Gazete Vatan Logo
Magazin Merve Dizdar Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı

Merve Dizdar Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı

Fransa'da 76'ncı Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Kuru Otlar Üstüne filminde rol alan Merve Dizdar, "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı. Dizdar, Altın Palmiye kazanan ilk Türk kadın oyuncu oldu.

Merve Dizdar Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı

Fransa'da 76'ncı Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Kuru Otlar Üzerine filminde rol alan Merve Dizdar, "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı.

KIYAFET ELEŞTİRİLERİ

Merve Dizdar, 76. Cannes Film Festivali dönüşü ayağının tozuyla geldiği İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Ünlü oyuncu, festivalde giydiği ve sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulan kıyafetiyle ilgili yapılan olumsuz yorumlar hakkında konuşmuştu.

Yapılan olumsuz eleştiriler üzerine ünlü oyuncu, 929 bin takipçisinin bulunduğu Instagram sayfasından bir açıklamada bulunmuştu. Yapılan yorumların hepsini okuduğunun altını çizen ve kendisi için üzülen hayranlarına üzülmemelerini söyleyen Dizdar şu ifadeleri kullanmıştı: ''Birazdan Cannes'da giydiğim kıyafetin videosunu koyacağım. O kadar güzeldi ki. Niye bunu söylüyorum? Çünkü yorumlarınızı okudum. O kadar çok 'İğrenç, rezil, rüküş, berbat bir seçim' gibi yorumlar gelmiş ki. Bayılırım rüküşlüğe. Aşırı üzülmüşsünüz, üzülmeyin. Ben çok mutluyum. Benim adıma bu kadar üzülmeyin. Ben iyiyim, keyfim yerinde'

Haberin Devamı

''KIYAFET KONUŞMAK AKLIMA GELEN EN SON ŞEY''

Festivalde giydiği elbisesine gelen kötü yorumlara yanıt veren Merve Dizdar Türkiye'ye döndükten sonra şu açıklamayı yapmıştı:

Ben çok mutluyum. Bence çok güzel bir kıyafet. Giydiğim için muhtemelen beğenip giymişimdir. Çok güzeldim. Olumlu yorumlara mutlu oluyorum. Olumsuz yorumlara ise mutsuz olmam. Çünkü herkes birbirinden farklı. 'Niye bunu giydiniz?' diye kimseye laf etmem. İğrenç, rezil, berbat gibi yorumlar. Beni öyle görmekten çok üzülmüşler gibi yorumlar var. Öyle bir sokak düşünün ki herkes çok güzel giyinmiş. Açıkçası işin kıyafet kısmıyla çok ilgilenmiyorum. Çünkü dünyaca ünlü bir film festivali bu. Benim aklım o taraflara gidiyor. O yüzden kıyafet konuşmak aklıma gelen en son şey. Beğenmeyenler de başımın tacı. Ben beğendim.