Gazete Vatan Logo
Magazin Ünlü müzisyen İlhan İrem hayatını kaybetti

Ünlü müzisyen İlhan İrem hayatını kaybetti

Türk müziğinin efsane isimlerinden biri olan İlhan İrem 67 yaşında hayatını kaybetti. İlhan İrem'in devam eden sağlık sorunları sebebiyle bir süredir hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. 'Konuşamıyorum' 'Anlasana' 'Yazık oldu Yarınlara' gibi unutulmaz eserlerin yaratıcısı olan İlhan İrem'in ölüm haberi sosyal medyada da büyük üzüntü yarattı. İşte son dakika haberinin detayları...

Ünlü müzisyen İlhan İrem hayatını kaybetti

Türk müziğinin duayen ismi İlhan İrem, devam eden sağlık sorunları nedeniyle 67 yaşında yaşama veda etti. İrem, böbrek yetmezliği sebebiyle bir süredir diyaliz tedavisi gördüğü öğrenildi.

3 VASİYETİ VARDI

Eşi Hansu İrem ise vefat haberinin ardından eşinin üç vasiyeti olduğunu söyleyerek, ‘Üç vasiyeti vardı. Tabutunun Türk bayrağına sarılmasını istemişti. Atatürk Kültür Merkezi’nde, AKM’de bir tören yapılmasını istiyordu. Bir diğer vasiyeti de Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilmekti” dedi. Hansu İrem, vasiyetin yerine getirilmesi için çalışmaları başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle töreni cumartesi gününe planladıklarını söyledi.

TEDAVİ GÖRÜYORDU

Türk pop müziğinin usta isimlerinden İlhan İrem'in, geçtiğimiz şubat ayında böbrek rahatsızlığı sebebiyle ağırlaştığı, yoğun bakıma alındığı iddia edilmişti.

Bu haberler üzerine sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşan İrem altına, 'Tüm zamansızlıkları içinde sevginin...(27 Şubat 2022)' notunu düşmüştü.

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Müziğimizin unutulmaz seslerinden İlhan İrem'in vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Sanat camiamızın başı sağ olsun.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Konuşamıyorum” dedi ve bu çağı özetledi Bir çizgisi olan şarkılarıyla derin bir iz bıraktı ve gitti… İlhan İrem’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Değerli bir sanatçımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Ne güzel şarkılara imza attı. "Anlasana", "Boşver Arkadaş" ve "Konuşamıyorum" gibi pek çok eseri yumuşak sesi, içten yorumu ve nahif kalbiyle geride bırakıp gitti. İlhan İrem’e Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, hepimize başsağlığı diliyorum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden İlhan İrem’in vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Usta şarkıcı ve söz yazarı İlhan İrem’e Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum.