Gazete Vatan Logo
Magazin Şahin Kendirci'den 'Müslüm' itirafı

Şahin Kendirci'den 'Müslüm' itirafı

Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu 'Hadi Be' adlı talk show programına, 'Müslüm' filminde rol alan Şahin Kendirci konuk oldu.

Şahin Kendirci'den 'Müslüm' itirafı

Gişede büyük başarı elde eden filmde usta sanatçının çocukluk yıllarına hayat veren Kendirci, geleceğe dair planları dahil olmak üzere bir çok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

"Çok soğuk olmayı tercih eden birisi değilim"
Şahin Kendirci, kişiliği hakkında, "Çok soğuk olmayı tercih eden birisi değilim. Esprili hallerim vardır. Espri yapmayı ve ortama karışmayı seven bir yapım var" dedi.
"DM’lerden yazanlara karışıyor, annem çok kıskançtır"
Genç oyuncu, annesinin en çok neyine karıştığı sorusuna, "Instagram'dan direkt mesajlardan yazanlara karışıyor, annem bu konularda çok kıskançtır" cevabını verdi.
"Ortaya böyle bir şey çıkacağını tahmin etmiyordum"
Kendirci, "Sesin dışında en çok neyin beğeniliyor?" sorusunu, "Filmden sonra izleyenler oyunculuğumu çok övüyorlar. Bu güzel övgüleri duydukça ben de çok mutlu oluyorum. Çünkü filmde oynadığım zaman ortaya böyle bir şey çıkacağını bende tahmin etmiyordum" şeklinde yanıtladı.
"Korkum olmadı, çünkü kendime güveniyordum"
"Müslüm Gürses’in gençliğini oynarken neler hissettiği" sorulan Şahin Kendirci, "Korkum olmadı, çünkü kendime güveniyordum. Babanın hayatı, fazla duygu ve hissiyat gerektiren hikayeye sahip, o yüzden kendime güvendim. ‘Kestik, tamam bitti’ dedikleri zaman iyi ve olumlu yaklaşıyorlardı o yüzden daha çok kendime güvenim artıyordu" ifadelerini kullandı.
"Yürekten gelerek oynadım"
Kendirci, oyunculuk eğitimi almadığın açıkladı: Yok hiç eğitim almadım. Direk yürekten gelerek oynadım.
"Müslüm Baba’nın ilk sazını hediye etti"
Genç oyuncu, Muhterem Nur ile ilk karşılaştıklarında neler hissettiğini ve ondan ne tepkiler aldığını şu sözlerle açıkladı:
"Muhterem Anne ilk beni gördüğünde Müslüm Baba'ya çok benzetti ve duygulandı. Onu görünce çok heyecanlandım çünkü Müslüm Baba’dan bize kalan tek hatıra, çok benzettiği için çok sevdi. Ben de çok seviyorum, Müslüm Baba’nın ilk sazını hediye etti. Sazı için nasihat verdi, ‘Buna gözün gibi bak kimseye verme’ dedi."
"Bir gün boyunca sette gülmedik "
Şahin Kendirci, "Rolünü oynarken nelere dikkat ettin?" sorusuna, "Bazı sahnelerimizde güle oynanaya geldiğimiz zamanlarımız vardı. Kimi sahneleri direk çekiyorduk, çok güzel oluyordu ve bitiyordu. Ama annenin ölme sahnesinin çekildiği gün karar almıştık, ben hiç gülmeyecektim. Bütün ekip gülmedik, ciddi bir sahne. Yönetmenim 'Oğlum bugün sana gülmek yok' dedi. O duyguya girdim. Bir gün boyunca sette gülmedik ve karavanın içinde o psikolojiyi yaşadım" cevabını verdi.
"İlk izlerken çok duygulandım"
Şahin Kendirci, filmi izlediğinde neler hissettiğini ve nasıl tepkiler geldiğini şu sözlerle ifade etti:
"İlk izlerken çok duygulandım. Çoğu insan 'Baba’nın hayatını bu kadar bilmiyorduk, sayenizde öğrenmiş olduk' dediler. Aslında ön yargıyla gidenler de oldu, çok kötü film gibisinden ama sonra ağlayarak çıkanlar olmuş."
"O kadar heyecanlıydım ki böyle depar atıyorum kameralar yetişemiyordu"
Genç oyuncu, filmin ilk günündeki çekim heyecanını anlattı: İlk gün başladığımda, pazarda koşma sahnesi çekiyoruz. Yönetmenim 'Yavaş geleceksin' diyor, ama ben o kadar heyecanlıydım ki böyle depar atıyorum kameralar yetişemiyordu.
"Allah’ın işine bak kısmet oldu Baba’nın gençliğini canlandırdım"
Programın 'Instagram paylaşımları' bölümünde Müslüm Baba’nın fotoğrafı ile çektirdiği fotoğrafı açıklayan Kendirci, "1,5-2 sene önce çekilen bir fotoğraf. Müslüm Baba’nın müzesini gezmiştim, sonra Şanlıurfa’da sahne aldım. Allah’ın işine bak kısmet oldu, Baba’nın gençliğini canlandırdım. O zaman daha teklif olmamıştı" dedi.
"Liseyi bitirdikten sonra konservatuvar eğitimi almak istiyorum"
Genç oyuncu, eğitimi ile ilgili açıklamada bulundu: Liseyi bitirdikten sonra konservatuvar eğitimi almak istiyorum.
"Karakterli bir insan olarak anılmak isterim"
"Kariyerinde nasıl birisi olarak anılmak istersin?" sorusunu Kendirci, "Karakterli bir insan olarak anılmak isterim. Çoğu insan 'Çok mütevazisin, çok efendisin' diyor. Her zaman böyle anılmak isterim, öyle kalmak isterim" şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı