Gazete Vatan Logo
Magazin Oyunculuk yaş aldıkça güzelleşiyor

Oyunculuk yaş aldıkça güzelleşiyor

Birce Akalay, Siyah Beyaz Aşk’ın Aslı’sını ve yazdığı senaryoyu bu ay Episode sayısına anlattı. İşte, cesur, güzel, ne istediğini bilen ve özel bir duruşu olan kadınlardan Birce Akalay...

Oyunculuk yaş aldıkça güzelleşiyor

Çok küçük yaşta başlayan bale eğitimi, lisede tiyatro bölümü, üniversitede önce dramaturji bölümü, sonra konsevartuvar… Sanatla büyümüşsünüz.

Çok ufak yaştan itibaren her zaman söylediklerimi önemseyen, ciddiye alan bir ailenin içinde büyüdüm. Seçme şansını bana çok evvelden verdikleri için... Üniversitede ise Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü’nü okumayı tercih ettim..

Siyah Beyaz Aşk’taki Aslı’da sizi ne etkiledi?

Aslı’nın hikâyesinde, Birce’den farklı tarafları beni çok etkiliyor. Çünkü yeni şeyler keşfediyorum. Onun olaylar karşısında tavrı, duruşu, vazgeçmeyişi, bazen vazgeçip pişman olup tekrar geri dönüşü... Bu kadar uzun soluklu hikâyelerde bazen sürprizlerle de karşılaşabiliyorsunuz. Bu karakter bunu yapmazdı diyorsunuz çok sahiplendiğinizden ama hayır, yapabiliyor demek ki oraya yazılıyor. Oraya doğru evrilip onu yoğurmaya başlıyorsun sen de bu sefer. Bu güzel bir keşif ve matematik, seviyorum.

Sergi gezerek kafamı boşaltıyorum

Haftanın 5-6 günü aynı karakteri oynamak yorgunluk yaratıyor mu?

Haberin Devamı

Zamanla kendini korunmayı öğreniyorsun herhalde. Oyunculuk, yaş aldıkça güzelleşiyor. Ruhun gelişiyor, yaşanmışlıkların çoğalıyor. Hayatta nasıl deneyim sahibi oluyorsan yaş ilerledikçe, bu mecrada da deneyim sahibi oluyorsun... Oynadığın yoğun bir sahnenin içinden hemen sıyrılmak o kadar kolay olmasa da öğrendikçe, deneyimledikçe o anı hemen orada bırakabiliyorsun.

Nefes alma alanlarınız neler oluyor?

En sevdiğim şey boş günümde bir sergi gezmek, bir konsere gitmek; yani sanatın kendisinden, eserlerden ilham almak. Yapabildiğim tek şey bu. Bazen de bir film izliyorum.

Fatih Akın filminde oynamak istiyorum
Evrencan Gündüz’le de çok keyifli bir düet yaptınız, devamı gelecek mi?
Evet, vaktimiz olsa bir tane daha yapacağız. Benim müzikle ilişkim de babamla, annemle ve tabii ki evde dinlenen müzikle başladı. Müziksiz bir hayat düşünemiyorum. Bir karaktere hazırlanırken ya da ne yaparsam yapayım, üretime geçeceğim anda ya da bir ilhama yattığım noktada bana hep müzik yardımcı oluyor. Burada mesela fotoğraf çekimi yapılırken sevdiğim şeyleri dinlemek istiyorum.
Müzik alanında bir şeyler yapmayı düşünüyor musunuz peki?
Şimdilerde değil çünkü ses eğitimimin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Şimdilik eğlenebileceğim şeyler yapıyorum, Evrencan’la söylüyorum, yardım konserlerine çıkıyorum. Ama bunu profesyonel bir kayıt haline dönüştürmek belki ilerleyen zamanlarda, neden olmasın...
Sinemada hedefleriniz var mı?
Bağımsız sinema filmi çok istiyorum ama maalesef bağımsız sinema yönetmenlerinin benim gibi popüler dizi oyuncularına karşı biraz önyargılı olduğuna inanıyorum. Bunun teklifi dahi gelmedi henüz, denemek bile istemiyorlar herhalde… Benim hayalimse bir Fatih Akın filmi.

Haberin Devamı