Gazete Vatan Logo

İlham Gencer kimdir, kaç yaşında? İlham Gencer’in sağlık durumu nasıl?

Türk caz ve pop müziğinin duayen sanatçısı İlham Gencer hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma kaldırıldığı iddiaları sonrasında Oğlu Bora Gencer, İlhan Gencer’in sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi. Peki, İlham Gencer’in sağlık durumu nasıl? İlham Gencer’in hastalığı ne? İlham Gencer kimdir, kaç yaşında? İşte İlham Gencer’in son durumu hakkında merak edilenler…

İlham Gencer kimdir, kaç yaşında? İlham Gencer’in sağlık durumu nasıl?

Usta sanatcı İlham Gencer’in yoğun bakıma kaldırıldığı iddia edilmişti. Oğlu Bora Gencer babasının sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi. Bora Gencer babasının normal odada olduğunu ve sağlık durumunun iyiye gittiğini vurguladı. Peki, İlham Gencer’in sağlık durumu nasıl? İlham Gencer’in hastalığı ne? İlham Gencer kimdir, kaç yaşında? İşte İlham Gencer’in son durumu hakkında merak edilenler…

İLHAM GENCER’İN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Türk caz ve pop müziğinin duayen sanatçısı İlham Gencer bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Usta sanatçının yoğun bakıma kaldırıldı iddiaları sosyal medyada gündem oldu. NTV’nin haberine göre, oğlu Bora Gencer,  NTV'ye yaptığı açıklamada 95 yaşındaki usta sanatçının sağlık durumunun iyiye gittiğini ve tedavisinin normal odada devam ettiğini açıkladı. Bora Gencer babasının normal beslenmeye ve konuşmaya başladığını, moralinin iyi olduğunu iletti. Usta sanatçıyı geçtiğimiz günlerde Ajda Pekkan hastanede ziyaret etmişti.

İLHAM GENCER KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

27 Ağustos 1926'da İstanbul'da dünyaya gelen İlham Gencer müziğe ilk kez 1931 yılında henüz beş yaşındayken annesinden aldığı derslerle ve evlerindeki konsol piyanoyu çalarak başladığını, başkaca bir müzik eğitimi almadığını bu nedenle aslında bugün bile nota bilmediğini, doğaçlama çalıp söylediğini kendisiyle yapılan bir radyo röportajında söylemişti. İlk bestesi olan "İlham Vals"i de beş yaşındayken bestelemişti ve ilk konserini de yine beş yaşındayken Saray Sineması'nda vermişti.

Haberin Devamı

İLK YERLİ CAZ GRUBUNDAYDI

1943'te "Beyoğlu Erkek Lisesi"nden mezun olan İlham Gencer, Halk Evleri'nde amatörce başladığı müzik yaşamına 1944 yılında Beyoğlu’nda profesyonel olarak devam etti. Dönemin ilk yerli caz grubunda piyanoda İlham Gencer, trompette Badi Kemal, klarnette Mehmet Akter, vokalde Türkan Pasiner yer alıyordu. Üç kişiden oluşan başka bir müzik grubunu da 1949 yılında oluşturdu. İstanbul Radyosu'nda 1949’dan 1963’e kadar program yaptı. Bu yıllarda şarkılar hep yabancı dillerde söyleniyordu. Televizyonun henüz ortalarda olmadığı o tarihlerde radyo çok önemliydi ve müzik dünyasına yön veriyordu. Radyoda ilk kez tanıttığı şarkıcılardan biri de o günlerde henüz ünlenmemiş olan Berkant'tı.

Haberin Devamı

AMERİKALI ŞARKICI EARTHA KITT'E "KÂTİBİM" ŞARKISINI ÖĞRETTİ!

1950'li yılların başında Amerikalı şarkıcı Eartha Kitt'e "Kâtibim" şarkısını öğretti. Kitt 1953 yılında, içinde Türkçe sözcükler de geçen bu anonim şarkıyı caz tarzında ve eğlenceli İngilizce sözlerle seslendirdi. Diğer bir adı da "Üsküdar'a Gider İken" olan şarkı dünya çapında hit oldu.

1960 yılında İstanbul Şişli'de Site Sineması'nın da bulunduğu binada kendisine ait olan "Çatı Kulübü"nü açtı. "Türkiye’nin bir tür özel konservatuvarıydı" dediği bu kulüpte birçok şarkıcıyı müzik dünyasına o kazandırdı, bazı şarkıcıların da kendi üsluplarını ortaya çıkarmalarına fırsat tanıdı. Eski eşi Ayten Alpman'ı, Ajda Pekkan'ı, Cem Karaca'yı, Barış Manço'yu, Emel Sayın'ı, Metin Ersoy'u, Füsun Önal'ı ve Fikret Kızılok'u kendi kulübünde sahneye çıkardı. Bu dönemde misafir ettiği sanatçılar arasında Timur Selçuk, Erkut Taçkın, Yurdaer Doğulu, Cahit Oben, Cahit Berkay gibi müzisyenlerle Moğollar ve Silüetler gibi gruplar da yer alıyordu.

Haberin Devamı

ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN DANIŞMANIYDI

Alparslan Türkeş'e uzun yıllar danışmanlık yapan Gencer, İstanbul'dan MHP milletvekili ve belediye başkan adayı olmuştu. 2008 yılında mahkeme kararıyla asıl adı olan "İlham Osman Gencer"deki Osman'ı sildirerek adını "Bozkurt İlham Gencer" yapmıştır.

İLHAM GENCER'İN ÖZEL YAŞAMI

İlham Gencer iki evlilik yaptı: 1953’te şarkıcı Ayten Alpman’la evlendi 1961'de boşandılar. İkinci evliliğini ise Necla Gencer'le yaptı.

İlham Gencer'in 3 çocuğu vardır. İlk eşi  Ayten Alpman ile evliliğinden Ayşe Gencer ve İlhan Gencer, ikinci eşi Necla Gencer ile evliliğinden Bora Gencer isimli çocukları vardır.