Gazete Vatan Logo
Magazin Sermiyan Midyat amcasını mahkum etti

Sermiyan Midyat amcasını mahkum etti

Oyuncu Sermiyan Midyat, yönetmenliğini üstlendiği ‘Hükümet Kadın’ filmiyle alakalı kendisini tehdit ettiğini iddia ettiği amcasını mahkum etttirdi

Sermiyan Midyat amcasını mahkum etti

Oyuncu Sermiyan Midyat, yönetmenliğini üstelendiği ‘Hükümet Kadın’ filmiyle babaannesi Zekiye Midyat’ı ve ailesini küçük düşürdüğünü iddia eden amcası Ferit Dilaver Midyat’a ‘tehdit’ suçlamasıyla açtığı davayı kazandı. İstanbul 13. Adliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada kararını açıklayan mahkeme, amca Ferit Dilaver Midyat’ı ‘tehdit’ suçundan 5 ay hapse mahkum etti ve cezasını erteledi.

Annemi yanlış tanıttı

Davanın bir önceki duruşmasında ifade veren sanık amca Ferit Dilaver Midyat, savunmasında, “Kendisi söz konusu filmde babaannesi tiplemesi ile sunduğu kişinin, babaannesi olduğunu söylüyor. Ancak bu doğru değildir. Filmde, gerçekte 5 dil bilen annemi okuma yazma bilmez, parmak basan bir kadın tiplemesi ile sundu. Ben kendisini telefonla aradım, açmadı. Daha sonra Sermiyan bana mesaj atarak beni tehdit etti. Yüz yüze, telefonla, mesajla ya da üçüncü kişiye söyleyerek tehdit etmedim” demişti.