Gazete Vatan Logo
Magazin 'Önce aşk sonra iş'

'Önce aşk sonra iş'

Bir süredir New York’ta yaşayan Didem Uzel, oyunculuğa ara verdi ve takı koleksiyonu yapma kararı aldı. Tasarımları çok beğenilen Uzel: “Bir takıyı tasarlamam ruh halime göre değişiyor; bazen uzun uzun taşlarla bakışıyoruz “ diyor.

'Önce aşk sonra iş'

Takı tasarlamaya nasıl ve neden karar verdiniz? Oyunculuk istediğiniz gibi gitmedi ve siz yeni bir kariyer mi hedefliyorsunuz?

13 dizi filminde ve iki de uzun soluklu gişesi olmuş tiyatro oyununda oynamış olmak oyunculuk kariyerimde yeterince tatmin edici bir durum oldu oyuncu olarak. Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okudugum için atölye kokusunu, tadını, dokusunu çok iyi bilirim. Yarı değerli taşlara eskiden beri hep ilgim vardı. New York’ta hobi olarak yaptığım iş tesadüfler sonucu yolumu Lidyana.com ile birleştirdi ve Didem Uzel New York ortaya çıktı.

Bir takıyı tasarlamak ne kadar vaktinizi alıyor?

Ruh halime göre değisiyor bazen uzun süre taşlar bana ben taşlara bakıyorum bazen de hemen bileğime takğyorum. En kararsız kaldığım an “bu da ben de kalsın veremeyecegim; çok sevdim” dediğim zaman.

Takıyı a’dan z’ye siz mi yapıyorsunuz; yoksa sadece çizim mi?

Hepsini ben yapıyorum. Malzemesini, ara aksesuarlarını da kendim seçiyorum. Taşların gerçek ve kalite olması en önemli şey benim için.

Takılarınızın ham maddesi nedir?

Haberin Devamı

Yarı değerli taşlar. Oniks ceşitleri, kuvars, ametis ve midye kabuklarından yapılmış sedefli boncuklar en sevdiklerim. Gümüş kaplaması kaliteli metaller ve el yapımı gümüş parçalar vazgeçilmezlerim.

Amerika’da ne zamandır yaşıyorsunuz? Neden gitmiştiniz; aşk uğruna mı?

Yaklaşık beş senedir New York’tayım. Eskiden daha sık İstanbul’a gidiyordum ama uzun zamandır buradayım. Bir süre daha dönmeyi düşünmüyorum. Eşimin yanında olmak istiyorum. New York’a Selim için gelmiştim hala onun icin buradayım. Her şey aşktan...

Bir gününüz nasıl geçiyor?

Sabah uykusunu cok seviyorum bu aralar. Kışın New York -10 derecelerde ve bu beni alışık olmadığım bir yaşam biçimine sokuyor. Evde her daim yapacak çok işim oluyor. Yoga sınıfim var; derslere giriyorum çok iyi geliyor. Daha önce de yapmıştım ama hiç bu kadar sürekliliği olmamıştı. Türkçeyi öğrenmeye çalışan küçük çocuklara Türkçe hikaye kitapları okumaya gidiyorum.

BİLEKLİKLERİMİ SEVEREK KULLANACAK KİŞİLER TAKSIN

Bundan sonrası için planlarınız neler?

Haberin Devamı

Selim ile tanıştığımdan beri çok uzun soluklu plan yapamıyorum ben. Belki de ona bu kadar tutkulu olmamın sebebi bu.

Öyle bi hayatımız var ki ajandamız her gün değişiyor. Ama ailemizi genişletmek adına en iyi planımızın uzun bir süre daha New York’ta yaşamak olduğudur.

Takılarınızı en çok kimin takması sizi mutlu eder; Angelina Jolie, Hayrinüsa Gül...vb?

Bilmem... Aslında kim takkarsa taksın daha mutlu olmayacağım.

Bilekliklerin hepsini keyifle ve neşeyle yapıyorum. Sadece onu severek kullanacak kişilerin elinde olması beni mutlu eder.

Oyunculuk şu anda ne durumda? Yurt dışında da yapıyor musunuz?

Oyunculuk askıda şu an da. Eğer İstanbul’da olsaydım şu anda bir projenin içindeydim ama biraz daha ekrandan uzak olacağım. Tabii ki burda oyunculuk yapmıyorum; öyle bir girişimim hiç olmadı. Buraya geliş amacım aşktı.

FİZİĞİME HER ZAMAN DİKKAT EDİRİM

New York’ta en çok yapmaktan keyif aldığınız şey nedir?

Broadway’e gelen yeni müzikalleri takip etmek.... Akşamları Jazz dinlemeye gidiyorum. Yani aslında herkesin yaptığı rutin işler ve sosyal yasşamdan pek farkı yok burdaki yaşamımım.

Haberin Devamı

Yurt dışında tanınmamak nasıl bir duygu?

İnanmaycaksınız ama New York’ta çok Türkle karşılaşıyorum. Hatta geçenlerde bi mağaza da karşılaştığım bir kız beni uzun zamandır Instagramda takip ediyormuş ve tavsiye ettiğim yerleri ziyaret ediyormuş. Uzun uzun sohbet ettik. Bunun dışında hiç kimsenin hakkımda en ufak bir fikir sahibi olmaması yargısız yaşam

Sizi bildim bileli aynı tipte ve fiziktesiniz. Hep sarı saç. Ve inceceik... Hep bu kadar tutarlı mısınızdır?

Değişiklik sevmez misiniz diye soruyorsanız, aslında denedim değişiklik yapmayı ama sarışın olan bir insanın kumrallığı bile denemesi delilik. Olmuyor. Sanki biri ışığımı çalmış gibi oluyorum.

Fiziğime oldum olası dikkat ederim. Çocukluk yılları geride kaldığı için orta yaşlarımda kendime daha iyi bakıyorum ki ilerideki yıllar beni daha sağlıklı ve güzel taşısın.