Gazete Vatan Logo

TRT 1 Sahur Bereketi sunucusu kimdir 2023? Dursun Ali Erzincanlı nereli, kaç yaşında, kimdir?

TRT 1 Sahur Bereketi sunucusu Dursun Ali Erzincanlı kimdir, kaç yaşında, nereli? Dursun Ali Erzincanlı’nın hayatı merak ediliyor. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arşivcilik Bölümü’nü kazanması nedeniyle ailesiyle birlikte hayallerimin şehri dediği İstanbul’a geldi. Üniversite öğreniminin ilk yılında Yönetmen Mesut Uçakan’ın yanında çalışmaya başladı. İşte Dursun Ali Erzincanlı’nın hayatına dair merak edilenler…

TRT 1 Sahur Bereketi sunucusu kimdir 2023? Dursun Ali Erzincanlı nereli, kaç yaşında, kimdir?

Dursun Ali Erzincanlı’nın hayatı ve biyografisi sorgulanıyor. Dursun Ali Erzincanlı kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

TRT 1 Sahur Bereketi sunucusu Dursun Ali Erzincanlı Kimdir?

Dursun Ali Erzincanlı 1969 yılında Erzurum’da doğdu. Abdurraman Şerif Beygu İlköğretim Okulu’nu bitirdikten sonra, bir bölümü Gürcükapı Camii’nde, diğer bölümü de Erzurum Müftülüğü’nde olmak üzere üç yıl Kur’an kursu talebeliği yaptı.

Erzurum İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arşivcilik Bölümü’nü kazanması nedeniyle ailesiyle birlikte hayallerimin şehri dediği İstanbul’a geldi. Üniversite öğreniminin ilk yılında Yönetmen Mesut Uçakan’ın yanında çalışmaya başladı. Kelebekler Sonsuza Uçar ve Ölümsüz Karanfiller sinema filmlerinde sanat grubunda görev aldı.

Özel radyoların yayın hayatına girmesinden kısa bir süre sonra Moral Fm’de program yapmaya başladı. 15 yıl süren bu radyo programcılığının on yılı "Moral Fm"de, beş yılı da "Radyo 15"te geçti.

2000 yılında Yazdığı ilk Naat-ı Şerif’i olan "Faran Dağları'nda Açan Savgili", şiir albümüne dönüştü ve En Sevgili’ye adıyla başlayacak bir serinin ilk albümü oldu. Muhammed'in hayatını konu alan bu şiir albümlerinin sekizincisi olan "Adın geçer" isimli albüm 2009 yılında çıktı.

Yönetmenliğini Nazif Tunç’un yaptığı Veysel Karani ve Rabia filmlerinde başrolde oynadı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Eserleri

Şiir kitabı
"Körpe Tutkular"
"Gecenin Şiiri"
"En Sevgili'ye"
"Sen Yoktun Efendim"

Haberin Devamı

Bant tiyatrosu
"Kınalı Kuzular"
"O Geliyor"
Anlatı
"Delaliül Nur"
"Delailül Hayrat"

Şiir albümü
"En Sevgiliye 1"
"En Sevgiliye 2"
"En Sevgiliye 3"
"En Sevgiliye 4"
"En Sevgiliye 5"
"En Sevgiliye 6"
"Kutlu Doğum"
"En Sevgiliye 7"
"Af Makamına"
"En Sevgiliye 8"

Televizyon filmi
"Veysel Karani"
"Rabia"