Gazete Vatan Logo
Magazin Kız Leyla ağlamasın!

Kız Leyla ağlamasın!

Sabancı Vakfı’nın ‘Çocuk Gelin Olmasın’ projesi için Sezen Aksu ve Sertab Erener’in yazdığı ‘Kız Leyla’ şarkısı tanıtıldı. ‘Kız çocukları çocukluklarını yaşasın’ diyen Güler Sabancı gözyaşlarını tutamadı

Kız Leyla ağlamasın!

SABANCI Vakfı’nın ‘Çocuk Gelin Olmasın’ projesi kapsamında söz ve müziğini Sezen Aksu ve Sertap Erener’in yazdığı ‘Kız Leyla’ şarkısı için Çağan Irmak tarafından çekilen klibin tanıtımı yapıldı. Toplantıda konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Şarkıyı her dinlediğinde duygusallaşıyorum, gözlerim doluyor. Sertap Erener ve Sezen Aksu’ya çok teşekkür ediyorum. Onların birlikte yarattığı bu esere daha sonra Çağan Irmak’ın bu klibi çekmesi bugün bizim bir araya gelmemize neden oldu” dedi.

‘Kız çocukları çocukluklarını yaşasın’

Sunuculuğunu oyuncu Yetkin Dikinciler’in yaptığı programda Sabancı, “Kız çocukları gelin olmasın, çocukluklarını yaşasın” derken, her kız çocuğunun 18 yaşına kadar eğitim almasının gerekliliğine vurgu yaptı. Sabancı, “Sanatçısı, sivil toplum örgütleri, siyasiler, toplumun her kesimin bu konuda yapacak işi, verecek desteği var. Bu sorunu hep beraber çözebiliriz. Bu konunun bu şekilde gündemde tutulmasının çok önemli olduğuna inanıyorum” diye de ekledi.

Haberin Devamı

‘ERKEKLER DE SAHİP ÇIKMALI’

Sertap Erener ise ‘Kız Leyla’ şarkısını bir gece Sezen Aksu ile muhabbet ederken yazma fikrinin ortaya çıktığını, sonrasında da Güler Sabancı ile temasa geçtiklerini anlatırken, “Bu konu erkekleri de içine alan bir konu. Erkeklerin de bu konuya sahip çıkacağından eminim. Esas mesele de zaten bunu hep birlikte çözebilmemiz” diye konuştu. Çocuk gelin konusunun sadece Türkiye’nin problemi olmadığına işaret eden Erener, yazar Elif Şafak ile ‘Kız Leyla’ şarkısının İngilizce versiyonunu yazmaya başladıklarını, bunu bütün dünya ile paylaşmayı planladıkları bilgisini verdi.