Gazete Vatan Logo

Semih Kaya Seçil Erzan’ı dövdü mü, Semih Kaya kimdir? Günler sonra sessizliğini bozdu!

Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 18 mağdurun dolandırılmasına ilişkin davada mahkemenin ara kararında, eski futbolcu Semih Kaya'nın tanık sıfatıyla zorla getirilmesine karar verdiği ortaya çıktı. Semih Kaya günler sonra sessizliğini bozarak hakkındaki iddialara yanıt verdi. Peki, Semih Kaya Seçil Erzan’ı dövdü mü, Semih Kaya kimdir?

Semih Kaya Seçil Erzan’ı dövdü mü, Semih Kaya kimdir? Günler sonra sessizliğini bozdu!

Banka şube müdürü Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı davanın İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 21 Kasım tarihinde görülen ilk duruşmasında tutuklu sanıklardan Atilla Yörük ve Nazlı Can'ın tahliyesine karar verilmişti. 

Erzan savcılık ifadesinde, Semih Kaya ve menajeri Fırat Özdemir'in "Seni Türkiye'de yaşatmazlar, benim çok tanıdığım var, MİT başkanını tanıyorum, Türkiye'de herkesi tanıyorum." diyerek beni sürekli tehdit ettiklerini, Göktürk'teki evine gelerek "Sen burda yaşayamazsın, biz her şeyi yaparız, seni yaşatmayız." dediklerini iddia etmişti. Erzan, "Semih Kaya'dan ilk olarak fon vaadiyle para aldığım doğrudur. Kendisinde 3 milyon 200 dolar para aldım. Bu parayı parça parça bazen odamda bazen dışarıda olacak şekilde teslim aldım. Bir seferinde Semih Kaya'dan Ali Yörük teslim almıştır. Fakat 5 milyon 700 bin dolar şeklinde geri ödememe rağmen Semih Kaya'dan yakamı kurtaramadım. Semih Kaya bana 'Bu parayı vermek zorundasın' dedi. Senden bu parayı her ne olursa olsun alacağım. Ben o dönem Semih Kaya'ya fazladan ödediğim bu parayı Emre Belözoğlu ve Arda Turan'dan aldım. Daha doğrusu onlardan fon vaadiyle bir şekilde para alıp Semih Kaya ve Fırat Özdemir'den kurtulmak için her ikisine de ödeme yaptım" demişti.

Haberin Devamı

Semih Kaya günler sonra sessizliğini bozarak hakkındaki iddialara yanıt verdi. Kaya, 'Seçil Erzan'ı dövdünüz mü' sorusuna 'Böyle bir şey yapmadım' yanıtını verdi. Kaya, fazla para aldığı yönündeki iddiaları da yalanlayarak, sisteme 4 milyon 100 bin dolar yatırmasına rağmen parasını kurtaramadığını ve 500 bin dolardan fazla alacağı olduğunu anlattı.

Kaya, tüm dekontların elinde olduğunu belirterek, "Nasıl biri olduğumu bildiği halde iftiralar atan kişilere gerçekten çok kırgınım" diye konuştu. Seçil Erzan'ın evine gittiği günü de anlatan Kaya, "Bana para fotoğrafı attı. Meğer kurguymuş. Beni oraya yem gibi çağırdı. Bir gün önce kimlerin gittiği araştırılsın' dedi.

SEMİH KAYA KİMDİR?

Semih Kaya, 24 Şubat 1991'de İzmir'de doğmuştur. Stoper pozisyonunda oynayan Kaya, futbolu bıraktığını açıkladı.

Haberin Devamı

Kaya, babasının da eski kaleci olması nedeniyle küçük yaşlarda futbola ilgi duydu. 10 yaşına kadar mahalle aralarında futbol oynayan Semih, 2001 yılında eski kaleci Rıfat Boza'nın çalıştırdığı Petkimspor'da resmen futbola adım attı.

Semih 2002 yılında ise Helvacıspor'a geçti. Burada da beğeni toplayan Semih 1 sezon sonra ise İzmir'in en büyük kulüplerinden olan ve zamanında Mustafa Denizli gibi isimler yetiştiren Altay'a transfer oldu. Futbola sağ açık'ta başlayan sonra Sağ bek'e geçen Semih, bu takımda ise Stoper'de görevlendirildi.

2006 yılında Altay altyapısından Galatasaray altyapısına transfer olan Semih Kaya, 2009 yılında Sarı-kırmızılı kulüple profesyonel sözleşme imzaladı. 2009/2010 sezonunu Gaziantepspor'da, 2010/2011 sezonunu Kartalspor'da kiralık geçiren Semih, 2011'den 2017'ye kadar Sarı-kırmızılı formayı giydi.

2017 yazında 2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Sparta Prag'a transfer olan milli futbolcu, 2019/20 sezonunun devre arasında kiralık olarak Galatasaray'a transfer oldu. 2020/21 sezonunun başında Yeni Malatyaspor'a imza atan Semih Kaya, geride kalan sezonun devre arasında Galatasaray'a imza attı.

Haberin Devamı

Kariyerinde toplam 320 maça çıkan Semih Kaya, 8 gol atıp 6 asist yaptı. Galatasaray'da 5 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası, 4 TFF Süper Kupa zaferleri yaşayan Semih Kaya, Sparta Prag ile de Çekya Kupası şampiyonluğu yaşadı.

31 yaşında futbola veda eden Semih Kaya, A Milli Takım formasını da 23 kez giydi.