Gazete Vatan Logo
Magazin Oyuncuları taşıyan minibüs tıra çarptı! 3 kişi hayatını kaybetti

Oyuncuları taşıyan minibüs tıra çarptı! 3 kişi hayatını kaybetti

Amasya - Çorum karayolu üzerinde tiyatro oyuncularını taşıyan minibüs tıra çarptı.Feci kazada minibüste bulunan 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Kazada Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralıların arasında oyuncu Ceyhun Fersoy, Sergen Deveci ve Melis İşiten de bulunuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kazada yaralanan oyuncuların son sağlık durumları hakkında bilgi verdi.

Oyuncuları taşıyan minibüs tıra çarptı! 3 kişi hayatını kaybetti

Edinilen bilgiye göre, “Baş Belası” adlı tiyatro oyununu Çorum’da sahnelemelerinin ardından Samsun’a doğru hareket eden tiyatro ekibini taşıyan Aykut Bektaş yönetimindeki 52 ADK 527 plakalı minibüs, Amasya - Çorum kara yolu üzerinde, Merzifon ilçesine bağlı Çaybaşı Köyü civarında önünde seyreden Hacı Ahmet Kılıç yönetimindeki 42 FES 27 plakalı tıra arkadan çarptı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda acil sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Kazada minibüste sıkışan Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan sürücü ve minibüsteki Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu, Ceyhun Fersoy ve Filiz Özbek, ambulanslarla Merzifon ve Suluova'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yapılan incelemenin ardından minibüsten çıkartılan cenazeler cenaze aracıyla hastane morguna götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan baş sağlığı mesajı...

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy feci kazanın ardından Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

"Çorum'da sahneledikleri oyun sonrası Samsun'a dönen tiyatro oyuncularını taşıyan minibüsün kaza yaptığını derin bir üzüntüyle öğrendim.

Kazada vefat edenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır; yaralılara acil şifalar diliyorum.

Başımız sağ olsun."

SON PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ

“Baş Belası” adlı tiyatro oyunu için turneye çıkan ekibin son durağı Çorum'du. Sevenleriyle bir araya gelen ekip dönüş yolunda kaza yaptı. Oyuncu Sergen Deveci'nin kazadan saatler önce yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. Ekip arkadaşlarına teşekkür eden Deveci'nin paylaşımında eğlenceli anlar yer alıyor.

Videoda Ceyhun Fersoy, ekip arkadaşlarına ve seyircilere teşekkürlerini iletiyor.

VALİ MASATLI YARALILARI ZİYARET ETTİ

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek, kazada yaralanan tiyatro ekibine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ziyaret sonrası yaralıların sağlık durumlarına ilişkin bilgi veren Vali Masatlı, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Kazada maalesef 3 insanımızı kaybettik. Kaza sonucu 7 tiyatro ekibinden vatandaşımız da yaralandı. Bunlardan 2 tanesini Samsuna sevk ettik. 1 tanesi taburcu oldu. 4 tanesi de şu an itibarıyla Sabuncuoğlu Araştırma Hastanemizde tedavi altındalar. Bunlardan 1 tanesinin durumu birazcık kritik. İleri bir tedavi için belki başka bir hastaneye de sevk edebiliriz. Ceyhun Bey ile de görüştüm şu an için kendisinin durumu iyi. Sadece ayakta tendonlarda bir sorun varmış. Diğer taraftan vücudunun farklı yerlerinde çok önemli olmayan bazı yaralar var. Tahmin ediyorum, birkaç güne kadar kendisini buradan taburcu ederiz. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk incelemede tiyatro ekibini taşıyan minibüsün süratli olduğu ve bu sürat neticesi aynı hatta seyreden TIRa arkadan çarpması sonucu kazanın meydana geldiği yönünde şu an itibariyle tespitlerimiz var.

SOSYAL MEDYADAN SON PAYLAŞIMLARI

Amasyanın Merzifon ilçesinde, Tolga Güleryüz dahil 3 kişinin hayatını kaybettiği; Ceyhun Fersoy, Sergen Deveci ve Melis İşiten'in de aralarında olduğu 8 kişinin yaralandığı tiyatrocuların sosyal medyada yoldayken paylaşımlar yaptıkları görüldü. Baş Belası adlı tiyatro oyunu için turneye çıkan ekibin, son durak olan Çorum'dan dönerken yaptıkları kaza öncesi minibüsten fotoğraf paylaştıkları, Ceyhun Fersoy'un ekip arkadaşları ve seyircilere teşekkür ettiği görüldü.

Haberin Devamı

Oyuncu Uraz Kaygılaroğlu yaralanan eski eşi Melis İşiten'in sağlık durumuyla alakalı açıklamada bulundu.

