardeşine destek!

Zeynep Bastık'tan enkazdan çıkarılan Ayfer ve kardeşine destek!

Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem felaketi Türkiye'yi yasa boğdu. Enkaz altında kalan insanlar için umutlar tükenmedi, beşinci günde güzel haberler de geliyor. 15 yaşındaki Ayfer, Kahramanmaraş'ta depremin 99'uncu saatinde yoğun çabanın ardından kurtarıldı. Enkaz altında itfaiye ekibinden Zeynep Bastık'ın 'Gül Beyaz Gül' parçasını isteyen Ayfer'e, ünlü şarkıcıdan destek geldi.

Zeynep Bastık'tan enkazdan çıkarılan Ayfer ve kardeşine destek!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından 10 ilde büyük yıkım gerçekleşti. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, ses dinleme ile hayat belirtisi alınmasının ardından zamana karşı yarıştı ve bir mucizeye imza attı. Ayfer (15) depremin 99’uncu saatinde, 13 yaşındaki kardeşi Fatma ise depremin 101’inci saatinde enkaz altından canlı çıkarıldı.

EKİPLER AYFER'İN İSTEĞİNİ KIRMADI

Kahramanmaraş Bahçelievler Mahallesi'ndeki enkazda kurtarma çalışmaları 10 saat süren sürdü. İtfaiye erleri, Ayfer'in bilincini açık tutmak için sürekli olarak genç kızla konuşarak, sorular sordu. Ayfer’in ilk isteği, "Sen olmasan ben solarım" sözlerinin geçtiği Zeynep Bastık’ın ‘Gül Beyaz Gül’ şarkısı oldu ve dondurmayı özlediğini söyledi.

DONDURMA SÖZÜ

Antalya Büyükşehir itfaiye ekibi, genç kızın istediğini geri çevirmedi ve cep telefonundan açtıkları şarkıyı dinletti. Ayrıca Ayfer'e birlikte dondurma yeme sözü verdi.

“EĞİTİM HAYATLARI BOYUNCA YANLARINDA OLACAĞIM”

Enkazdan canlı olarak çıkarılan iki kardeş, sağlık ekiplerine teslim edildi. Zeynep Bastık, Ayfer'in duygu yüklü görüntülerini Instagram hesabından takipçileriyle paylaştı.

Haberin Devamı

Ünlü şarkıcı, mucize kurtuluşunun ardından şu ifadeleri kullandı:

Ayfer’e ve kız kardeşine ulaştık. Ailesini, yakınlarını kaybettiğini öğrendik. Çok, çok üzgünüm. En kısa sürede bir araya geleceğiz Ayfer’le. Şarkı, konser ne isterse… Kız kardeşiyle eğitim hayatları boyunca maddi manevi yanlarında olacağıma da söz veriyorum. Ayfer sayende tarifsiz duygular içindeyim. Sana ve kardeşine sarılmak için gün sayacağım.