Gazete Vatan Logo

Taraf'ta şoke eden istifalar!

Taraf gazetesindeki istifalar medya dünyasını şoke etti

Taraf'ta şoke eden istifalar!

6 yıl önce yayın hayatına başlayan, özellikle Balyoz ve Ergenekon konularındaki haberleriyle dikkat çeken Taraf Gazetesi'nde istifa depremi yaşandı.

Dün gece Ahmet Altan gazeteden istifa etti. Altan istifasını gazetenin sahibi Başar Arslan'a sundu Uzun süredir maddi sıkıntılar nedeniyle maaşların za.man zaman ödenmediği gazetede, Altan’ın ayrılık kararı üzerine Yasemin Çongar da sabah saatlerinde “Ahmet Altan yoksa ben de çalışmam” diyerek istifasını sundu.
Ardından Neşe Düzel'in de istifa ettiği bildirildi.
Çok geçmeden Taraf Yayın Koordinatörü Markar Esayan'ın istifa haberi geldi.

Tarafta şoke eden istifalar

Bunun üzerine Taraf ekibininin yüzde 80'i görevi bırakma kararı aldı.

Editörler ve muhabirler birer birer istifa ederken, Başar Arslan'ın yeni bir ekip arayışına girmediği ve Taraf'ın lağvedileceği konuşuluyor.

OĞUR'DAN YALANLAMA

Son dönemde Ahmet Altan’la köşesi üzerinden tartışan Yıldıray Oğur’un genel yayın yönetmenliği koltuğuna en yakın isim olduğu iddia ediliyordu. Oğur bu iddiayı Twitter'dan 'Taraf'a Genel Yayın Yönetmeni olduğum iddiaları külliyen yalandır' yazarak yalanladı. Tarafta şoke eden istifalar

TWITTER'DAN DUYURDU

Taraf gazetesinde Dar Kapı köşesini yazan Kurtuluş Tayiz istifa haberlerin Twitter'da duyurdu. Tayiz, Altan'ın bugün veda yazısını yazacağını da bildirdi.

Ahmet Altan'ın da retweet ettiği haber sosyal medyada geniş yankı buldu.
Tarafta şoke eden istifalar

ALTAN: SON PARAMI ERDOĞAN'A VERDİM

Ahmet Altan 6 Aralık tarihinde yazmış olduğu yazıda, gazetede yaşanan mali krize ilişkin önemli ipuçları vermişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 15 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilen Ahmet Altan, yazısında muhafazakar yazarlara seslenerek, "Ama Erdoğan'a 'baba' diyen muhafazakâr yazarlarımızı da uyarayım, bundan sonra 'babanızın' geliri için bana güvenmeyin, çünkü bu elimdeki son para. Söyleyin babanıza bir daha yargıçları vasıtasıyla benden para isterse, onu 'bakmakla yükümlü olduğum kişiler' listesinden sileceğim." şeklinde bir ifade kullanmıştı.

SOSYAL MEDYA SALLANDI

Taraf Gazetesi'ndeki istifa depremi sosyal medyada da büyük yankı buldu. Gazeteciler olayı twitter hesaplarından şöyle değerlendirdi:

Tufan Türenç @tturenc
Ahmet Altan ve Yasemin Çongar Taraf'tan istifa ettiler deniyor. Doğruysa muhalefet yapmaya başladıkları için onların da ipi çekildi demek

Amberin Zaman @amberinzaman
Sevgili yasemin congar ve ahmet altansiz taraf artik yoktur demek. Tarifsiz bir uzuntu, sikinti icersindeyim.

eren eğilmez @erenegilmez
Ergenekon davası karar aşamasına gelir misyon tamamlanır Ahmet Altan, Yasemin Çongar gider Taraf'ın görevi son bulur desek?

Elif Çakır @elifcakirr
Ahmet Altan, Yasemin Çongar'in istifa haberi dogruymus... Ne oldu da istifa karari aldilar entresan... İktidar baskisi demezler umarim;))

supertitiz @super_titiz
Zamanında Yalçın Küçük, Yasemin Çongar Milliyet'in Washington temsilcisi iken "Washington'un Milliyet Temsilcisi" demişti. Bak aklıma geldi

TOKYOPHONE @halil_calik
Yasemin Çongar ve Ahmet Altan; bir gün o çember gelir sizi de boğmaz mı zannetmiştiniz?

Barış Zeren @zerenbaris
Ahmet Altan ile Yasemin Çongar batan gemiden atlamışlar... Neşe Düzel de peşlerinden... Malum, denizlerimizde fırtına giderek şiddetleniyor.

ergunbabahan @ebabahan
Ahmet Altan, Yasemin Congar ve arkadaslari cok az insanin alacagi bir risk aldi ve basin tarihine gecti

Tarafta şoke eden istifalar

Haberin Devamı