Gazete Vatan Logo
Magazin 'Mahmut Hoca' ile 'Güdük Necmi' heykellerine tepki!

'Mahmut Hoca' ile 'Güdük Necmi' heykellerine tepki!

teve2’de sunuculuğunu Esin Övet, Ebru Şancı Öztürk ve Timuçin Güner’in yaptığı, hafta içi her gün saat 11.00’de canlı yayınla ekrana gelen 'teve2 Magazin Masası' programına, merhum sanatçılar Münir Özkul ve Halit Akçatepe’nin kızları bağlandı.

'Mahmut Hoca' ile 'Güdük Necmi' heykellerine tepki!

'Hababam Sınıfı' filmlerinde 'Mahmut Hoca' karakterine hayat veren efsane oyuncu Münir Özkul'un kızı Güner Özkul, babasının heykelini görünce hissettiklerini, "Kal Mahmut kel bile değil. Bu kadar da benzememesini nasıl başardılar hayret ettim. Heykelleri çok özensiz buldum. Sevimsiz olmuş, babamla ilgisi yok" sözleriyle dile getirdi.

"BUNU YAPAN HEYKELTIRAŞ OLAMAZ"


Halit Akçatepe’nin kızı Ebru Akçatepe, "Gerçekle hiçbir alakası yok. Bunu yapan heykeltıraş filan olamaz. Bu müze tam bir hayal kırıklığı. Ucuzluğun, boşvermişliğin, beceriksizliğin, zevksizliğin, kültürsüzlüğün bir arada olduğu bir durum" dedi.

Ebru Akçatepe, babasından kalan birçok döküman ve eşyayla bir müze yapılabileceğini belirterek, “Elimde babamın giysileri, yazıları, anıları var. Bunlardan müze yapılabilir. Bu onlara olan saygıyı gösterir” şeklinde konuştu.