Gazete Vatan Logo

O Kız Zeynep Dilin Döğer kimdir, kaç yaşında, nereli? Dilin Döğer hangi dizilerde yer aldı?

O Kız 1. Bölümle bu akşam saat 20:00’de başlıyor. Kanal D’nin, yapımı Content House tarafından gerçekleştirilen, hikayesi ve zengin oyuncu kadrosuyla şimdiden adını duyurmayı başaran dizisi O Kız’ın başrol oyuncusunun hayatı merak ediliyor. Peki, O Kız Zeynep Dilin Döğer kimdir, kaç yaşında, nereli? Dilin Döğer hangi dizilerde yer aldı?

O Kız Zeynep Dilin Döğer kimdir, kaç yaşında, nereli? Dilin Döğer hangi dizilerde yer aldı?

Kanal D’nin yeni dizisi bu akşam başladı. O Kız dizisinde Zeynep karakterine hayat veren Zeynep Dilin Döğer’in hayatı merak konusu oldu. Peki, Dilin Döğer kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde oynadı?

Dilin Döğer kimdir, kaç yaşında, nereli?

Dilin Döğer, 22 Şubat 1995 tarihinde Diyarbakır’da doğmuştur. İlköğretim eğitim dönemini Mersin’de tamamladıktan sonra  ailesi ile birlikte Ankara’ya yerleşti. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dilbilimi Bölümü’nden mezun oldu.

Üniversite döneminde iken oyunculuk yapmaya karar verdi. Üniversite döneminde ayrıca dans, müzik, resim, bale, opera ve şan eğitimleri aldı.

Televizyon macerasına 2021 yılında, ‘Ex Aşkım’ dizisinde canlandırdığı ‘Afife’ karakteriyle başladı ve geniş bir kitle tarafından tanındı.

Eti firmasının Ahenk reklamlarında yer alan Dilin Döğer daha sonra da Türk Telekom – Tarifen Yurt Dışında reklam projesinde yer almıştır.

Dizileri

2022- O Kız

2021- Ex Aşkım/ Afife

Filmleri

2022- Goodnight Soldier/ Zine

O KIZ DİZİSİ KONUSU

Erkan Petekkaya O Kız'da  Kadir karakterine hayat verecek. Kadir’in, 45 yaşında olmasına rağmen 5 yaşında bir çocuğun saflığıyla algıladığı hayat, ne kadar acımasız olsa da içindeki bitip tükenmeyen sevgi hayatındaki herkesi sarıp sarmalayacak.

Haberin Devamı

20’li yaşlarda hayalperest Zeynep, maddi imkansızlıklar ve ağır sorumluluklarla dolu küçük dünyasında kendi halinde yaşayan sıradan bir genç kız. Kısıtlı ve sıkıcı hayatında tek bir sıra dışı durum var; babası.  Zeynep, ters giden bir doğum hikayesi yüzünden 5 yaş çocuğu zekasına sahip olan ‘babasının annesi’. Kulağa çokça tuhaf gelen bu cümle, Zeynep’in hayatının gerçeği. Tuhaf bir şey babanın annesi olmak. Fedakârlık başka seçeneğin yoksa da fedakarlık mıdır.. bunu bilmiyor işte. sorgulamıyor da. Kalbi, bunu sorgulamayacak kadar büyük ve sadece babası için değil, bütün ailesi için atıyor. Bir de… haftada bir gün halası yerine, ev işlerini yapmaya gittiği Ozan için atıyor kalbi.

Yönetmenliğini Özlem Günhan’ın üstlendiği dizinin senaryosunu ise Sırma Yanık kaleme alıyor.

Haberin Devamı

O KIZ OYUNCU KADROSU

Erkan Petekkaya (Kadir),

Sezin Akbaşoğulları (Sitare),

Cengiz Orhonlu (Ozan),

Dilin Döğer (Zeynep),

Macit Koper (İsmail),

Asiye Dinçsoy (Türkan),

Orhan Kılıç (Fevzi),

Ayten Uncuoğlu (Fatma),

Münire Apaydın (Nimet),

Ilgın Çakır (Mine),

Melih Selçuk (Salih),

Ece Efe(İpek),

Göktuğ Yıldırım (Mustafa),

Cem Kurtoğlu (Arkın),

Deniz Bakacak (Seda),

Mustafa Konak (Yusuf),

Nehir Gökdemir (Esma),

Zeynep Sönmez (Seher) rol alıyor.