Gazete Vatan Logo
Magazin Seda Sayan 'Barbie Bebek' estetiği ile kendini yeniledi

Seda Sayan 'Barbie Bebek' estetiği ile kendini yeniledi

Seda Sayan, sık sık yaptırdığı estetik dokunuşlara bir yenisini ekledi. 'Barbie Bebek' operasyonu ile yeni bir görünüme kavuşan ünlü şarkıcı adeta zamana meydan okuyor. İşte Seda Sayan'ın son yaptırdığı estetik ameliyat süreci ile ilgili detaylar...

Seda Sayan 'Barbie Bebek' estetiği ile kendini yeniledi

ÖZLEM ATİLA / gazetevatan.com

Ünlü sanatçı Seda Sayan son evliliği ile asından söz ettiriyor. Eşi Çağlar Ökten ile aralarındaki yaş farkı sıklıkla gündem olurken, çiçeği burnunda çiftin evliliğinin üzerinde kara bulutlar dolaştığı iddia edildi. Magazin gündeminde yer bulan haberlere, Seda Sayan fotoğraflı olarak yanıt vererek iddiaların gerçeği yansıtmadığını sevenleri ile paylaştı.

Seda Sayan evliliği dışında yaptırdığı estetik operasyonlarla da magazin gündeminden düşmüyor. 'Fransız askısı' yöntemiyle yüzünü gerdiren Sayan, burnu ile dudağı arasındaki mesafeyi kısalttırmak için de "dudak liftingi" yaptırmıştı. 'Fransız askısı' yöntemi Seda Sayan'dan sonra birçok kişi tarafından tercih edilmeye başladı. Öyle ki aynı estetiği yaptıran şarkıcı Berksan, Seda Sayan'a benzetilmişti. Estetik operasyonlarla ilgili adete öncülük yapan Seda Sayan'ın son yaptırdığı Barbie Bebek estetiğinin ne olduğu da merak konusu oldu.

Barbie Bebek estetiği ile kalın bacakların daha ince hale getirilmesi sağlanıyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu kişi kilo verse bile kalın bacakların istenilen forma ulaşmadığı durumda estetik müdahale ile kişinin arzu ettiği görünüme kavuşabileceğini belirterek, "Vaser liposuction olarak da geçen ‘Barbie Bebek’ bacak estetiği damar ve lenfatik yapıları bozmadan, zayıflama ameliyatı gibi minimum müdahale ile maksimum miktarda yağ alınması için tasarlandığından tercih edilmektedir. Bu ameliyatın odak noktası, mümkün olduğu kadar çok kan ve lenfatik damarı korumaktır. Bu yapılar korunduğu sürece ödem azalacak ve iyileşme daha hızlı olacaktır. diye konuştu.

Haberin Devamı

ÜST YAŞ SINIRI BULUNMUYOR

Seda Sayan'ın Barbie Bebek bacak estetiği yaptırmasının ardın pek çok kişi bu operasyonu kimlerin yaptırabileceğini merak ediyor. Ufuk Askeroğlu "18 yaşının üzerindeki herkes bacak inceltme ameliyatı olabilir. Bacak inceltme ameliyatı için üst yaş sınırı yoktur. Bu işlem, sağlık durumu ameliyata elveren ve herhangi bir anestezi bozukluğu olmayan kişiler tarafından rahatlıkla yapılabilmektedir.” İfadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ACILI BİR UYGULAMA DEĞİL

Operasyonun yüzeysel olması nedeniyle risk oranının düşük olduğunu belirten Askeroğlu, “Ameliyat sonrası erken dönemde çok az ağrı olur. Bunun nedeni ise işlem sırasında ağrı kesiciler ve etkili ağrı kesiciler içeren bir solüsyonun damardan verilmesidir. Bacak inceltme ameliyatından sonraki gün görülen ağrı, ağızdan alınan basit ağrı kesicilere yanıt veren niteliktedir." ifadelerini kullandı.” Dedi.

‘Barbie Bebek’ operasyonu ile bacakların 5 cm kadar incelebileceğine vurgu yapan Op. Dr. Ufuk Askeroğlu operasyon ile ilgili şu bilgileri veriyor;

Bacak inceltme operasyonunda tercih edilen vaser liposuction yöntemi, yüksek frekanslı ses dalgaları kullanılarak yapılan bir işlemdir. Bu nedenle kan ve lenf damarlarına zarar vermez. Ameliyat sonrası ağrı minimaldir. Ses dalgaları kullanılarak yapıldığı için kanama az olur ve fazla yağlar alınabilir. Ameliyat sonrası ödem minimaldir ve güvenli bir işlemdir.

Vaser liposuctiondan sonra hastalar kısa bir sürede iyileşebilir, genellikle ameliyattan 7-10 gün sonra günlük yaşamlarına dönebilirler. Ameliyattan kaynaklanan ödem birkaç hafta sürebilir. Bu süre zarfında hastaya dar giysiler giymesi önerilir. Ameliyat sonrası önerilen özel korseler ödemi azaltıcı ve bacaklara hızlı şekil vermeye yardımcı olma özelliğine sahiptir. Bacak inceltme ameliyatı olanlar genellikle olumlu sonuçlar almaktadırlar.