Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Tavlamak için özel emir aldı’

‘Tavlamak için özel emir aldı’

Geçen yıl Twitter’dan kaçak ajan Edward Snowden’a evlilik teklif eden Anna Chapman’ın, Snowden’ı tavlamak için Rus istihbaratından emir aldığı öne sürüldü.

‘Tavlamak için özel emir aldı’

Kızıl ajan lakaplı Anna Chapman (32) ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Yaklaşık bir yıldır Rusya’da sığınmacı olarak bulunan kaçak CIA ajanı Edward Snowden’ın (31), Rusya’ya yerleşmesi konusunda Anna Chapman’ın bizzat devreye sokulduğu öğrenildi. İsmi açıklanmayan ve ABD’de yaşayan bir Rus sığınmacı, kızıl ajanın, Rus istihbaratındaki patronlarından Snowden’ı ne yapıp yapıp tavlaması ve Rusya tarafına çekmesi konusunda emir aldığını iddia etti.

The Sunday People gazetesinin haberine göre böylece Snowden, bir şekilde ABD ve İngiltere hakkında bilgi sızdırabilecek, bunun karşılığında evliliği sayesinde Rus vatandaşlığı hakkını direkt kazanabilecekti. Snowden’dan vazgeçmeyen Rusya, en son kendisine 3 yıl oturma izni verirken, eski ajanın Anna Chapman ile bir ilişkisi olup olmadığı bilinmiyor. 2012 yılında Türkiye’ye gelip Antalya’da defileye çıkan ve ajanlığı bıraktığı söylenen Chapman’ın bir dönem İstanbul’da da bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Edward Snowden, NSA’in (ABD?Ulusal Güvenlik Dairesi) gizli ortaklıklarını ifşa ederek ABD tarihindeki en önemli sızıntıyı başlattı.

Haberin Devamı