"MELİS VE CEYHUN İYİ, SERGEN'İN DURUMU DAHA AĞIR"

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından, "Arayan, soranlara genel bir cevap olsun" başlıklı videolu bir paylaşımda bulunan Kaygılaroğlu, "Merhabalar arkadaşlar. Yaşanan trafik kazasından beri Melis ile irtibat halindeyiz. Çok korktuk, çok feci bir kaza yaşadılar. Hayatını kaybeden arkadaşlarımız var. Siz de, 'İyi mi, değil mi?', 'Durumu ne?' diye mesaj atmışsınız. Melis, yaralı ama durumu iyi. Değerlerinde bir sorun yok, hayati tehlikesi yok, kalıcı bir şeyi yok. Ceyhun da aynı şekilde. Ufak tefek yaraları var ama iyi. Sergen'in durumu biraz daha ağır. Bilgilerim bu kadar, sağ olun..." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

CEYHUN FERSOYUN EŞİYLE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMUŞ

Kazada yaşamını yitiren tiyatro yapımcısı Tolga Güleryüz'ün, aynı kazadan sonra yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ceyhun Fersoy'un eşi Begüm Öner ile saatler önce görüntülü konuştuğu ve Instagram'dan karşılıklı paylaşımlar yaptıkları görüldü.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kazada yaralanan oyuncuların son durumları hakkında bilgi verdi. Yaralıların iyi olduğunu ifade eden Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Dün gece Amasya Merzifon’da tiyatro sanatçılarını taşıyan bir minibüsün bir TIR ile çarpışması sonucu meydana gelen kazada minibüste bulunan 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. 8 yaralı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı, 1 kişi ise tedaviye ihtiyaç duymadı. Kazada hayatını kaybeden sanatçılarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımız arasında durumu ağır olan kimse yok. Hepimiz adına, kendilerine geçmiş olsun diyorum."

KAZADAN ÖNCE BAŞ BELASI EKİBİNE TEŞEKKÜR ETMİŞ...

Oyuncu Sergen Deveci'nin kazadan saatler önce yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. Ekip arkadaşlarına teşekkür eden Deveci'nin paylaşımında eğlenceli anlar yer alıyor.

OYUNCULAR SENDİKASI'NDAN AÇIKLAMA

Feci kazanın ardından Oyuncular Sendikası sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

"Başımız sağ olsun.

"Baş Belası" adlı tiyatro oyununu Çorum'da sahnelemelerinin ardından, Samsun'a doğru hareket eden ve tiyatro ekibini taşıyan araç kaza yapmış ve maalesef Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş hayatını kaybetmiştir. Çok üzgünüz, ailelerine ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralı meslektaşlarımıza acil şifalar diliyor, durumlarını öğrenmek ve hepimizi derinden sarsan bu üzücü olaya ilişkin detaylar hakkında bilgi edinmeye çalışıyoruz.

Oyuncular Sendikası"

TİYATRO KOOPERATİFİ MİNİBÜSTE BULUNANLARIN İSİMLERİNİ AÇIKLADI

Tiyatro Kooperatifi sayfasından yapılan açıklamada, "Tiyatro Jest ekibini taşıyan minibüsün turne dönüşü dahil olduğu ve Merzifon'da gerçekleşen Trafik kazasında meslektaşlarımız Burak Topçu, Özgür Karataş ve Tolga Güleryüz'ü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Ailelerine, tüm tiyatro camiasına, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Kazada yaralanan ve hastaneye kaldırılan meslektaşlarımız Burak Gülçebi, Ceyhun Fersoy, Filiz Özbek, Melis Işiten, Özgür Ayaz, Sergen Deveci, Uğur Salvarcioğlu ve minibüs şoförü Aykut Bektaş'ın sağlık durumlarını takip ediyor, acil şifalar diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

YÖNETMEN TOLGA GÜLERYÜZ HAYATINI KAYBETTİ

Feci kazada hayatını kaybeden yönetmen Tolga Güleryüz, 2015 yılında oyuncu Zeynep Gülmez ile nikah masasına oturmuş çift daha sonra 2017 yılında anlaşmalı boşanmıştı.

 

 

Son tiyatro gösterisinin görüntüleri ortaya çıktı

Çorum Devlet Tiyatrosu’nda sergiledikleri “Baş Belası” isimli tiyatro gösterisinin görüntüleri ortaya çıktı.

Oyuncuların kameraya yansıyan görüntülerde oyuncuların ve tiyatro ekibinin araçtan inerek tiyatro salonuna gitmeleri görülüyor. Oyuncular tiyatro gösterisinin ardından salondan ayrılarak minibüse biniyor. Tiyatro gösterisi sırasında vatandaşlar tarafından kaydedilen görüntülerde ise oyuncuların gösterisi yer alıyor. Görüntülerde ayrıca kazada hayatını kaybeden Özgür Karataş'ın da salon dışında çay içtiği görüntüler de kameralara yansıdı.

Çorum'daki tiyatro gösterisini organize eden Caner Erkan, "Çok üzgünüz. Ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara Allah'tan acil şifalar diliyorum. Şu anda ben de Amasya'ya gidiyorum" dedi.

CENAZELER TESLİM EDİLDİ, MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANDI

Amasyanın Merzifon ilçesinde TIR'a arkadan çarpan tiyatro ekibini taşıyan minibüste hayatını kaybeden Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataşın cenazeleri, ailelerine teslim edildi. Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde organizatör olarak görev yapan Özgür Karataşın cenazesi, Samsunun İlkadım ilçesinde, Burak Topçunun İstanbulda, Tolga Güleryüzün ise İzmirde toprağa verileceği öğrenildi. Kazada yaralanan Ceyhun Fersoy, Burak Gülçebi ve Sergen Devecinin ise hastanede tedavilerinin sürdüğü, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANDI

Öte yandan, kazayla ilgili sürdürülen soruşturmada süratli olduğu tespit edilen minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş (28) ile TIR şoförü Hacı Ahmet K. gözaltına alındı. Sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede hakimliğe çıkarılan 2 sürüden Aykut Bektaş tutuklanırken, diğer sürücü ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.