Gazete Vatan Logo
Magazin Ünlü rapçi Coolio hayatını kaybetti!

Ünlü rapçi Coolio hayatını kaybetti!

'Gangsta's Paradise' adlı şarkısıyla 90'lı yıllara damga vuran rapçi Coolio, 59 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü rapçi Coolio hayatını kaybetti!

Coolio’nun uzun süredir menajerliğini yapan Jarez Posey, ABD medyasına açıklamasında, şarkıcının bir arkadaşının evinde tuvalete gittiğini ve daha sonra yerde hareketsiz yatarken bulunduğunu söyledi.

Coolio 1980’lerde müzik yapmaya başlamış, ancak hip hop tarihindeki yerini 1995’te piyasaya çıkarttığı Gangsta’s Paradise şarkısıyla almıştı.

Sanatçının tam olarak neden öldüğü açıklanmadı. Ancak Posey, TMZ’ye yaptığı açıklamada, ilk müdahaleyi yapan sağlık görevlilerinin ani kalp yetmezliği olduğuna inandığını belirtti.

Gerçek adı Artis Leon Ivey Jr, olan Coolio Gangsta’s Paradise şarkısıyla Grammy ödülü kazanmıştı. Şarkı, Michelle Pfeffier’ın oynadığı Dangerous Minds filminin müzikleri arasındaydı.

Şarkı daha sonra da çok dinlendi ve Spotify’da bir milyar kez dinlenme sınırını yeni aştı.

"TANIDIĞIM EN İYİ İNSANLARDAN BİRİ"


Snoop Dogg 2006’da bir klip için çekilen fotoğraflarını paylaşarak, şarkıcının ödüllü şarkısına atıfta bulundu ve “Mafya cenneti. Huzur içinde uyu” notunu yazdı.

Şarkıcı ve aktör Ice Cube, “Bu çok üzücü bir haber. Bu adamın endüstrinin zirvesine doğru ilerlediğine ilk elden tanık oldum” diye yazdı.

Haberin Devamı


MC Hammer, Coolio’yu “Tanıdığım en iyi insanlardan biri” diye tanımladı.

COOLIO KİMDİR?

Coolio, Compton, Kaliforniya'da fabrika işçisi Jackie Slater ve marangoz Artis Leon Ivey Sr. ikilisinin çocukları olarak dünyaya geldi. Anne ve babası boşandıktan sonra Coolio, Mona Park Compton gangsterleriyle beraber gezmeye başladı. Ancak sanatçı hiçbir zaman gangster olmak için çaba göstermediği gibi, bir gangster grubu içerisinde etkin olarak yer almadı. Ancak yine de yirmi iki yaşında hırsızlık suçundan hapis yattı.

Sanatçı daha sonra Los Angeles'ta yer alan KDAY adlı radyo kanalında düzenli olarak konuk olmaya başladı. Bu süreçte kokain sattığı için müzik hayatının başlangıcı sekteye uğradı. Tedavi sonrasında sanatçı farklı yerlerde çalışmaya başladı. Seksenlerin sonunda ise Kaliforniya'nın kuzeyindeki bölgelerden sorumlu olarak itfaiye bölüğüne katıldı.

MÜZİK HAYATI WC AND THE MAAD CIRCLE İLE BAŞLADI

Haberin Devamı

Coolio müzik hayatına WC and the Maad Circle grubunun üyesi olarak başladı. 1994 yılında bu grubunu terkeden sanatçı, It Takes a Thief adlı ilk albümünü satışa çıkardı. Albüm yayımlandıktan kısa süre sonra büyük bir etki uyandırdı. Öyle ki albüm, Amerikan albüm listesinde sekizinci sıraya kadar yükseldi. Albümde "Fantastic Voyage" ve "I Remember" gibi başarılı şarkılar yer almaktaydı.