Gazete Vatan Logo
Magazin Tarihi konser

Tarihi konser

Kanun ustası Göksel Baktagir dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi

558 yıl önce fethin önemli noktalarından biri olan tarihi Aydos Kalesi, Osmanlı askerini ağırlarken, şimdi, büyük zaferin yıldönümünde “Fetih- Fatih ve Aydos Kalesi Sempozyumu”na ev sahipliği yaptı. Kalede düzenlenen kutlamalar ise fetih coşkusunu
Fethin coşkusunun zirveye çıktığı an ise akşam saatlerinde Aydos Kalesi’nde gerçekleşen kutlamalardı. İBB Mehter Takımı’nın verdiği mehteran konseri ile fetih coşkusu bir kez daha yaşanırken büyük kanun ustası Göksel Baktagir, “Doğu Rüzgârı” dinletisiyle katılanlara muhteşem bir gece yaşattı. Kale burçlarının aydınlatıldığı gecede lazer ve gökyüzü tarayıcıları ile yapılan ışık şöleni görülmeye değerdi.

Kanun ustası Göksel Baktagir dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi.
Sultanbeyli’ndeki Tarihi Aydost kalesinde ilk kez yapılan konserde Kanun ustası Göksel Baktagir’in konserini izleyiciler büyük dikkatle dinledi. Sultanbeyli Belediye Başkanı bu tarz konserlerin Aydos Kalesi gibi tarihi yerlerde her zaman düzenlenmesi gerektiğini Kültürümüzün değişmez enstrümanlarından olan kanun sanatçısı Göksel baktagir’i bu yüzden tercih ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı