Gazete Vatan Logo
Magazin Şef Mehmet Yalçınkaya, engelli çocuklarla bir araya geldi

Şef Mehmet Yalçınkaya, engelli çocuklarla bir araya geldi

MasterChef Türkiye jüri üyesi Şef Mehmet Yalçınkaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak için engelli çocuklarla bir araya geldi.

Şef Mehmet Yalçınkaya, engelli çocuklarla bir araya geldi

Üsküdar’da faaliyet gösteren bir özel eğitim merkezini ziyaret eden Mehmet Yalçınkaya, “3 Aralık, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen uluslararası bir farkındalık günü. Dünyada ve Türkiye’de engelli bireylerin eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi, bilgi ve teknolojiye erişimleri, iş ve istihdam olanaklarından yararlanabilmeleri için birçok farklı proje ve çalışma yürütülüyor. Engelli vatandaşlarımıza sosyal ve ekonomik alanlarda fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen bu çalışmalar çok önemli. Ancak belki de daha önemli olan engellilere dair toplumda farkındalık oluşturabilmek” diye konuştu.

“YAŞADIKLARI ZORLUKLARI ANLAMALIYIZ”

Farkındalığın engelli bireylerin fiziki koşullarını iyileştirmek kadar büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizen Yalçınkaya, “İşe engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin yaşadığı zorlukları anlamaya çalışarak başlayabiliriz. İkinci adım ise, sorunlarla baş etmelerine yardımcı olmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için hep birlikte çaba harcamak. Biz de bugün gastronominin birleştirici, iyileştiren ve yüzümüzü güldüren yanlarını paylaşmak için çocuklarımızla buluştuk. Onlarla olmak şahane bir his. Atölye çalışmamızda bir güne sığmayacak büyüklükte yoğun duygular yaşadık. Aramızdaki bağ 3 Aralık ile sınırlı değil” dedi.

Haberin Devamı